Minion Beta! - Help us test our new AddOn updater. Get it now!
Download
(87 Kb)
Download
Updated: 01-31-09 04:33 PM
Pictures
File Info
Updated:01-31-09 04:33 PM
Created:01-31-09 04:33 PM
Downloads:1,862
Favorites:1
MD5:

eXtreme Unit Buttons v1.9 Release Candidate 8

Version: 1.9RC8
by: paladindrome [More]

Change Notes for 1.9 rc8:
---------------------------

Bug Fixes from Wowinterface:

Friendly buttons on Hostile and Hostile button on Friendly would show during the Global Cool Down.

I reordered the code back to closer to what is was in Rc6 and
this problem has gone away. The code progression is now different
from what Tay had so we need to test to verify it hasnt
caused other issues.


Strata chages to Frame causeing issues.

Added two constants with RC6 values and update the setting code.

A Use for Debuff (! in extra) was not working.
Changed use debuff code to work

Post A Reply Comment Options
Unread 02-27-09, 05:20 PM  
paladindrome
A Kobold Labourer
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 0
File comments: 140
Uploads: 4
Originally posted by zatx
I've uploaded screenshots from my druid and priest (where the buttons work fine).

Can anyone help me out please?
I dont know - I didn't see anything wrong looking at the screen shots.

PLease verify that you have done a "/xub p normal" on the druid. I can see on the priest screen where it is picking up the normal profile - but there was enough chatter in the druid that the start up message isn't there.

Next thing to try is to disable perl frames and see if we can get the buttons to show up with Blizzard frames.

Drome
paladindrome is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 02-27-09, 11:14 AM  
zatx
A Kobold Labourer

Forum posts: 0
File comments: 5
Uploads: 0
Guys, I'm at a loss here and could really use some help.

No matter what I do I cant get the buttons to work on my druid. I've used XUB for years and years with no problems.

I've uploaded screenshots from my druid and priest (where the buttons work fine).

Can anyone help me out please?

Druid:





Priest:





Thank you.
zatx is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 02-23-09, 06:48 PM  
Cosmic Cleric
A Deviate Faerie Dragon
 
Cosmic Cleric's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 15
File comments: 283
Uploads: 10
Exclamation Re: Re: Druid Help

Originally posted by paladindrome
Buttons not appearing is usually Unit Frames or profile related.

Check that the frames you are using are set in the unit frames dialog and make sure that the profile you have specified in the profiles sectionis turned on (/xub p ...)


Drome
FYI, I'm noticing that when I leave a raid, and have been using Blizzard's raid UI, where you pull out of the raid book the individual groups and lay then down on the main screen, that the buttons stay, when the raid group frames disappear. A "/XUB P" doesn't fix the problem, but a "/console reloadui" does.
Cosmic Cleric is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 02-23-09, 05:53 PM  
paladindrome
A Kobold Labourer
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 0
File comments: 140
Uploads: 4
Re: Druid Help

Originally posted by zatx
I have all the options set the same as for my priest (obviously with different spells) but none of the buttons appear on my player window or anyone in my group.
Buttons not appearing is usually Unit Frames or profile related.

Check that the frames you are using are set in the unit frames dialog and make sure that the profile you have specified in the profiles sectionis turned on (/xub p ...)


Drome
paladindrome is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 02-23-09, 09:22 AM  
zatx
A Kobold Labourer

Forum posts: 0
File comments: 5
Uploads: 0
Druid Help

Hi there. I don't have a problem with this build per say, but I'm looking for help using extreme unit buttons on my druid.

I've used extreme unit buttons for years on my priest and other class characters, but for some reason I cannot get it to work on my druid.

I have all the options set the same as for my priest (obviously with different spells) but none of the buttons appear on my player window or anyone in my group.

It hasn't really been a problem up till now because I have been leveling solo, but I'm starting to get into group play.

Is there a trick to setting this up for a druid?

Your help is very much appreciated.

Thank you.
zatx is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 02-22-09, 05:43 AM  
JoSchY
A Kobold Labourer
 
JoSchY's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 0
File comments: 8
Uploads: 3
Re: Re: PitBull 4 Support

Originally posted by paladindrome
JoSChy - you have just made my day.

I had to stop using PitBull becuase of the screwy way they assigned names to unit frames - XUB couldn't adapt. These look pretty strait forward. Do raid frames have a similar new name?

Drome
AFAIK PitBull 4 does not have any Raidframes anymore (couldnt find them)
So you may *force* xub to use the 'Party-Settings' when your in an Raid.
Last edited by JoSchY : 02-22-09 at 05:55 AM.
JoSchY is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 02-19-09, 12:24 AM  
Cosmic Cleric
A Deviate Faerie Dragon
 
Cosmic Cleric's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 15
File comments: 283
Uploads: 10
Re: Re: Re: Re: Massive delays updating buttons in raids

Originally posted by paladindrome
I will make a quick look to see if there is anything easy to do. I do not want to try anything radical - I would p[refer to get 1.09 out the door and think about a 2.0 that can handle lots of buttons better.

HAs anyone found any other issues with RC8 - or are we ready to push it out?

Drome
When I queue into an Arena battle, where I'm in a raid, but there's only me and one other person, my buttons don't seem to want to show up, either using the Blizzard party frames, the Blizzard raid frames, or ag_UnitFrames frames.

Otherwise XUB seems fine.
Cosmic Cleric is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 02-18-09, 05:29 PM  
paladindrome
A Kobold Labourer
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 0
File comments: 140
Uploads: 4
Re: Re: Re: Massive delays updating buttons in raids

Originally posted by Anotherpaul
I am using the very latest version. The one downloaded from this page. eXtreme Unit Buttons v1.9 Release Candidate 8. Although the delays I am experiencing have been present for a long time, at least several months. I only recently started raiding on a regular basis, so it is becoming an issue now.

I will try changing my settings to copy yours as described, will post here if anything changes.
I will make a quick look to see if there is anything easy to do. I do not want to try anything radical - I would p[refer to get 1.09 out the door and think about a 2.0 that can handle lots of buttons better.

HAs anyone found any other issues with RC8 - or are we ready to push it out?

Drome
paladindrome is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 02-18-09, 05:27 PM  
paladindrome
A Kobold Labourer
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 0
File comments: 140
Uploads: 4
Re: PitBull 4 Support

Originally posted by JoSchY
Hi there!

Here some Info for PitBull4 users.
You may use these settings to get your xub to work:

Unit Frame: -- Custom Settings --
Player: PitBull4_Frames_player
PlayerPet: PitBull4_Frames_pet
Target: PitBull4_Frames_target
Focus: PitBull4_Frames_focus
Party: PitBull4_Groups_partyUnitButton#
Party Pet: PitBull4_Groups_partypetUnitButton#

I tested everything but the PartyPets, but IMAO they should work

@dev: Please add these as Default settings
Greetings
JoSchY
JoSChy - you have just made my day.

I had to stop using PitBull becuase of the screwy way they assigned names to unit frames - XUB couldn't adapt. These look pretty strait forward. Do raid frames have a similar new name?

Drome
paladindrome is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 02-16-09, 02:11 PM  
Cosmic Cleric
A Deviate Faerie Dragon
 
Cosmic Cleric's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 15
File comments: 283
Uploads: 10
Re: Re: Re: Massive delays updating buttons in raids

[quote]Originally posted by Anotherpaul
I am using the very latest version. The one downloaded from this page. eXtreme Unit Buttons v1.9 Release Candidate 8. Although the delays I am experiencing have been present for a long time, at least several months. I only recently started raiding on a regular basis, so it is becoming an issue now.

Ok. As I mentioned, it used to be really bad some time back, but haven't seen it recently.

Originally posted by Anotherpaul
I will try changing my settings to copy yours as described, will post here if anything changes.
Well actually, the values I stated are the most cpu intensive ones, so if you are having performance problems, don't use them, or at least just give them a try but don't spend time on them if your performance sucks. I was just stating them to show that I had the max settings and didn't see performance problems. Doesn't mean I'm saying you are NOT seeing problems.

BTW, can you supply your config script?
Last edited by Cosmic Cleric : 02-16-09 at 02:11 PM.
Cosmic Cleric is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 02-16-09, 08:59 AM  
Anotherpaul
A Kobold Labourer

Forum posts: 0
File comments: 26
Uploads: 0
Re: Re: Massive delays updating buttons in raids

Originally posted by Cosmic Cleric
Which version are you currently using?

There were bad issues with update speeds in the past, but they had been (for me at least) fixed a couple of versions back. Also, if I'm remembering correctly, some of the update sliders on the config screen became obsolete, and are not needed anymore, though I can't remember which. Something said in discussion posts.

I have "Party/Raid Change Delay" at the minimum value, "Max Units to Update" at the max value, and "Update Rate" at the minimum value. I don't see allot of delay (though I do still see some).

At the end of the day, the more buttons you display, the slower things will get. Having said that, I'm not discounting your report, there may be new issues with performance.
I am using the very latest version. The one downloaded from this page. eXtreme Unit Buttons v1.9 Release Candidate 8. Although the delays I am experiencing have been present for a long time, at least several months. I only recently started raiding on a regular basis, so it is becoming an issue now.

I will try changing my settings to copy yours as described, will post here if anything changes.
Anotherpaul is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 02-15-09, 01:57 PM  
Cosmic Cleric
A Deviate Faerie Dragon
 
Cosmic Cleric's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 15
File comments: 283
Uploads: 10
Re: PitBull 4 Support

Here's the current settings for PitBull, inside of the XUBUnitFrames.lua file...

Code:
elseif ( myDefault == "PitBull" ) then
        XUB_UF_Apply( "Player" , "PitBullUnitFrame1" );
        XUB_UF_Apply( "PlayerPet" , "PitBullUnitFrame2" );
        XUB_UF_Apply( "Party" , "PitBullCluster2UnitButton#" );
        XUB_UF_Apply( "PartyPet" , "PitBullCluster3UnitButton#" );
        XUB_UF_Apply( "Target" , "PitBullUnitFrame4" );
        XUB_UF_Apply( "Focus" , "PitBullUnitFrame6" );
    end
So for anyone reading this, and until the devs update this file, if you change these values inside of the XUBUnitFrames.lua file to what JoSchY posted (below), then you won't have to manually enter them everytime you switch from/to PitBull.

It would look like this after making the changes JoSchY suggested...

Code:
elseif ( myDefault == "PitBull" ) then
        XUB_UF_Apply( "Player" , "PitBull4_Frames_player" );
        XUB_UF_Apply( "PlayerPet" , "PitBull4_Frames_pet" );
        XUB_UF_Apply( "Party" , "PitBull4_Groups_partyUnitButton#" );
        XUB_UF_Apply( "PartyPet" , "PitBull4_Groups_partypetUnitButton#" );
        XUB_UF_Apply( "Target" , "PitBull4_Frames_target" );
        XUB_UF_Apply( "Focus" , "PitBull4_Frames_focus" );
    end
Make sure to make a backup copy of the XUBUnitFrames.lua before making any changes! As always, if you feel uncomfortable making these changes to the source code files, you can input the updated values inside of XUB on the unit frames config screen.

Originally posted by JoSchY
Hi there!

Here some Info for PitBull4 users.
You may use these settings to get your xub to work:

Unit Frame: -- Custom Settings --
Player: PitBull4_Frames_player
PlayerPet: PitBull4_Frames_pet
Target: PitBull4_Frames_target
Focus: PitBull4_Frames_focus
Party: PitBull4_Groups_partyUnitButton#
Party Pet: PitBull4_Groups_partypetUnitButton#

I tested everything but the PartyPets, but IMAO they should work

@dev: Please add these as Default settings
Greetings
JoSchY
Last edited by Cosmic Cleric : 02-15-09 at 02:02 PM.
Cosmic Cleric is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 02-15-09, 01:54 PM  
Cosmic Cleric
A Deviate Faerie Dragon
 
Cosmic Cleric's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 15
File comments: 283
Uploads: 10
Question Re: Massive delays updating buttons in raids

Originally posted by Anotherpaul
I play a raiding priest and I have XUB set up to have 6 buttons on every player (4 heals, 2 debuff). In a 5 man I have a few more for Fort and Spirit. Anyway, updating the buttons when a player joins/leaves in a 5 man is no problem. Small delay but no big deal, like a split second.

In a 25 man raid it gets progressively worse. If we have around 20 and someone joins, the update takes well over a second. If the raid has 25 and it's over and some people start to leave.. it can leave my UI frozen for over 5 seconds at a time. I have almost missed out on loot in VoA for example, because someone leaves and I am unable to roll on loot that dropped because my UI is frozen for so long.

Now I have a pretty decent PC. CPU is an AMD 64 3.2GHz, 4GB of RAM, ATI Radeon HD 4800 video card. It should not take over 5 seconds to update 6x25=150 buttons. That's 1 button every 0.33 seconds, while my UI is completely unusable for the duration.

I've tried changing the update rate and max units to update options, but they have little to no effect.

Any help?
Which version are you currently using?

There were bad issues with update speeds in the past, but they had been (for me at least) fixed a couple of versions back. Also, if I'm remembering correctly, some of the update sliders on the config screen became obsolete, and are not needed anymore, though I can't remember which. Something said in discussion posts.

I have "Party/Raid Change Delay" at the minimum value, "Max Units to Update" at the max value, and "Update Rate" at the minimum value. I don't see allot of delay (though I do still see some).

At the end of the day, the more buttons you display, the slower things will get. Having said that, I'm not discounting your report, there may be new issues with performance.
Cosmic Cleric is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 02-14-09, 06:10 AM  
JoSchY
A Kobold Labourer
 
JoSchY's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 0
File comments: 8
Uploads: 3
PitBull 4 Support

Hi there!

Here some Info for PitBull4 users.
You may use these settings to get your xub to work:

Unit Frame: -- Custom Settings --
Player: PitBull4_Frames_player
PlayerPet: PitBull4_Frames_pet
Target: PitBull4_Frames_target
Focus: PitBull4_Frames_focus
Party: PitBull4_Groups_partyUnitButton#
Party Pet: PitBull4_Groups_partypetUnitButton#

I tested everything but the PartyPets, but IMAO they should work

@dev: Please add these as Default settings
Greetings
JoSchY
JoSchY is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 02-11-09, 07:24 PM  
Anotherpaul
A Kobold Labourer

Forum posts: 0
File comments: 26
Uploads: 0
Massive delays updating buttons in raids

I play a raiding priest and I have XUB set up to have 6 buttons on every player (4 heals, 2 debuff). In a 5 man I have a few more for Fort and Spirit. Anyway, updating the buttons when a player joins/leaves in a 5 man is no problem. Small delay but no big deal, like a split second.

In a 25 man raid it gets progressively worse. If we have around 20 and someone joins, the update takes well over a second. If the raid has 25 and it's over and some people start to leave.. it can leave my UI frozen for over 5 seconds at a time. I have almost missed out on loot in VoA for example, because someone leaves and I am unable to roll on loot that dropped because my UI is frozen for so long.

Now I have a pretty decent PC. CPU is an AMD 64 3.2GHz, 4GB of RAM, ATI Radeon HD 4800 video card. It should not take over 5 seconds to update 6x25=150 buttons. That's 1 button every 0.33 seconds, while my UI is completely unusable for the duration.

I've tried changing the update rate and max units to update options, but they have little to no effect.

Any help?
Anotherpaul is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Post A Reply



Category Jump: