Quantcast
Download
(40 Kb)
Download
Updated: 03-28-17 02:12 PM
Pictures
File Info
Compatibility:
Tomb of Sargeras (7.2.0)
Updated:03-28-17 02:12 PM
Created:07-09-16 05:22 AM
Downloads:204
Favorites:0
MD5:
7.2.0

gmAggroMon

Version: 720-2017032801
by: gmarco [More]

gmAggroMon
(previously known as AggroMon)

This is a very small aggro alert addon.
I decided to wrote it mainly because I miss so much the little "AGGRO" sound of another addon "banzai-alert".

The addon uses UNIT_THREAT_SITUATION_UPDATE to check for threat changes.
It simply plays a sound and/or prints in the default chat frame and/or show a frame colored based on unit aggro (in combat). The options can be turned on/off indipendently each others.

The aggro level returned are:

Code:
        descriptions taken from: http://www.wowwiki.com/API_UnitThreatSituation
	nil = unit is not on any other unit's threat table.
	0 = not tanking anything.
	1 = not tanking anything, but have higher threat than tank on at least one unit.
	2 = insecurely tanking at least one unit, but not securely tanking anything.
	3 = securely tanking at least one unit. 
	
or if you prefer:

	descriptions taken from: http://wowprogramming.com/docs/api/UnitThreatSituation
	nil = Unit has no threat
	0 = Unit has less than 100% raw threat (default UI shows no indicator)
        1 = Unit has 100% or higher raw threat but isn't mobUnit's primary 
             target (default UI shows yellow indicator)
        2 = Unit is mobUnit's primary target, and another unit has 100% or 
             higher raw threat (default UI shows orange indicator)
        3 = Unit is mobUnit's primary target, and no other unit has 100% or
             higher raw threat (default UI shows red indicator)
Since v0.2 it show also the aggro level of the target in a range 0-100 using UnitDetailedThreatSituation

P.s.
If you are updating from a version older than "715-2017012901" please delete the old prefs file:
Lua Code:
  1. \WTF\Account\_YOUR_ACCOUNT_\SavedVariables\gmAggroMon.lua

v720-2017032801
- bump toc

v715-2017012901
- now aggro frame save position
- aggro frame show only in combat (so no more green frame)
- almost a complete rewritten (in a better way I hope :)

v1.0-2016102602
-bump toc

v1.0-2016070901
-bump toc to 7.0
-changed name and references into gmAggroMon

v1.0-2015062401
- bump toc for 6.2

v1.0-2015022501
- bump toc 6.1

v1.0-2014110301
- fix some globals vars
- rewrite saved variables (now uses an array).

v1.0-2014101501
- bump toc for 6.0.x
- rewrite most of the code for the configuration panel.

Now aggromon uses true/false instead 1/0 for variables to reflect the CheckButton:SetChecked() change.
If you experience iussues after updating to this release, please visit the option panel in the addon
configuration and press here and there to set the correct settings :-)

... or simply delete [WoW Path]\WTF\Account\YOUR_ACCOUNT\SavedVariables\Aggromon.lua and restart with a fresh config.

v1.0-2013091001
- bump toc for 5.4

v1.0-2013052101
- bump toc

v1.0-2013051601
- initial release
Optional Files (0)


Archived Files (3)
File Name
Version
Size
Author
Date
715-2017012901
40kB
gmarco
01-29-17 01:05 AM
1.0-2016102602
40kB
gmarco
10-26-16 12:44 AM
1.0-2016070901
40kB
gmarco
07-09-16 05:22 AM


Post A Reply Comment Options
Unread 02-04-17, 01:04 AM  
gmarco
A Cobalt Mageweaver
 
gmarco's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 224
File comments: 132
Uploads: 36
Originally Posted by Flappers
Originally Posted by gmarco
Originally Posted by Flappers
Originally Posted by gmarco
It is very strange it works quite well here without this error.

Can you pls provide me the WTF/Account/Your_account/SavedVariables/gmAggroMon.lua .


It should be something like:

Lua Code:
  1. GMAGGROMON = {
  2.     ["ACTIVE"] = true,
  3.     ["AFX"] = -305.976043701172,
  4.     ["SOUND"] = true,
  5.     ["CHAT"] = false,
  6.     ["SHOW"] = true,
  7.     ["AFY"] = 180.415390014648,
  8.     ["ENAPVP"] = false,
  9.     ["SNDFLE"] = 1,
  10.     ["AFPOINT"] = "BOTTOM",
  11.     ["AFRELPNT"] = "BOTTOM",
  12. }
Hi, this is what the 'gmAggroMon' LUA file reads :

GMAGGROMON = {
["ACTIVE"] = true,
["SNDFLE"] = 1,
["SOUND"] = true,
["CHAT"] = false,
["SHOW"] = false,
["AFY"] = 0,
["ENAPVP"] = false,
["AFX"] = 0,
["AFPOINT"] = "CENTER",
["AFRELPNT"] = "CENTER",
}

I tested while killing mobs.

I can't reproduce the bug you told me ... if I use your gmAggroMon.lua everything works nicely. Have you tried to delete it when the game is off ? and then restart ?
It works fine now, as soon as Curse caught up and updated, the mod works as it should exept I need to keep moving the icon on each relog to where I need it : )
There was also a problem on curse. I have opened a ticket and they fix the downloaded file and version checking.

The last version that you should have is:

715-2017012901

and if it doesn't save the frame is not the latest

You should download again from WOWI or from Curse (now that the problem is fixed).
Delete the old prefs file (see my other answers) and everything should be fine

Please let me know.
__________________
This is Unix-Land. In quiet nights, you can hear the Windows machines reboot.
Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 02-04-17, 12:58 AM  
gmarco
A Cobalt Mageweaver
 
gmarco's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 224
File comments: 132
Uploads: 36
Hi,

can you try to delete the:

Lua Code:
  1. \WTF\Account\_YOUR_ACCOUNT_\SavedVariables\gmAggroMon.lua

file ?

Please let me know.
__________________
This is Unix-Land. In quiet nights, you can hear the Windows machines reboot.
Last edited by gmarco : 02-04-17 at 01:08 AM.
Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 02-03-17, 12:16 AM  
Aisenfaire
A Murloc Raider

Forum posts: 6
File comments: 306
Uploads: 0
Hi,

After updating to v715-2017012901, I think I got the same error as Flappers:

Code:
3x gmAggroMon\core.lua:312: Usage: <unnamed>:SetPoint("point" [, region or nil] [, "relativePoint"] [, offsetX, offsetY])
[C]: in function `SetPoint'
gmAggroMon\core.lua:312: in function <gmAggroMon\core.lua:299>

Locals:
(*temporary) = <unnamed> {
 0 = <userdata>
}
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
Last edited by Aisenfaire : 02-03-17 at 12:18 AM.
Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 02-02-17, 01:50 PM  
Flappers
A Kobold Labourer

Forum posts: 0
File comments: 4
Uploads: 0
Originally Posted by gmarco
Originally Posted by Flappers
Originally Posted by gmarco
It is very strange it works quite well here without this error.

Can you pls provide me the WTF/Account/Your_account/SavedVariables/gmAggroMon.lua .


It should be something like:

Lua Code:
  1. GMAGGROMON = {
  2.     ["ACTIVE"] = true,
  3.     ["AFX"] = -305.976043701172,
  4.     ["SOUND"] = true,
  5.     ["CHAT"] = false,
  6.     ["SHOW"] = true,
  7.     ["AFY"] = 180.415390014648,
  8.     ["ENAPVP"] = false,
  9.     ["SNDFLE"] = 1,
  10.     ["AFPOINT"] = "BOTTOM",
  11.     ["AFRELPNT"] = "BOTTOM",
  12. }
Hi, this is what the 'gmAggroMon' LUA file reads :

GMAGGROMON = {
["ACTIVE"] = true,
["SNDFLE"] = 1,
["SOUND"] = true,
["CHAT"] = false,
["SHOW"] = false,
["AFY"] = 0,
["ENAPVP"] = false,
["AFX"] = 0,
["AFPOINT"] = "CENTER",
["AFRELPNT"] = "CENTER",
}

I tested while killing mobs.

I can't reproduce the bug you told me ... if I use your gmAggroMon.lua everything works nicely. Have you tried to delete it when the game is off ? and then restart ?
It works fine now, as soon as Curse caught up and updated, the mod works as it should exept I need to keep moving the icon on each relog to where I need it : )
Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 01-29-17, 10:14 AM  
gmarco
A Cobalt Mageweaver
 
gmarco's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 224
File comments: 132
Uploads: 36
Originally Posted by Flappers
Originally Posted by gmarco
It is very strange it works quite well here without this error.

Can you pls provide me the WTF/Account/Your_account/SavedVariables/gmAggroMon.lua .


It should be something like:

Lua Code:
  1. GMAGGROMON = {
  2.     ["ACTIVE"] = true,
  3.     ["AFX"] = -305.976043701172,
  4.     ["SOUND"] = true,
  5.     ["CHAT"] = false,
  6.     ["SHOW"] = true,
  7.     ["AFY"] = 180.415390014648,
  8.     ["ENAPVP"] = false,
  9.     ["SNDFLE"] = 1,
  10.     ["AFPOINT"] = "BOTTOM",
  11.     ["AFRELPNT"] = "BOTTOM",
  12. }
Hi, this is what the 'gmAggroMon' LUA file reads :

GMAGGROMON = {
["ACTIVE"] = true,
["SNDFLE"] = 1,
["SOUND"] = true,
["CHAT"] = false,
["SHOW"] = false,
["AFY"] = 0,
["ENAPVP"] = false,
["AFX"] = 0,
["AFPOINT"] = "CENTER",
["AFRELPNT"] = "CENTER",
}

I tested while killing mobs.

I can't reproduce the bug you told me ... if I use your gmAggroMon.lua everything works nicely. Have you tried to delete it when the game is off ? and then restart ?
__________________
This is Unix-Land. In quiet nights, you can hear the Windows machines reboot.
Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 01-29-17, 07:55 AM  
Flappers
A Kobold Labourer

Forum posts: 0
File comments: 4
Uploads: 0
Originally Posted by gmarco
It is very strange it works quite well here without this error.

Can you pls provide me the WTF/Account/Your_account/SavedVariables/gmAggroMon.lua .


It should be something like:

Lua Code:
  1. GMAGGROMON = {
  2.     ["ACTIVE"] = true,
  3.     ["AFX"] = -305.976043701172,
  4.     ["SOUND"] = true,
  5.     ["CHAT"] = false,
  6.     ["SHOW"] = true,
  7.     ["AFY"] = 180.415390014648,
  8.     ["ENAPVP"] = false,
  9.     ["SNDFLE"] = 1,
  10.     ["AFPOINT"] = "BOTTOM",
  11.     ["AFRELPNT"] = "BOTTOM",
  12. }
Hi, this is what the 'gmAggroMon' LUA file reads :

GMAGGROMON = {
["ACTIVE"] = true,
["SNDFLE"] = 1,
["SOUND"] = true,
["CHAT"] = false,
["SHOW"] = false,
["AFY"] = 0,
["ENAPVP"] = false,
["AFX"] = 0,
["AFPOINT"] = "CENTER",
["AFRELPNT"] = "CENTER",
}

I tested while killing mobs.
Last edited by Flappers : 01-29-17 at 08:02 AM.
Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 01-29-17, 07:50 AM  
gmarco
A Cobalt Mageweaver
 
gmarco's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 224
File comments: 132
Uploads: 36
Hi,

I have tried also to delete (with game turned off):

WTF/Account/Your_account/SavedVariables/gmAggroMon.lua


so I start with a new config and everythings works like expected.

N.b:
The AggroFrame now appears only when you are in combat even if set it to show in the config.
You should wait to aggro something to see it appears (and move

Let me know.
__________________
This is Unix-Land. In quiet nights, you can hear the Windows machines reboot.
Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 01-29-17, 07:11 AM  
gmarco
A Cobalt Mageweaver
 
gmarco's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 224
File comments: 132
Uploads: 36
It is very strange it works quite well here without this error.

Can you pls provide me the WTF/Account/Your_account/SavedVariables/gmAggroMon.lua .


It should be something like:

Lua Code:
  1. GMAGGROMON = {
  2.     ["ACTIVE"] = true,
  3.     ["AFX"] = -305.976043701172,
  4.     ["SOUND"] = true,
  5.     ["CHAT"] = false,
  6.     ["SHOW"] = true,
  7.     ["AFY"] = 180.415390014648,
  8.     ["ENAPVP"] = false,
  9.     ["SNDFLE"] = 1,
  10.     ["AFPOINT"] = "BOTTOM",
  11.     ["AFRELPNT"] = "BOTTOM",
  12. }
__________________
This is Unix-Land. In quiet nights, you can hear the Windows machines reboot.
Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 01-29-17, 04:30 AM  
Flappers
A Kobold Labourer

Forum posts: 0
File comments: 4
Uploads: 0
Hi again, Its not showing up for me sadly. I have this error message if it helps;

1x gmAggroMon\core.lua:312: Usage: <unnamed>:SetPoint("point" [, region or nil] [, "relativePoint"] [, offsetX, offsetY])
[C]: in function `SetPoint'
gmAggroMon\core.lua:312: in function <gmAggroMon\core.lua:299>

Locals:
(*temporary) = <unnamed> {
0 = <userdata>
}
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 01-28-17, 01:40 PM  
gmarco
A Cobalt Mageweaver
 
gmarco's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 224
File comments: 132
Uploads: 36
Btw I have worked on it ...

Now the position is saved.
The aggro frame pop up only in combat.
The code is rewritten hopefully in a better way

Stay tuned ... I'll post it asap I finished the modifications test.
__________________
This is Unix-Land. In quiet nights, you can hear the Windows machines reboot.
Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 01-28-17, 01:33 AM  
gmarco
A Cobalt Mageweaver
 
gmarco's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 224
File comments: 132
Uploads: 36
Re: Aggro Frame

Originally Posted by Flappers
Thanks so much for creating this, love it. Just a couple of suggestions though if its ok. Can you stop the Aggro Frame from resetting to the middle of the screen on relog or reload of the UI ? Can you create an option to lock the Aggro Frame ? And finaly, would it be possable to create a rectangular frame simmlar to a DBM frame and make it possible to change colours and make invisable prior to any aggro ?

Many thanks again, hope I'm not asking for to much.

Flappers.
Hi thanks so much for writing.

Uhm ... usually the frame should stay where you put and recover the positions next time you relog.
Btw I have to check it because I usually use only the sound (aggro aggro and not the frame.

As the custom frame think it should not so difficult calling the Hide() and Show() basing on aggro change.

I'll check what I can do.

Thanks again.
__________________
This is Unix-Land. In quiet nights, you can hear the Windows machines reboot.
Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 01-27-17, 01:57 PM  
Flappers
A Kobold Labourer

Forum posts: 0
File comments: 4
Uploads: 0
Aggro Frame

Thanks so much for creating this, love it. Just a couple of suggestions though if its ok. Can you stop the Aggro Frame from resetting to the middle of the screen on relog or reload of the UI ? Can you create an option to lock the Aggro Frame ? And finaly, would it be possable to create a rectangular frame simmlar to a DBM frame and make it possible to change colours and make invisable prior to any aggro ?

Many thanks again, hope I'm not asking for to much.

Flappers.
Last edited by Flappers : 01-27-17 at 02:04 PM.
Report comment to moderator  
Reply With Quote
Post A Reply



Category Jump: