Download
(170 Kb)
Download
Updated: 07-20-10 09:29 PM
Pictures
File Info
Updated:07-20-10 09:29 PM
Created:04-23-10 11:50 PM
Downloads:3,305
Favorites:31
MD5:
MassMailer
Version: 2.1.1
by: Shirokuma [More]
Status of MassMailer in 4.01

As you may know, in the 4.01 patch, Blizzard instituted a number of throttling measures to chat channels (to prevent spamming). In the patch notes, there was no mention of this applying to sent mail messages; however, it appears that there was a server-side undocumented change that now limits the number of outgoing mails. As a result, MassMailer is effectively dead.

Honestly, I could probably get around this new limitation, but I do not plan to for the following reasons:
  1. In the past, I have made statements in defense of MassMailer to the effect of, "MassMailer is just using standard WoW API; if Blizzard doesn't want me doing this, they would change things to break the addon." Well, frankly, it appears that they have done just that. As a result, I can no longer develop an addon that Blizzard is obviously discouraging. The purpose of MassMailer has always been to support guild and team communication-never spam-so I will not write something that is actively circumventing the security measures that Blizzard has placed in the game to protect the privacy and security of its customers.
  2. Any work-around would probably involve adding a delay between groups of messages to reset the server-side count. Doing this would make sending messages a lengthy and frustrating process.
  3. In full disclosure, lately I have had a pretty limited amount of time to devote to video games. What time I do have, I'd like to spend playing rather than writing code (which I do all day). I've had a lot of fun developing MassMailer, but I don't think I could continue to give it the level of attention and support that it deserves. However, if anyone is interested in taking over the project to continue to develop it in a more officially-sanctioned way, I'll be happy to provide you with all the materials necessary to do so.
MassMailer was created to fill a gaping hole in in-game communication and to facilitate the communication between players and group leaders. I think it's a little short-sighted on Blizzard's part to prevent the continued development of such addons, but, alas, such is life. I sincerely hope that Blizzard will either reconsider its position (since I've never found mail-based spam to be at all a problem) or create an improved method for communicating with offline guild and team members in a more officially sanctioned way.

Thanks,

Necramar
v1.0.2
-- Fixed issue with non-English locales
-- Fixed issue with empty entries appearing in the groups section of the SavedVariables file.

v1.0.1
-- Removed an unused reference to AceConsole

v1.0.0
-- Removed unused library files
-- Updated locale files with new translations
-- Fixed bug where the minimum officer rank was not saving
-- Fixed bug where pressing enter was not saving a new group

Beta v0.2.1RC
-- Default groups no longer insert the player's name in the address list
-- Fixed missing locale string (I somehow reverted back to an older copy of the locale files)
-- User can no longer make two groups with the same name (group shortcuts were having issues)

Beta 0.2.0
-- Added Russian and Korean locales
-- Adjusted MassMailer button position in the "Send Mail" window so as not to overlap with the Postal drop down
-- Added a Signature option
-- Added group shortcuts (e.g. typing "[Group1]" into the address box will insert the names from "Group1").
-- Changed the Address Box to multi-line for easier viewing large numbers of addresses
-- Complete rewrote the way the default groups find members. No more "Finding" messages.
-- Fixed bug where Arena team members didn't populate after 10 sec of a reload/login
-- Added small delay between sending message to ensure multipart messages will be received in order
Optional Files (0)


Archived Files (5)
File Name
Version
Size
Author
Date
2.0.3
163kB
Shirokuma
07-04-10 01:43 PM
2.0.2
162kB
Shirokuma
07-03-10 11:27 PM
Beta_2.0.1
185kB
Shirokuma
06-26-10 12:07 AM
Beta_1.2.6
120kB
Shirokuma
05-23-10 12:35 PM
v1.0.2
109kB
Shirokuma
05-11-10 04:04 PM


Post A Reply Comment Options
Unread 10-25-10, 12:37 PM  
Shirokuma
A Kobold Labourer
 
Shirokuma's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 0
File comments: 10
Uploads: 1
Status of MassMailer in 4.01

Whoops, forgot to update WoWInterface (sorry).

Anyway, as an earlier poster pointed out, Blizzard has introduced message throttling for mail, in addition to chat. As a result, MassMailer is effectively dead. I think it sucks, too. =/

If you'd like to find more information, check out what I wrote on WoWAce/Curse:

http://www.wowace.com/addons/massmailer/
Shirokuma is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 10-25-10, 01:35 AM  
warbomba
A Kobold Labourer

Forum posts: 0
File comments: 2
Uploads: 0
Originally posted by Arkaan
Yes, this is happening to me... But, I have noticed that it will send to all who are on my list that are currently online... it just won't send to the ones who are offline as I will get the "cannot find mail recipient" or something like that.

I don't have this kind of problem,the messages are sent anyway to offline guild members.The only advice that I found is to send only 20 messages at time and then wait like an hour and then send others 20.The anti-spam system of wow blocks like over 20 simultaneous messages so the only way is to act like that...
Anyway I swear that can be released a new version od MassMailer compatible with 4.01 because actually I'm using it with outdated modules and don't think it works in better ways..
warbomba is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 10-24-10, 10:20 PM  
Arkaan
A Kobold Labourer

Forum posts: 0
File comments: 6
Uploads: 0
Originally posted by warbomba
When I send messages after like 13 sent, the program starts to say "cannot send mail recipients" or something like that.Seem that blizzard put a system to block massive mail spam after some messages sent...really I've tried others similar addons and have same problem...
Yes, this is happening to me... But, I have noticed that it will send to all who are on my list that are currently online... it just won't send to the ones who are offline as I will get the "cannot find mail recipient" or something like that.
Arkaan is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 10-23-10, 02:16 AM  
warbomba
A Kobold Labourer

Forum posts: 0
File comments: 2
Uploads: 0
When I send messages after like 13 sent, the program starts to say "cannot send mail recipients" or something like that.Seem that blizzard put a system to block massive mail spam after some messages sent...really I've tried others similar addons and have same problem...
warbomba is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 07-26-10, 06:50 PM  
Carenzi
A Kobold Labourer

Forum posts: 0
File comments: 36
Uploads: 0
Seems to work now. Thank you.
Carenzi is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 07-26-10, 09:19 AM  
Shirokuma
A Kobold Labourer
 
Shirokuma's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 0
File comments: 10
Uploads: 1
Originally posted by Everglow
I am a long time Titan Panel user. It's the only broker display I use. I have the same issue. I have deleted the savedvariables file (and ensured that the variable was set to false for all characters), edited the core.lua file to make the default for minimap to be false. I went so far as to change lines 292 and 365 to
Code:
icon:Hide("MassMailer")
All to no avail. The addon simply insists on showing the icon on every login or reload.
It's weird. As far as I can tell from the reports I've had, the code to show and hide the MiniMap button is being executed, but for some reason the button isn't being hidden. The SavedVariable is being updated correctly, and I haven't been able to find any error in my implementation of LibDataBroker. I'm starting to think that it may not be a MassMailer problem directly (i.e. an error in my code), but instead it's some other addon that is "collecting" the MiniMap icon and forcing it to ignore the code to hide it. I dunno, though...until I can figure out a way to reproduce the problem, it's really hard to fix. If I change code in an effort to correct things, I have no way of knowing if what I'm changing is really fixing things.

That's why I just wrote a version that removes LDB altogether. If it works without LDB support, I know it's definitely something to do with LDB, even if I don't know exactly what.

Any way you could give me a list of the addons you're running? Even if you just want to take a screen shot of your addons folder, it would help me a lot in tracking down what specifically is causing the error.

PS - I'm on SoE, too, if you wanna chat about it. Horde-side (Shirokuma), though...wonder if I've killed you at some point?
Shirokuma is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 07-26-10, 09:04 AM  
Shirokuma
A Kobold Labourer
 
Shirokuma's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 0
File comments: 10
Uploads: 1
New version; no LibDB

I still haven't been able to reproduce the problem locally, either with DockingStation or Titan Panel (I use Titan Panel myself, and have never had a problem with it). However, I rewrote the MiniMap button code to completely remove LibDataBroker, so try this version

http://www.wowace.com/addons/massmailer/files/50-r74/

and see if it works. The downside of removing LibDB is that I'm basically removing support for stuff like DockingStation (it will no longer be able to "collect" the MassMailer MiniMap icon), but at least this should allow you to remove the icon altogether, should you like. I'm still trying to figure out exactly what's going on, so hopefully in a future version I should be able to provide a version that includes LDB support.

Anyway, let me know if this works for you. Thanks!
Shirokuma is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 07-23-10, 05:31 PM  
Everglow
An Aku'mai Servant
 
Everglow's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 36
File comments: 95
Uploads: 11
Originally posted by Shirokuma
Yeah, DockingStation's a LibDataBroker addon, so my guess is that it's something to do with it. I'll play around with it tonight and see if I can't replicate the problem and figure out what's going on.
I am a long time Titan Panel user. It's the only broker display I use. I have the same issue. I have deleted the savedvariables file (and ensured that the variable was set to false for all characters), edited the core.lua file to make the default for minimap to be false. I went so far as to change lines 292 and 365 to
Code:
icon:Hide("MassMailer")
All to no avail. The addon simply insists on showing the icon on every login or reload.
__________________
Everglow - Sisters of Elune/US
Everglow is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 07-22-10, 03:13 PM  
Shirokuma
A Kobold Labourer
 
Shirokuma's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 0
File comments: 10
Uploads: 1
Originally posted by Carenzi
I am using DockingStation v0.4.4 (latest version I believe) with quite a few addons to it.

Come to think of it. I have updated DockingStation couple times in the near past. Think that might have something to do with it?
Yeah, DockingStation's a LibDataBroker addon, so my guess is that it's something to do with it. I'll play around with it tonight and see if I can't replicate the problem and figure out what's going on.
Shirokuma is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 07-22-10, 12:45 PM  
Carenzi
A Kobold Labourer

Forum posts: 0
File comments: 36
Uploads: 0
I am using DockingStation v0.4.4 (latest version I believe) with quite a few addons to it.

Come to think of it. I have updated DockingStation couple times in the near past. Think that might have something to do with it?
Last edited by Carenzi : 07-22-10 at 12:48 PM.
Carenzi is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 07-21-10, 03:07 PM  
Shirokuma
A Kobold Labourer
 
Shirokuma's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 0
File comments: 10
Uploads: 1
Originally posted by Carenzi
Was running the latest version, and now I just tried with the new one you posted. Same thing. All looks good, but after I log back in again, it is back on the minimap, even though turned off in the options. Is repeatable for me every time. I used it for a while and it did NOT happen, then all of a sudden it started to do this. Yes, I did delete both the files in SavedVariables folder. When looking inside them, my profile says minimap false or some such, so should work?

Not keen on messing with the well over 100 other addons in my custom UI just to nail it down. Too much time and effort. Sorry, but thank you for trying. If I ever find out, I'll let you know.
Hmm, the only thing I can think of is some kind of conflict with another LibDataBroker addon, but I'm not sure what specifically. As you guessed, the "minimap" variable in your SavedVariables file is what's tracking the showing of the minimap button. It's interesting that the variable is being changed properly, but the icon is still showing.

Are you running Titan Panel or FuBar by any chance? I'm using Titan Panel and haven't noticed any issues, but who knows. Sometimes these things are just caused by the "perfect storm" of addon conflicts (though I shouldn't have any exposed globals for other addons to mess with...).

Anyway, I'll keep trying to hunt down what's happening. Thanks for taking the time to reply; I may not have an answer for you yet, but the additional information will definitely help me find one.
Shirokuma is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 07-21-10, 09:44 AM  
Carenzi
A Kobold Labourer

Forum posts: 0
File comments: 36
Uploads: 0
Was running the latest version, and now I just tried with the new one you posted. Same thing. All looks good, but after I log back in again, it is back on the minimap, even though turned off in the options. Is repeatable for me every time. I used it for a while and it did NOT happen, then all of a sudden it started to do this. Yes, I did delete both the files in SavedVariables folder. When looking inside them, my profile says minimap false or some such, so should work?

Not keen on messing with the well over 100 other addons in my custom UI just to nail it down. Too much time and effort. Sorry, but thank you for trying. If I ever find out, I'll let you know.
Carenzi is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 07-20-10, 09:19 PM  
Shirokuma
A Kobold Labourer
 
Shirokuma's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 0
File comments: 10
Uploads: 1
MiniMap button

Originally posted by Carenzi
Ok, no mater what I do, the minimap icon always show after a restart. I go and set it not to show in the options (have to click show, then no show), it disappears, but if I restart the game, it's there again (even though in the options is no show).
I haven't been able to reproduce this. What version are you currently running? Also, try removing your saved variables (WoW\WTF\ACCOUNT_NAME\SavedVariables\MassMailer.lua) and see if that fixes it. That will delete any saved groups/signatures/drafts, so you may want to just drag it to your desktop.

This doesn't seem like the type of bug that would be related to other addons, but you might also try disabling everything else temporarily and see it that helps.

Finally, I'm uploading a new version (unrelated to this), so you might download that and give it a go.
Shirokuma is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 07-20-10, 08:08 AM  
Carenzi
A Kobold Labourer

Forum posts: 0
File comments: 36
Uploads: 0
Ok, no mater what I do, the minimap icon always show after a restart. I go and set it not to show in the options (have to click show, then no show), it disappears, but if I restart the game, it's there again (even though in the options is no show).
Carenzi is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Unread 06-10-10, 02:17 PM  
Shirokuma
A Kobold Labourer
 
Shirokuma's Avatar
AddOn Author - Click to view AddOns

Forum posts: 0
File comments: 10
Uploads: 1
Re: HELP

Yeah, I can certainly do that (in fact I've already started on it). I'm also changing the way the send message function works so it won't quit once it hits an error; instead it just skips the bad name, finishes mailing out the list, then spits out an error message with all the names that had issues.

Sorry it took me a bit to respond to your comment, I don't check these forums as often as I do the ticket system on WowAce.

Thanks for the input!


Originally posted by Swal
"There was an error sending your message"
Okey, that message must be fixed, I mean when I send mails to ~50 people, and I get this in the middle of the sending, how am I supposed to know which person has the problem with the name?
Would be nice to see something like:
"There was an error sending your message to Swal"
or
"Swal is not part of your faction"
and
"There is no player named Swal"
This update would be greatly appreciated.
Shirokuma is offline Report comment to moderator  
Reply With Quote
Post A Reply



Category Jump:

Support AddOn Development!

You have just downloaded by the author . If you like this AddOn why not consider supporting the author? This author has set up a donation account. Donations ensure that authors can continue to develop useful tools for everyone.