WoWInterface

WoWInterface (http://www.wowinterface.com/forums/index.php)
-   nUI: Bug Reports (http://www.wowinterface.com/forums/forumdisplay.php?f=90)
-   -   action bars greyed out (http://www.wowinterface.com/forums/showthread.php?t=22505)

kilgartha 04-19-09 09:36 AM

action bars greyed out
 
i just downloaded the new dev. the .3 one and i noticed the action bars are blacked out on some range spells and stay blacked out even after use.. i know they are there i can see they are there but they remain blackout like i am out of range

spiel2001 04-19-09 10:01 AM

This was a result of a bug introduced in the 5.02.02 -- it has been fixed in the 5.02.04 which was just released. It should work correctly now.

Doraka 04-19-09 10:20 AM

I notice the same thing, when am on my warrior all the action buttons are grayed like i cant use them, but when i go close to a mob i spam click on each action and they work but still grayed out like i cant use it, funny thing its like the option are set the other way around, i.e Victory Rush is unusable after 5sec but its glowing like i can use it, but i cant..
Just log on my DK and every action bar is normal, all highlighted only for attack or if i have rune power to use. Log back to Warrior its the other way around still all grayed out even after attacking a mob. Another thing WIM if you dont have a BugGrabber or bugsack, when your in a convo with some 1 and your minimap Button is minimize you get a error (interface\addons\wim\sources\windowhandler.lua:543: attempt to perform arithmetic on a nil value)

Narny 04-19-09 10:26 AM

Just tried the new 04 version

Still have buttons greyed out i can't use. and some that are lit that should not be. However switching bear to cat in combat now works.

Back to 01 for me for now then. Keep up the good work Spiel

spiel2001 04-19-09 10:41 AM

Quote:

Originally Posted by Doraka (Post 128757)
Just log on my DK and every action bar is normal, all highlighted only for attack or if i have rune power to use. Log back to Warrior its the other way around still all grayed out even after attacking a mob.

Hmmm... that's odd, because I did not alter that logic in any way... a straight copy and paste from the 5.02.01 action bars. I'll look at it.

Quote:

Another thing WIM if you dont have a BugGrabber or bugsack, when your in a convo with some 1 and your minimap Button is minimize you get a error (interface\addons\wim\sources\windowhandler.lua:543: attempt to perform arithmetic on a nil value)
This is a known issue. Turn off WiMs minimap button and you're set (there's an option whether or not to display the minimap button)

Doraka 04-19-09 11:26 AM

Thanks for the WiM info spiel2001, but yea man just tryed the new patch and its still doing the buttons gray, but for DK are sweet.

Organicbeing 04-19-09 06:27 PM

I've still got the same problem in the latest version.

spiel2001 04-19-09 07:13 PM

Which same problem? The action buttons being grayed out when they shouldn't be? If that's what you're referring to, then yes... I'm aware of it and that's on the bug list. I'm working on it.

kilgartha 04-20-09 12:48 AM

key bindings
 
dont know if it was addressed.. i cant set new bindings... and i wanna tell ya ya are doing an amazing job.. when payday rolls around ya will be seeing a donation ..

Tosari 04-20-09 01:03 AM

I am having the problem with only certain buttons being grey and staying grey at all times, but being useable. (This is as a feral bear/cat).

More concerning is as of the update to the current version as of posting. 5.02.04 I am experiencing delays (or not happening at all) when I push a button on the action bar. This is totally new behavior.

I have to hit it sometimes multiple times (no cooldown timer being up, even on an initial attack at times.). I have turned off all other addons (I mainly only use carbonite quest, auctioneer, atlasloot, prat, DBM, postal.) to check the performance and it still occurs.

Arngor 04-20-09 02:29 AM

I also have the "buttons are greyed out" issue but I hope I can shed some light on it due to a particular quirk of it. It's only the first actionbar that stays gray, the one that changes when you change stances (the kind of gray Overpower or Revenge is before you can use it).

However moving my skills off that actionbar to the long one underneath it on the UI makes my spell and abilities have the right colour (like bloodrage and heroic throw) but moving them to the "changing" bar they go gray again.

This seems to have happened right after i used BindPad to bind heroic strike and cleave to the scrollweel instead of having them on that particular bar.
Could be just a coincidence. Also the actionbar being grayed out issue only happens on my warrior main, my alts seem to be mysteriously spared of that issue.

Baltharus 04-20-09 03:15 AM

2 Attachment(s)
well i was going to start a new thread but i see that im not the only one having this issue..


pretty much the same thing is happening to me Scott i got some screencaps to give you a visual (don't think you need them but i already got them ready :D)

the first screen is in combat with rage.. Heroic Strike and Thunder Clap are both grayed out even though i have enough rage to use them.. however on the same bar i have rend.. witch is highlighted meaning that there is enough rage

below on the second bar sunder and hamstring are lite up as normal


on the second screen i have almost no rage (not enough for any ability) but Rend still registers like it is usable.. while Heroic Strike and Thunder Clap are still gray...

Sunder and Hamstring on the second bar have the bluish "out of rage" coloring like normal

EDIT: im using the new 5.02.04 version of nUI .. forgot to mention that

spiel2001 04-20-09 04:12 AM

Quote:

Originally Posted by kilgartha (Post 129034)
dont know if it was addressed.. i cant set new bindings... and i wanna tell ya ya are doing an amazing job.. when payday rolls around ya will be seeing a donation ..

Make sure you have upgraded to the 5.02.04 -- 5.02.02 introduced new action bar code to fix a major taint bug and that, in turn, introduced two other bugs... the key binding problem being one of them.

spiel2001 04-20-09 04:14 AM

Appreciate the feedback here... that does help narrow it down a good bit.

Quote:

Originally Posted by Arngor (Post 129051)
I also have the "buttons are greyed out" issue but I hope I can shed some light on it due to a particular quirk of it. It's only the first actionbar that stays gray, the one that changes when you change stances (the kind of gray Overpower or Revenge is before you can use it).

However moving my skills off that actionbar to the long one underneath it on the UI makes my spell and abilities have the right colour (like bloodrage and heroic throw) but moving them to the "changing" bar they go gray again.

This seems to have happened right after i used BindPad to bind heroic strike and cleave to the scrollweel instead of having them on that particular bar.
Could be just a coincidence. Also the actionbar being grayed out issue only happens on my warrior main, my alts seem to be mysteriously spared of that issue.



All times are GMT -6. The time now is 11:00 PM.

vBulletin © 2018, Jelsoft Enterprises Ltd
© 2004 - 2017 MMOUI