Thread Tools Display Modes
Unread 04-28-11, 01:01 PM   #1
dugal
A Deviate Faerie Dragon
Join Date: Jan 2009
Posts: 10
graphics issues

I have no idea why nui would cause my graphics to loose water and images at certain camera angles but with all my addons off everything is normal. with only nui active it happens. I'm running windows 7 directx 11 ( directx 9 wasn't any better). I am using the lastest release non beta version of nui.

The first screen shot is with nui the second is without.

Thanks

Edit: I have tried dell drivers and ati drivers no change
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	WoWScrnShot_042811_144431.jpg
Views:	704
Size:	511.6 KB
ID:	6089  Click image for larger version

Name:	WoWScrnShot_042811_144522.jpg
Views:	652
Size:	484.4 KB
ID:	6090  
dugal is offline  
Unread 04-30-11, 09:23 AM   #2
shayotan
A Murloc Raider
Join Date: Oct 2008
Posts: 7
Originally Posted by dugal View Post
I have no idea why nui would cause my graphics to loose water and images at certain camera angles but with all my addons off everything is normal. with only nui active it happens. I'm running windows 7 directx 11 ( directx 9 wasn't any better). I am using the lastest release non beta version of nui.

The first screen shot is with nui the second is without.

Thanks

Edit: I have tried dell drivers and ati drivers no change

I am having the same issues. I am also running win 7 with directx 11.
shayotan is offline  
Unread 04-30-11, 09:32 AM   #3
spiel2001
nUI's Author
 
spiel2001's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,724
Are you two playing on a Mac or a PC?

If you would, open the file [World of Warcraft > Interface > AddOns > nUI > Main > nUI.lua ] in a plain text editor and look for this line...

Code:
        WorldFrame:SetPoint( "BOTTOM", nUI_Dashboard, "CENTER", 0, 0 );
and change it to look like this...

Code:
        --WorldFrame:SetPoint( "BOTTOM", nUI_Dashboard, "CENTER", 0, 0 );
then save the file and reload WoW. Does the problem go away?
__________________

What people don't get is that I am, ultimately, an artist at heart.
My brush has two colors, 1 and 0, and my canvas is made of silicon.



Official nUI Web Site: http://www.nUIaddon.com
Official nUI Support Forum: http://forums.nUIaddon.com
My day job: http://www.presidio.com/

Last edited by spiel2001 : 06-05-11 at 01:03 PM.
spiel2001 is offline  
Unread 04-30-11, 10:31 AM   #4
shayotan
A Murloc Raider
Join Date: Oct 2008
Posts: 7
No I still see fishies swimming in the open air. though on a positive note.. the black bar did go away but the water is still missing.

Originally Posted by spiel2001 View Post
Are you two playing on a Mac or a PC?

If you would, open the file [ World of Warcraft > Interface > AddOns > nUI > Main > nUI.lua ] in a plain text editor and look for this line...

Code:
        WorldFrame:SetPoint( "BOTTOM", nUI_Dashboard, "CENTER", 0, 0 );
and change it to look like this...

Code:
        --WorldFrame:SetPoint( "BOTTOM", nUI_Dashboard, "CENTER", 0, 0 );
then save the file and reload WoW. Does the problem go away?
shayotan is offline  
Unread 04-30-11, 10:42 AM   #5
shayotan
A Murloc Raider
Join Date: Oct 2008
Posts: 7
***EDIT

I just went into :

esc
options
graphics > effects > Liquid Detail:

and set the detail to low and BAMF the water came back.

if i set it to fair the water goes away a little, if i set it to good or higher the water disappears completely....

so i am not sure why that would start happening after patch.
shayotan is offline  
Unread 04-30-11, 11:18 AM   #6
spiel2001
nUI's Author
 
spiel2001's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,724
Yeah... unfortunately, my computer is told old and pathetic to support the advanced water features, so I have no way to test that. There have been issues in the Bliz graphics engine related to water and sky textures, but those were related to the viewports... the change I had you make removed the viewport, so if the problem didn't go away, that's not the cause.

I wish I knew what to suggest. I honestly don't know.

I'm all ears if any other users have ideas/input.

EDIT: Oh, and yeah... are you playing on a PC or a Mac?
__________________

What people don't get is that I am, ultimately, an artist at heart.
My brush has two colors, 1 and 0, and my canvas is made of silicon.



Official nUI Web Site: http://www.nUIaddon.com
Official nUI Support Forum: http://forums.nUIaddon.com
My day job: http://www.presidio.com/
spiel2001 is offline  
Unread 05-06-11, 05:28 PM   #7
Cadalie
A Kobold Labourer
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
Originally Posted by spiel2001 View Post
Are you two playing on a Mac or a PC?

If you would, open the file [ World of Warcraft > Interface > AddOns > nUI > Main > nUI.lua ] in a plain text editor and look for this line...

Code:
        WorldFrame:SetPoint( "BOTTOM", nUI_Dashboard, "CENTER", 0, 0 );
and change it to look like this...

Code:
        --WorldFrame:SetPoint( "BOTTOM", nUI_Dashboard, "CENTER", 0, 0 );
then save the file and reload WoW. Does the problem go away?
I made this change did a /nui rl and it seemed to take care of the issue for me at least inUldum and over the damn.

Accordingly it appears from the Blizz forumns that this is related to viewports.
Cadalie is offline  
Unread 05-07-11, 07:36 AM   #8
spiel2001
nUI's Author
 
spiel2001's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,724
Yeah... I kind of figured as much... that change removed nUI's viewport and, thus, the problem went away.

Looks like Blizz fixed the problem in most of the world for the 4.1 patch but missed a couple of areas.
__________________

What people don't get is that I am, ultimately, an artist at heart.
My brush has two colors, 1 and 0, and my canvas is made of silicon.



Official nUI Web Site: http://www.nUIaddon.com
Official nUI Support Forum: http://forums.nUIaddon.com
My day job: http://www.presidio.com/
spiel2001 is offline  
Unread 06-10-11, 12:21 PM   #9
shammou
A Defias Bandit
Join Date: May 2011
Posts: 3
Originally Posted by spiel2001 View Post
Are you two playing on a Mac or a PC?

If you would, open the file [World of Warcraft > Interface > AddOns > nUI > Main > nUI.lua ] in a plain text editor and look for this line...

Code:
        WorldFrame:SetPoint( "BOTTOM", nUI_Dashboard, "CENTER", 0, 0 );
and change it to look like this...

Code:
        --WorldFrame:SetPoint( "BOTTOM", nUI_Dashboard, "CENTER", 0, 0 );
then save the file and reload WoW. Does the problem go away?
i am using an i7 960 3.3ghz, 285gtx and have the settings for video at max... i used this to make the change in the file and everything is working great now...no more floating fish and seperated mounts =) tyvm
shammou is offline  
Unread 06-14-11, 07:10 PM   #10
unknowndead
A Cyclonian
 
unknowndead's Avatar
Join Date: May 2009
Posts: 41
having an issue finding the code to fix this can some one post a screen shot of where the code is or upload a copy of the modified lua
unknowndead is offline  
Unread 06-14-11, 09:20 PM   #11
spiel2001
nUI's Author
 
spiel2001's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,724
Just open [World of Warcraft > Interface > AddOns > nUI > Main > nUI.lua ] in a plain text editor like notepad and do a search for this line...

Code:
WorldFrame:SetPoint( "BOTTOM", nUI_Dashboard, "CENTER", 0, 0 );
.
and change it to look like this...

Code:
--WorldFrame:SetPoint( "BOTTOM", nUI_Dashboard, "CENTER", 0, 0 );
.
then save the file and reload WoW.
__________________

What people don't get is that I am, ultimately, an artist at heart.
My brush has two colors, 1 and 0, and my canvas is made of silicon.



Official nUI Web Site: http://www.nUIaddon.com
Official nUI Support Forum: http://forums.nUIaddon.com
My day job: http://www.presidio.com/
spiel2001 is offline  
Unread 05-12-11, 09:56 AM   #12
unionthugg174
A Murloc Raider
Join Date: Oct 2008
Posts: 7
I am having the same water issues. I switched from directx9 to 11 with nui still disabled and the water was gone. I changed liquid detail to low, enabled the addon, and the water came back. I still have the issue of the graphics not on the same plane as my charactet at certain angles. Pc with windows7
unionthugg174 is offline  
Unread 05-12-11, 10:04 AM   #13
unionthugg174
A Murloc Raider
Join Date: Oct 2008
Posts: 7
Tried to repair file. What program should I use to open nui.lua file?
unionthugg174 is offline  
Unread 05-12-11, 10:28 AM   #14
spiel2001
nUI's Author
 
spiel2001's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,724
Any plain text editor, like Notepad, should work.
__________________

What people don't get is that I am, ultimately, an artist at heart.
My brush has two colors, 1 and 0, and my canvas is made of silicon.



Official nUI Web Site: http://www.nUIaddon.com
Official nUI Support Forum: http://forums.nUIaddon.com
My day job: http://www.presidio.com/
spiel2001 is offline  
Unread 05-12-11, 11:36 AM   #15
Belgarius
A Fallenroot Satyr
Join Date: Mar 2010
Posts: 24
Disabling WorldFrame:SetPoint in nUI.lua does remedy the problem, but, and with no offense to Scott nor any other addon author using viewport mods, Blizzard needs to step up and actually fix this, instead of beating around the bush, and pretty much placing the blame on the addons being used.

I've been following the threads pertaining to this on the WoW forums, and what it pretty much has boiled down to, in spite of users making the effort to link discussions with addon authors regarding this NOT being an addon issue, but instead, a problem with the way the aforementioned function is being implemented by Blizzard, is simply this: Since disabling your addon makes the problem go away, there is no problem to begin with.

Can't say as how I am surprised by this, honestly. I can, however, applaud the time and patience put forth by those authors who have to deal with this sorry attitude.

Edit: I R gud speeler
Belgarius is offline  
Unread 05-25-11, 12:31 AM   #16
GravityStorm
A Kobold Labourer
Join Date: Jul 2009
Posts: 1
disabling viewport

I disabled teh viewport as was suggested in the first reply on this thread, made the changes exactly as specified, saved the file, completely exited wow, restarted wow and everything works fine. so if that fix isn't working for others i would venture to guess you did not make the change correctly.

Scott, my email address changed... how do i update my email for your mailing list regarding nUI+ updates?
GravityStorm is offline  
 

Go BackWoWInterface » Featured Projects » nUI, MozzFullWorldMap and PartySpotter » Support » nUI: Bug Reports » graphics issues

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off