Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Unread 05-25-10, 05:00 PM   #1
Malrok
A Murloc Raider
Join Date: Apr 2010
Posts: 8
nUI causes some severe framerate loss

I've had to stop using nUI lately due to framerate loss in cities and battlegrounds.

At first I thought I just needed a reboot, or to restart WoW. Then I suspected inefficiency in the mod may be the cause of the low framerates. I did a test - I turned off nUI and turned back on ICE HUD, Forte and all the other mods I had used prior to using NUI.

I consistently had 60 fps sitting still in the same location in Dalaran, not moving the camera or anything else. When I spun the camera around it lowered a few frames, but nothing visually noticable.

Then I logged out, turned off the other mods, re-enabled nUI, and logged back in the exact same location, same camera angle, no movement of any kind. 36 fps. I spun the camera around it it was worse.

To validate again, I logged out agian, turned off nUI, re-enabled the other mods and logged back in. Back up to 60 fps.

Conclusion - nUI has some inefficiencies that are causing significant loss of framerates. Trying to do competitive pvp in such an environment just doesn't work, so I had to disable nUI.

Love to see this fixed so I can try it out again.

(I have a great system and run at high detail, maxed clipping, etc.)
Malrok is offline  
 

Go BackWoWInterface » Featured Projects » nUI, MozzFullWorldMap and PartySpotter » Support » nUI: Bug Reports » nUI causes some severe framerate loss

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off