Thread Tools Display Modes
Old 07-04-11, 09:05 PM   #1
Aeicor
A Murloc Raider
Join Date: Nov 2010
Posts: 7
Extra mouse button issues.

I use a R.A.T. 7 gaming mouse by MadCatz, and on it, it has 2 extra mouse buttons (4 and 5) I keybound these to commonly used abilities like interrupts and other things, and ever since 4.2, when I use these extra mouse buttons, my game doesn't freeze, but all the other abilities become unable to be clicked on (Yes, I am a clicker, sue me :P). I never had this problem prior to patch 4.2, and it only seems to be a problem with nUI, and yes I did disable all other addons and see if it was still bugged, and it wasn't.
Any help would be appreciated!
Aeicor is offline  
Old 07-05-11, 04:46 AM   #2
spiel2001
nUI's Author
 
spiel2001's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,724
So, if you have nUI enabled and you click with these buttons, everything becomes unclickable, but if you just disable nUI and do nothing else, then when you click that problem does not happen anymore?
__________________

What people don't get is that I am, ultimately, an artist at heart.
My brush has two colors, 1 and 0, and my canvas is made of silicon.



Official nUI Web Site: http://www.nUIaddon.com
Official nUI Support Forum: http://forums.nUIaddon.com
My day job: http://www.presidio.com/
spiel2001 is offline  
Old 07-05-11, 07:32 PM   #3
Aeicor
A Murloc Raider
Join Date: Nov 2010
Posts: 7
Correct. When I disable nUI, and use the buttons, the key bindings work fine, and there's no problems.
Aeicor is offline  
Old 07-06-11, 06:33 AM   #4
spiel2001
nUI's Author
 
spiel2001's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,724
Hmmm... is this nUI5 or nUI6? If it is nUI5, can you try it with nUI6 and see if it goes away (just so I know if the new code has already fixed the problem or not)
__________________

What people don't get is that I am, ultimately, an artist at heart.
My brush has two colors, 1 and 0, and my canvas is made of silicon.



Official nUI Web Site: http://www.nUIaddon.com
Official nUI Support Forum: http://forums.nUIaddon.com
My day job: http://www.presidio.com/
spiel2001 is offline  
Old 07-06-11, 02:17 PM   #5
Aeicor
A Murloc Raider
Join Date: Nov 2010
Posts: 7
I seem to have fixed the problem with nUI5 by removing all key bindings, and then applying them again. As for nUI6, when I use the key bindings I get the same problem. Spells/Abilities become click-through, and once that happens, and I log out, I lose my cursor and have to open up the task manager and restart WoW :\ As nUI6 is still in Alpha, I'm not complaining Another problem I noticed with nUI6 is that when I go to the key bindings page, the section for the nUI buttons is missing, and anything I do try to keybind doesn't go through
Aeicor is offline  
Old 07-06-11, 08:31 PM   #6
Aeicor
A Murloc Raider
Join Date: Nov 2010
Posts: 7
I spoke too soon. Apparently it's only bugging out in raids. Works fine solo, but I'm starting to think that it has something to do with the Raid Interface, because I also use the mouse buttons for marking up kill-order/CC's.
Aeicor is offline  
Old 07-07-11, 03:22 AM   #7
spiel2001
nUI's Author
 
spiel2001's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,724
nUI doesn't actually know that you're in a raid or not.... more to the point, it just shows or hides frames based on whether or not a given unit exists. It is otherwise blissfully unaware of what you're doing.

Now, that said, one thing that could be in play would be unit frame (aka raid) sorting which should not occur in combat. It's the only part of nUI I can think of that's triggered by the existence of a raid. However, if it did fire while in combat, it could be causing taint which would make your secure actions break and look like your key/mouse bindings/buttons were not working.

You can figure that out easily enough. While out of combat, change the '/nui raidsort' option to disable it (none) then do a '/nui rl' to reload. If the causes the mouse problem to go away, then it is the raid sort that's at issue. If not, then we need to look for something else.
__________________

What people don't get is that I am, ultimately, an artist at heart.
My brush has two colors, 1 and 0, and my canvas is made of silicon.



Official nUI Web Site: http://www.nUIaddon.com
Official nUI Support Forum: http://forums.nUIaddon.com
My day job: http://www.presidio.com/
spiel2001 is offline  
Old 07-18-11, 10:32 PM   #8
Aeicor
A Murloc Raider
Join Date: Nov 2010
Posts: 7
Sorry for such a late reply. I was swamped with work, and didn't have much time to play, but after hours upon hours of testing with the mouse, reprogramming it, and doing all kinds of things with it, nothing worked. Then I decided to unplug and plug it back in. It's amazing how the simplest solutions evade some people. Major derp moment on my part :P
Aeicor is offline  
Old 07-19-11, 05:18 AM   #9
spiel2001
nUI's Author
 
spiel2001's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,724
Thanks for reporting back.

And, yeah... trust me... I know that more than you may realize ~smile~
__________________

What people don't get is that I am, ultimately, an artist at heart.
My brush has two colors, 1 and 0, and my canvas is made of silicon.



Official nUI Web Site: http://www.nUIaddon.com
Official nUI Support Forum: http://forums.nUIaddon.com
My day job: http://www.presidio.com/
spiel2001 is offline  
 

Go BackWoWInterface » Featured Projects » nUI, MozzFullWorldMap and PartySpotter » Support » nUI: Bug Reports » Extra mouse button issues.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off