Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 09-04-08, 05:08 AM   #1
Thaoky
An Aku'mai Servant
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2008
Posts: 30
Pre-populated item cache

We know that the item cache is deleted after every patch, so this suggestion is about providing a pre-populated item cache as part of the patch.

The reason behind this suggestion is that addons like AtlasLoot or like mine (Altoholic), cannot rely on the accuracy of GetItemInfo as the item might not be in the cache. Querying the server to get item information is thus required, and there's a risk of being disconnected if done too often.

For instance, an addon like mine allows the user to find upgrades for his equipment, thus if we assume he's looking at upgrades for level 28 gear, he might potentially find upgrades in gnomeregan.. but if the item id's are unknown, the addon won't return them as potential upgrades.

Thus the idea would be to have a cache that already contains a lot of item id's, obviously not the most recent additions (like the most recent pvp season, or the latest raid dungeon), since I assume Blizzard wants to prevent data mining, but a solid selection of items such as all instance blues & above would certainly help, and would not require any code change in the wow client.

The same idea could be applied to spells, especially those that relate to professions.

Last edited by Thaoky : 09-04-08 at 05:11 AM.
Thaoky is offline   Reply With Quote
Unread 09-04-08, 06:42 AM   #2
jaliborc
A Chromatic Dragonspawn
 
jaliborc's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2007
Posts: 189
A possibility would be to create a "ItemCache" Library. I think that there's already a Babble lib for items, but I'm not sure...
jaliborc is offline   Reply With Quote
Unread 09-04-08, 06:44 AM   #3
Thaoky
An Aku'mai Servant
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2008
Posts: 30
Very honestly, if I was sure that the file containing the item cache could be easily interchanged from one machine to another, that's an option I would consider. I'd rather have blizzard provide us with a file automatically though
Thaoky is offline   Reply With Quote
Unread 09-04-08, 06:45 AM   #4
jaliborc
A Chromatic Dragonspawn
 
jaliborc's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2007
Posts: 189
Oh, sorry, I misunderstood your request.
jaliborc is offline   Reply With Quote
Unread 11-27-11, 12:06 AM   #5
CobraA1
A Cliff Giant
 
CobraA1's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2008
Posts: 73
+1 on this idea. My addon (Reagent Restocker) is affected by the item cache wipes as well.
CobraA1 is offline   Reply With Quote
Unread 11-27-11, 09:19 AM   #6
Vlad
A Molten Giant
 
Vlad's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Dec 2005
Posts: 764
What I used to do before was to copy Cache folder and put my old files in it after patch to reapply the cache.

Only down side is when old items update they stayed the same in the tooltips for you, hehe. :P
Vlad is offline   Reply With Quote
Unread 11-27-11, 01:47 PM   #7
SDPhantom
A Pyroguard Emberseer
 
SDPhantom's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,025
What I've done in an addon I've been developing was go through a list of itemIDs and call GetItemInfo() in the main code. The idea behind this would be to have WoW fetch item data for its cache so it'll be ready when the addon needs it.
__________________
"All I want is a pretty girl, a decent meal, and the right to shoot lightning at fools."
-Anders (Dragon Age: Origins - Awakening)
SDPhantom is offline   Reply With Quote
Unread 11-27-11, 02:22 PM   #8
Ailae
A Rage Talon Dragon Guard
 
Ailae's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Dec 2007
Posts: 317
The post is from 2008, so is this even a problem now? The cache is wiped between sessions now. I've queried for hundreds of items in quick succession, without being disconnected.

Granted those were all known-to-be valid IDs.
__________________
Oh, the simulated horror!
Ailae is offline   Reply With Quote
Unread 12-04-11, 12:42 AM   #9
Voyager
A Deviate Faerie Dragon
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Dec 2009
Posts: 10
Originally Posted by Ailae View Post
The post is from 2008, so is this even a problem now? The cache is wiped between sessions now. I've queried for hundreds of items in quick succession, without being disconnected.

Granted those were all known-to-be valid IDs.
Yeah, you need to query each item twice to get any results now.
Voyager is offline   Reply With Quote
Reply

Go BackWoWInterface » Developer Discussions » Wish List » Pre-populated item cache

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off