Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 05-17-13, 09:41 PM   #1
Tonyleila
A Rage Talon Dragon Guard
 
Tonyleila's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2010
Posts: 311
VLC-Player

So this is not realy an addon Help/Support Question but It has something to do with the WoWVid Addon.
I have a Logitech G 110 Keybord and Windows 7 (64 bit prof). Now I woud like to Pause/Play the VLC Player ingame with the Play/Pause buttons on this keybord. It works fine with Windows Mediaplayer but if I put up VLC as the default Player the keys will only work in windows NOT if wow is open. Anyone has a solution of this problem?
__________________
Author of: LeilaUI and Aurora: Missing Textures
__________________

Last edited by Tonyleila : 05-17-13 at 09:45 PM.
Tonyleila is offline   Reply With Quote
Unread 05-17-13, 09:59 PM   #2
p3lim
A Pyroguard Emberseer
 
p3lim's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,264
Solution: Don't use VLC.

http://www.cccp-project.net/
p3lim is offline   Reply With Quote
Unread 05-17-13, 10:01 PM   #3
Nibelheim
local roygbi-
 
Nibelheim's Avatar
Featured
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,513
Originally Posted by Tonyleila View Post
So this is not realy an addon Help/Support Question but It has something to do with the WoWVid Addon.
I have a Logitech G 110 Keybord and Windows 7 (64 bit prof). Now I woud like to Pause/Play the VLC Player ingame with the Play/Pause buttons on this keybord. It works fine with Windows Mediaplayer but if I put up VLC as the default Player the keys will only work in windows NOT if wow is open. Anyone has a solution of this problem?
Try setting the Global hotkeys in VLC Preferences to your media keys.
__________________
Nibelheim is offline   Reply With Quote
Unread 05-17-13, 10:08 PM   #4
Phanx
A Pyroguard Emberseer
 
Phanx's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2006
Posts: 4,261
I had a similar problem with VLC, and ended up just using AutoHotkey to intercept the Play/Pause key when VLC is running and translate it to "send Space keypress to VLC".

Code:
DetectHiddenWindows on
SetTitleMatchMode 2

$Media_Play_Pause::
IfWinExist VLC media player
{
	ControlSend, , {Space}, VLC media player
}
else IfWinNotExist foobar2000
{
	Run foobar2000
	WinWait foobar2000
	WinActivate
}
else
{
	Send {Media_Play_Pause}
}
return
That'll also launch foobar2000 if it's not running, since otherwise Windows insists on launching Windows Crapedia Player if no other media player is running. If you use WMP you can just remove the middle "else" block; if you use another media player just change "foobar2000" to the name of your media player.
__________________
Author/maintainer of Grid, PhanxChat, ShieldsUp, and many more.
Troubleshoot an addonTurn any code into an addonMore addon resources
Need help with your code? Post all of your actual code! Attach or paste your files.
Please don’t PM me about addon bugs or code questions. Post a comment or forum thread instead!
Phanx is offline   Reply With Quote
Unread 05-17-13, 10:23 PM   #5
Nibelheim
local roygbi-
 
Nibelheim's Avatar
Featured
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,513
Originally Posted by Phanx View Post
foobar2000
A man after my own heart.
__________________
Nibelheim is offline   Reply With Quote
Unread 05-17-13, 11:25 PM   #6
Phanx
A Pyroguard Emberseer
 
Phanx's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2006
Posts: 4,261
All other media players have such terrible playlist management.
__________________
Author/maintainer of Grid, PhanxChat, ShieldsUp, and many more.
Troubleshoot an addonTurn any code into an addonMore addon resources
Need help with your code? Post all of your actual code! Attach or paste your files.
Please don’t PM me about addon bugs or code questions. Post a comment or forum thread instead!
Phanx is offline   Reply With Quote
Unread 05-18-13, 08:26 AM   #7
Tonyleila
A Rage Talon Dragon Guard
 
Tonyleila's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2010
Posts: 311
OK I use VLC because its supportet by the WoWVid addon. Is the DirectX (DirectDraw) mode also possible with othere players exapt VLC and KMPlayer?

I resetted the global key and put the hotkey the the "media Player pause" button to the globals and its now working fine - but as you said VLC is not my love video player
__________________
Author of: LeilaUI and Aurora: Missing Textures
__________________
Tonyleila is offline   Reply With Quote
Unread 05-18-13, 10:47 AM   #8
p3lim
A Pyroguard Emberseer
 
p3lim's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,264
MPC-HC, which is bundled with CCCP, has an Overlay mixer. That should work for this.
p3lim is offline   Reply With Quote
Reply

Go BackWoWInterface » General Discussion » Tech Chat » VLC-Player

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off