Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-14-13, 02:41 AM   #1
VyneDono
A Defias Bandit
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
Cast Sequence Macro?

Hi, guys. I'm trying to make a Cast Sequence Macro for my Windwalker Monk.
Basically, all I want out of it is to cast Jab, and then cast Chi Wave when it's off CD.

My current macro is:
/castsequence Jab, Chi Wave

However, if I try to cast Jab again while Chi Wave is on CD, it will put the entire Macro on CD. This is extremely detrimental to DPS, obviously, so I can't use this. Is there a way to make it so that the macro never goes on CD while still doing the function I want?
VyneDono is offline   Reply With Quote
Unread 07-14-13, 04:08 AM   #2
ravagernl
A Pyroguard Emberseer
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,145
You can incorporate Chi wave's cooldown in a macro like this:

#showtooltip
/castsequence reset=15 Chi Wave, Jab, Jab, Jab, Jab, Jab, Jab, Jab, Jab, Jab, Jab
ravagernl is offline   Reply With Quote
Unread 07-14-13, 09:06 AM   #3
Rainrider
A Rage Talon Dragon Guard
Join Date: Nov 2008
Posts: 315
Originally Posted by ravagernl View Post
You can incorporate Chi wave's cooldown in a macro like this:

#showtooltip
/castsequence reset=15 Chi Wave, Jab, Jab, Jab, Jab, Jab, Jab, Jab, Jab, Jab, Jab
You'd better improve the reset condition because you might get stuck in the jab part as reset=15 means it resets 15 seconds after the last macro use.

Code:
#showtooltip
/castsequence reset=mod:ctrl/15 Chi Wave, Jab, Jab, Jab, Jab, Jab, Jab, Jab, Jab, Jab, Jab
is a nice way as it allows you to check the cooldown of Chi Wave by hitting ctrl. If using a modifier key as a reset condition is not an option because of your bindings, you could also use btn:2 instead of mod:ctrl, but with the disadvantage that a right click on the macro will first cast the spell currently on line and then reset the sequence.
Rainrider is offline   Reply With Quote
Unread 07-15-13, 03:26 PM   #4
Seerah
Fishing Trainer
 
Seerah's Avatar
WoWInterface Super Mod
Featured
Join Date: Oct 2006
Posts: 9,584
To clarify here, macros are not supposed to account for cooldowns. That is your job to keep track of, not the macro's. If all you want is to put them on one button to conserve bar space, your best bet is to use a modifier.

/cast [mod:shift] Chi Wave; Jab

If you want the macro to be smart and automatically use Chi Wave when it's off cooldown while you spam the button, that's automation and the reason these limitations are in place.
__________________
"You'd be surprised how many people violate this simple principle every day of their lives and try to fit square pegs into round holes, ignoring the clear reality that Things Are As They Are." -Benjamin Hoff, The Tao of Pooh

Seerah is offline   Reply With Quote
Unread 07-19-13, 10:03 AM   #5
SDPhantom
A Pyroguard Emberseer
 
SDPhantom's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,006
/castsequence was never meant to be used in situations when you mash a button. In situations of high lag, it can and occasionally does stutter on an ability, casting it 2 or 3 times before moving on to the next.

Since the problem with reset=15 has already been explained, the alternative to manually reset the sequence with reset=mod makes it operate no different and perhaps more glitchy than using a /cast macro with the mod condition.




Back to the base of the thread, /castsequence never was a method to cast on reaction to a CD. The fix Blizzard put out was the "fallthrough" that happened when stringing /cast commands together in which if the first failed for any reason, including cooldowns, it would fall through to the next /cast command. Now macros are processed to take the GCD into consideration. This means when dealing with abilities that trigger the GCD, the macro will only analyze if the first can be cast and ignore the rest regardless of individual CDs.

For example:
Code:
/cast Chi Wave
/cast Jab
Prior to the fix, this would've cast Chi Wave if it were off CD and Jab if it wasn't. Now, /cast will only cast Chi Wave and ignore Jab if both are on the GCD.
__________________
"All I want is a pretty girl, a decent meal, and the right to shoot lightning at fools."
-Anders (Dragon Age: Origins - Awakening)

Last edited by SDPhantom : 07-19-13 at 10:18 AM.
SDPhantom is offline   Reply With Quote
Unread 08-08-13, 11:18 PM   #6
shyrotam
A Cliff Giant
Join Date: Jan 2010
Posts: 73
Originally Posted by SDPhantom View Post
/castsequence was never meant to be used in situations when you mash a button. In situations of high lag, it can and occasionally does stutter on an ability, casting it 2 or 3 times before moving on to the next.

Since the problem with reset=15 has already been explained, the alternative to manually reset the sequence with reset=mod makes it operate no different and perhaps more glitchy than using a /cast macro with the mod condition.




Back to the base of the thread, /castsequence never was a method to cast on reaction to a CD. The fix Blizzard put out was the "fallthrough" that happened when stringing /cast commands together in which if the first failed for any reason, including cooldowns, it would fall through to the next /cast command. Now macros are processed to take the GCD into consideration. This means when dealing with abilities that trigger the GCD, the macro will only analyze if the first can be cast and ignore the rest regardless of individual CDs.

For example:
Code:
/cast Chi Wave
/cast Jab
Prior to the fix, this would've cast Chi Wave if it were off CD and Jab if it wasn't. Now, /cast will only cast Chi Wave and ignore Jab if both are on the GCD.

Is there any way of knowing which spell it's on? Like some kind of a castsequence tracker? would an addon like that be possible?
shyrotam is offline   Reply With Quote
Unread 08-09-13, 11:57 AM   #7
Seerah
Fishing Trainer
 
Seerah's Avatar
WoWInterface Super Mod
Featured
Join Date: Oct 2006
Posts: 9,584
Well, the icon of the macro will change according to what spell the cast sequence macro is on - but ONLY if you have the ? icon selected for it.

That said, I'm not sure why/when you would need an addon to tell you this information.
__________________
"You'd be surprised how many people violate this simple principle every day of their lives and try to fit square pegs into round holes, ignoring the clear reality that Things Are As They Are." -Benjamin Hoff, The Tao of Pooh

Seerah is offline   Reply With Quote
Unread 06-22-14, 06:53 AM   #8
Fhait
A Cliff Giant
Join Date: Dec 2006
Posts: 72
Castsequence Tracker

Originally Posted by Seerah View Post
Well, the icon of the macro will change according to what spell the cast sequence macro is on - but ONLY if you have the ? icon selected for it.

That said, I'm not sure why/when you would need an addon to tell you this information.
I am.

DEBUGGING

= F
Fhait is offline   Reply With Quote
Reply

Go BackWoWInterface » AddOns, Compilations, Macros » Macro Help » Cast Sequence Macro?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off