Quantcast kgPanels scaling problem. - WoWInterface
Thread Tools Display Modes
01-02-18, 02:07 AM   #1
voksar123
A Murloc Raider
Join Date: Jan 2018
Posts: 5
kgPanels scaling problem.

Recently started creating my own UI mostly through Kg, the only problem i have tho is that my pictures is getting really badly scaled it feels like, can barely see the outlines etc. As you can see in the gyazo link the lines are really bad. Is there any guide or any recommendations on how to scale it properly etc.

picture: https://gyazo.com/29d6fb5673043c724667e3f4c5e66760

Regards voksar
  Reply With Quote
01-02-18, 05:10 AM   #2
Kakjens
A Cliff Giant
Join Date: Apr 2017
Posts: 75
/fstack might help to see what needs to be changed.
  Reply With Quote
01-02-18, 07:19 AM   #3
voksar123
A Murloc Raider
Join Date: Jan 2018
Posts: 5
the thing is not anything ingame, just when i scale the image in like gimp os ps it gets shit quality
  Reply With Quote
01-02-18, 12:28 PM   #4
Seerah
Fishing Trainer
 
Seerah's Avatar
WoWInterface Super Mod
Featured
Join Date: Oct 2006
Posts: 10,493
It sounds like your texture isn't a high enough resolution.
__________________
"You'd be surprised how many people violate this simple principle every day of their lives and try to fit square pegs into round holes, ignoring the clear reality that Things Are As They Are." -Benjamin Hoff, The Tao of Pooh

  Reply With Quote
01-02-18, 01:34 PM   #5
jeffy162
A Pyroguard Emberseer
 
jeffy162's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: May 2009
Posts: 2,246
Don't go on what you see in GIMP, go on what you see in-game.
__________________
Ahhhh, the vagueries of the aging mind. Wait.... What was I saying?


Carbonite <----- GitHub main module (Maps ONLY) download link. The other modules are also available on GitHub.
  Reply With Quote
01-02-18, 08:13 PM   #6
seyan777
A Fallenroot Satyr
Join Date: Feb 2017
Posts: 25
Stranger passing by...

Could I ask the name of font that you used on your unitframe?
  Reply With Quote
01-03-18, 03:49 PM   #7
voksar123
A Murloc Raider
Join Date: Jan 2018
Posts: 5
@sejan777 Expressway

@jeffy162 what do you mean with that? Like KgPanels can only take 512,256 etc down to 2 so i need to pick some of those scales am i right
  Reply With Quote
01-03-18, 04:00 PM   #8
seyan777
A Fallenroot Satyr
Join Date: Feb 2017
Posts: 25
Thank you!
  Reply With Quote
01-03-18, 08:27 PM   #9
jeffy162
A Pyroguard Emberseer
 
jeffy162's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: May 2009
Posts: 2,246
No, I mean exactly what it sounded like. Don't pay attention to what you see in GIMP, or Photoshop, or anything else for that matter, pay attention to what you see in-game. Any graphics program is great for working out the "kinks"about what your graphic should look like, but, all too often they can be too fine. In your situation I would say start with a rectangular graphic. You are going to be using it for an overlay on a unit frame so it doesn't have to be gigantic.

With kgPanels you are kinda stuck using "power of two" measurements per side.
__________________
Ahhhh, the vagueries of the aging mind. Wait.... What was I saying?


Carbonite <----- GitHub main module (Maps ONLY) download link. The other modules are also available on GitHub.

Last edited by jeffy162 : 01-03-18 at 08:33 PM. Reason: more blah blah blah.
  Reply With Quote
01-03-18, 10:31 PM   #10
JDoubleU00
A Rage Talon Dragon Guard
 
JDoubleU00's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2008
Posts: 330
I like what I see so far. Are you planning on publishing the UI?
__________________
Author of JWExpBar and JWRepBar.
  Reply With Quote
01-04-18, 06:40 PM   #11
voksar123
A Murloc Raider
Join Date: Jan 2018
Posts: 5
@jeffy162 thx, worked it out. Just started scaling the pictures in a real high quality such as 8192x4096 which i ended up with giving me a extremely good results. Just had to work out the Heights and width for the art ingame with ofc was a bit of 1920x1080. Thought that kgPanels could not take bigger pictures than 512x512 but then tested with higher resolution to give higher quality textures.

@JDoubleU00 No not really. My UI is heavy inspirated from wordup's UI but can ofc put it up here if u are interested.
https://gyazo.com/b3cac98088ca0b93ad7eb1b24cf131bc ofc gyazo makes the quality a bit less better but ill be working on it more since i just want a pretty clean UI combined with ElvUI

Last edited by voksar123 : 01-04-18 at 06:42 PM.
  Reply With Quote
01-04-18, 08:36 PM   #12
jeffy162
A Pyroguard Emberseer
 
jeffy162's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: May 2009
Posts: 2,246
Yeah, you can use higher resolution graphics, but you've got to stick with "power of two" measurements to display properly in kgPanels in-game. Also, higher resolution graphics use up more memory, not a problem normally, but something to be aware of.
__________________
Ahhhh, the vagueries of the aging mind. Wait.... What was I saying?


Carbonite <----- GitHub main module (Maps ONLY) download link. The other modules are also available on GitHub.
  Reply With Quote
01-05-18, 12:28 PM   #13
voksar123
A Murloc Raider
Join Date: Jan 2018
Posts: 5
@jeffy162 Yeah, feelsbadman that im stuck to those measures but can still get it quite good if i just change the width and height a bit in kgpanels config
  Reply With Quote

WoWInterface » AddOns, Compilations, Macros » AddOn Help/Support » kgPanels scaling problem.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off