Quantcast ZONE_CHANGED_NEW_AREA new behaviour - WoWInterface
 
Thread Tools Display Modes
09-21-14, 05:54 AM   #1
cremetorte
A Murloc Raider
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jan 2011
Posts: 4
ZONE_CHANGED_NEW_AREA new behaviour

Hi,

before 6.0 i could catch the event ZONE_CHANGED_NEW_AREA and do

local zoneInfo = EJ_GetCurrentInstance();

Unfortunately in 6.X zoneInfo is the old InstanceID. So i had to work around this and delay my function so that the correct InstanceID was returned.

thought that would be nice to know
 
09-21-14, 10:23 AM   #2
semlar
A Pyroguard Emberseer
 
semlar's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,014
EJ_GetCurrentInstance relies on what the world map is set to, you may have to call SetMapToCurrentZone() beforehand for accurate results.
 
09-21-14, 12:05 PM   #3
cremetorte
A Murloc Raider
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jan 2011
Posts: 4
thank you, it works and honestly i think it fits better than my workaround.

just for my information: where do you get such knowledge ? i mean that some Events rely on other functions to provide correct data
 
09-21-14, 12:16 PM   #4
semlar
A Pyroguard Emberseer
 
semlar's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,014
I only know that it relies on the map through experimentation when I was working on an addon that used encounter journal functions.

I tried a few maps without EJ bosses on them and they all return 0 for the instance, then when I opened the map to valley of the four winds it returned 322 because it has a world boss on it.
 
 

WoWInterface » Site Forums » Archived Beta Forums » WoD Beta archived threads » ZONE_CHANGED_NEW_AREA new behaviour

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off