Quantcast RealUI beta - WoWInterface
 
Thread Tools Display Modes
08-09-14, 02:08 PM   #1
Gethe
RealUI Developer
 
Gethe's Avatar
Premium Member
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 848
RealUI beta



All Resolutions - All Classes - All Roles

In order to prepare RealUI for its release, I need your help!! Specifically, I need to know what changes need to be made for your class/spec. I don't play all the classes so I don't know what changes will be necessary for things like the AuraTraker.

Known Issues:
Unit Frames: These are being re-writen and are currently in a rough state.
Skada: Division by zero

Bug Reports
  • Check for errors. If you have any, there will be a red bag icon with the minimap buttons just below the minimap. Post them here in [code] tags.
  • Be as detailed as possible. Include where you were, what you were doing, any other addons you may be using, or anything else that might be relevant to the issue.
__________________
Knowledge = Power; Be OP

Last edited by Gethe : 09-03-14 at 03:47 PM. Reason: update known issues
 
08-10-14, 01:22 AM   #2
Ordrosh
A Theradrim Guardian
Join Date: Sep 2008
Posts: 69
The Debuff from a glyphed Avengers Shield is lingering on top of the minimap when it should be above the target frame. (see attached image)

Information:
Class: Protection Paladin with Glyph of Dazing Shield
Addons: just Blizzardsstuff and those that came with RealUI Beta

Some Error From Bugsack I got while fighting mobs in the southern half of Gorgorond:
Code:
32x Skada\modules\Debuffs.lua:153: Division by zero
Skada\modules\Debuffs.lua:153: in function <Skada\modules\Debuffs.lua:125>
Skada\modules\Debuffs.lua:215: in function `Update'
Skada\Skada-r567.lua:1842: in function `?'
...faceGrid2\Libs\AceTimer-3.0\AceTimer-3.0-16.lua:41: in function <...faceGrid2\Libs\AceTimer-3.0\AceTimer-3.0.lua:36>

Locals:
self = <table> {
 SetDefaultModuleLibraries = <function> defined @Masque\Libs\AceAddon-3.0\AceAddon-3.0.lua:398
 Enable = <function> defined @Masque\Libs\AceAddon-3.0\AceAddon-3.0.lua:325
 NewModule = <function> defined @Masque\Libs\AceAddon-3.0\AceAddon-3.0.lua:266
 Update = <function> defined @Skada\modules\Debuffs.lua:214
 EnableModule = <function> defined @Masque\Libs\AceAddon-3.0\AceAddon-3.0.lua:363
 modules = <table> {
 }
 GetModule = <function> defined @Masque\Libs\AceAddon-3.0\AceAddon-3.0.lua:241
 IterateEmbeds = <function> defined @Masque\Libs\AceAddon-3.0\AceAddon-3.0.lua:473
 IsModule = <function> defined @Masque\Libs\AceAddon-3.0\AceAddon-3.0.lua:248
 defaultModuleLibraries = <table> {
 }
 SetEnabledState = <function> defined @Masque\Libs\AceAddon-3.0\AceAddon-3.0.lua:455
 baseName = "Blizzard_CombatLog"
 enabledState = true
 scanned = true
 defaultModuleState = true
 moduleName = "Buff uptimes"
 GetName = <function> defined @Masque\Libs\AceAddon-3.0\AceAddon-3.0.lua:310
 metadata = <table> {
 }
 Disable = <function> defined @Masque\Libs\AceAddon-3.0\AceAddon-3.0.lua:345
 IterateModules = <function> defined @Masque\Libs\AceAddon-3.0\AceAddon-3.0.lua:468
 name = "Skada_Buff uptimes"
 SetDefaultModulePrototype = <function> defined @Masque\Libs\AceAddon-3.0\AceAddon-3.0.lua:440
 IsEnabled = <function> defined @Masque\Libs\AceAddon-3.0\AceAddon-3.0.lua:482
 orderedModules = <table> {
 }
 SetDefaultModuleState = <function> defined @Masque\Libs\AceAddon-3.0\AceAddon-3.0.lua:418
 DisableModule = <function> defined @Masque\Libs\AceAddon-3.0\AceAddon-3.0.lua:381
}
win = <table> {
 changed = false
 metadata = <table> {
 }
 selectedset = "current"
 dataset = <table> {
 }
 selectedmode = <table> {
 }
 bargroup = SkadaBarWindowSkada {
 }
 db = <table> {
 }
 usealt = true
 display = <table> {
 }
 history = <table> {
 }
}
set = <table> {
 healingabsorbed = 0
 _playeridx = <table> {
 }
 dispells = 0
 ccbreaks = 0
 time = 0
 interrupts = 0
 damage = 3925
 players = <table> {
 }
 deaths = 0
 mobs = <table> {
 }
 mobtaken = 3925
 healing = 0
 starttime = 1407649904
 power = <table> {
 }
 overhealing = 0
 shielding = 0
 name = "Current fight"
 mobname = "Heartsting Pollinator"
 damagetaken = 0
 mobhdone = 0
 last_action = 1407649904
 mobdone = 0
}
updatefunc = <function> defined @Skada\modules\Debuffs.lua:125
And 2 minor change requests:
a) put the Garison minimap button with the other minimap buttons please, maybe make it visible for a short while when/if it would flash, if that is possible
b) bartenders cooldown overlay is a bit to bright at least for my tastes and its cooldown doesn't seem to be that reliable, but that prolly is just the lagging server

Edit 1: After playing in an area that was a little more crowded I think its all debuffs that end up in the upper left corner, additionally they cover each other as if they are all anchored to the top left most point of uiparent. (seen Frostbolt, Frozen Orb, Censure (Judgement from Seal of Truth) and Execution Sentence up there so far.

Edit 2: The descriptive Texts in the rewards section of both the quest accept and quest hand in frames are too dark. (see lower half of the 2nd image)

Edit 3: And another error, might be related to Edit 2 or to this:
Noticed that the highlighting for the selected questreward is not showing up, selecting itself and then finishing the quest still works fine though. Quests I noticed this on were 2 of the Wanted: ... Quests in Talador on the alliance side (the bird and the riverbeast one, forgot the names sorry)
anyway this is what bugsack caught:
Code:
14x Aurora\aurora-6.0.lua:2084: attempt to index field '?' (a nil value)
Aurora\aurora-6.0.lua:2084: in function <Aurora\aurora.lua:2082>
Aurora\aurora-6.0.lua:2089: in function <Aurora\aurora.lua:2088>
[C]: in function `SetPoint'
FrameXML\QuestInfo.lua:12: in function `QuestInfoItem_OnClick'
[string "*:OnClick"]:9: in function <[string "*:OnClick"]:1>

Locals:
self = QuestInfoItemHighlight {
 0 = <userdata>
 SetPoint = <function> defined =[C]:-1
}
clearHighlight = <function> defined @Aurora\aurora.lua:2082
r = 0.96
g = 0.55
b = 0.73
And one more for Bartender:
The Cooldown overlay ignores the visible state of the bar, only noticed that during combat not sure if it shows up out of combat (see image 3)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	avengers shield daze debuff.png
Views:	257
Size:	66.4 KB
ID:	8168  Click image for larger version

Name:	quest frame.png
Views:	267
Size:	212.9 KB
ID:	8169  Click image for larger version

Name:	bartender cd overlay.png
Views:	201
Size:	50.6 KB
ID:	8170  

Last edited by Ordrosh : 08-10-14 at 03:42 AM. Reason: Sorting the edits differently and adding another error
 
08-11-14, 02:53 PM   #3
Gethe
RealUI Developer
 
Gethe's Avatar
Premium Member
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 848
Originally Posted by Ordrosh View Post
<snip>
Thanks for the reports. I have an update in the works that will fix most of these.

The Garrison button is a tough one, and i'm not really satisfied with where it's at. That said, I don't think putting it with the other minimap buttons would be a good solution considering the impact it will have in WoD. I have tried to have it hidden by default, but the pulse animation is somehow preventing it from being shown again.

The Skada error is a result of tighter asserts in the code for beta, and will not be present on live. Due to this, it is unlikely to be fixed.
__________________
Knowledge = Power; Be OP
 
08-11-14, 03:53 PM   #4
Haleth
This Space For Rent
 
Haleth's Avatar
WoWInterface Super Mod
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,173
The quest stuff is being worked on
 
08-12-14, 02:02 AM   #5
karigi
A Murloc Raider
 
karigi's Avatar
Join Date: Oct 2008
Posts: 5
My chat keeps getting spammed with Map: WORLD_MAP_UPDATE


edit:
I see you posted something about skins and I figure this falls under that category, but I figured I'd mention anyway.

Last edited by karigi : 08-12-14 at 02:14 AM.
 
08-12-14, 10:47 AM   #6
Gethe
RealUI Developer
 
Gethe's Avatar
Premium Member
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 848
Originally Posted by karigi View Post
My chat keeps getting spammed with Map: WORLD_MAP_UPDATE


edit:
I see you posted something about skins and I figure this falls under that category, but I figured I'd mention anyway.
Oops, forgot to remove some debug prints. I've re-uploaded beta2, just copy over !Aurora and nibRealUI.

Please see the OP about bug reports. What you have here is not much to go on, especially since I'm not getting them.
__________________
Knowledge = Power; Be OP
 
08-16-14, 02:09 PM   #7
karigi
A Murloc Raider
 
karigi's Avatar
Join Date: Oct 2008
Posts: 5
Originally Posted by Gethe View Post
Oops, forgot to remove some debug prints. I've re-uploaded beta2, just copy over !Aurora and nibRealUI.

Please see the OP about bug reports. What you have here is not much to go on, especially since I'm not getting them.

Server: Beta Leveling Realm 02
Class/Spec: Paladin/Ret Level 98
Location: Everywhere
Other addons: Monomyth, DBM
Turning off the !Aurora addon made the chat spam stop immediately.
The spam occurs more often when I open the world map or turn in/accept quests. It happens out in the world as well as in instances regardless of what I'm doing.

Code:
1x Aurora\aurora-6.0.lua:272: attempt to index local 'f' (a nil value)
Aurora\aurora-6.0.lua:272: in function `ReskinDropDown'
Aurora\aurora-6.0.lua:2205: in function <Aurora\aurora.lua:2181>
[C]: ?
[C]: in function `Show'
FrameXML\UIParent.lua:1940: in function `SetUIPanel'
FrameXML\UIParent.lua:1745: in function `ShowUIPanel'
FrameXML\UIParent.lua:1655: in function <FrameXML\UIParent.lua:1651>
[C]: in function `SetAttribute'
FrameXML\UIParent.lua:2414: in function `ShowUIPanel'
[string "*:OnClick"]:2: in function <[string "*:OnClick"]:1>

Locals:
line = <unnamed> {
 0 = <userdata>
}
dropdowns = <table> {
 1 = "Graphics_DisplayModeDropDown"
 2 = "Graphics_ResolutionDropDown"
 3 = "Graphics_RefreshDropDown"
 4 = "Graphics_PrimaryMonitorDropDown"
 5 = "Graphics_MultiSampleDropDown"
 6 = "Graphics_VerticalSyncDropDown"
 7 = "Graphics_TextureResolutionDropDown"
 8 = "Graphics_FilteringDropDown"
 9 = "Graphics_ProjectedTexturesDropDown"
 10 = "Graphics_ShadowsDropDown"
 11 = "Graphics_LiquidDetailDropDown"
 12 = "Graphics_SunshaftsDropDown"
 13 = "Graphics_ParticleDensityDropDown"
 14 = "Graphics_ViewDistanceDropDown"
 15 = "Graphics_EnvironmentalDetailDropDown"
 16 = "Graphics_GroundClutterDropDown"
 17 = "Graphics_SSAODropDown"
 18 = "Advanced_BufferingDropDown"
 19 = "Advanced_LagDropDown"
 20 = "Advanced_HardwareCursorDropDown"
 21 = "InterfaceOptionsLanguagesPanelLocaleDropDown"
 22 = "AudioOptionsSoundPanelHardwareDropDown"
 23 = "AudioOptionsSoundPanelSoundChannelsDropDown"
 24 = "AudioOptionsVoicePanelInputDeviceDropDown"
 25 = "AudioOptionsVoicePanelChatModeDropDown"
 26 = "AudioOptionsVoicePanelOutputDeviceDropDown"
}
(for index) = 1
(for limit) = 26
(for step) = 1
i = 1
options = true
F = <table> {
 CreateBG = <function> defined @Aurora\aurora.lua:100
 colourArrow = <function> defined @Aurora\aurora.lua:258
 ReskinPortraitFrame = <function> defined @Aurora\aurora.lua:546
 Reskin = <function> defined @Aurora\aurora.lua:149
 ReskinDropDown = <function> defined @Aurora\aurora.lua:271
 dummy = <function> defined @Aurora\aurora.lua:87
 ReskinExpCol = <function> defined @!Aurora\!Aurora.lua:140
 ReskinArrow = <function> defined @Aurora\aurora.lua:402
 ReskinSlider = <function> defined @Aurora\aurora.lua:478
 ReskinFilterButton = <function> defined @Aurora\aurora.lua:612
 colourExpandOrCollapse = <function> defined @Aurora\aurora.lua:496
 CreateBDFrame = <function> defined @Aurora\aurora.lua:576
 clearExpandOrCollapse = <function> defined @Aurora\aurora.lua:503
 clearArrow = <function> defined @Aurora\aurora.lua:264
 ReskinTab = <function> defined @Aurora\aurora.lua:171
 SetBD = <function> defined @Aurora\aurora.lua:533
 ReskinInput = <function> defined @Aurora\aurora.lua:378
 ReskinClose = <function> defined @Aurora\aurora.lua:331
 ReskinColourSwatch = <function> defined @Aurora\aurora.lua:596
 ReskinRadio = <function> defined @Aurora\aurora.lua:453
 CreateBD = <function> defined @!Aurora\!Aurora.lua:12
 ReskinExpandOrCollapse = <function> defined @Aurora\aurora.lua:511
 ReskinScroll = <function> defined @Aurora\aurora.lua:197
 CreateGradient = <function> defined @Aurora\aurora.lua:117
 ReskinMinMax = <function> defined @!Aurora\!Aurora.lua:81
 ReskinCheck = <function> defined @Aurora\aurora.lua:421
Another Aurora error pertaining to the minimap but it could be related.
Code:
2x !Aurora\Misc\MiscSkins.lua:34: attempt to index upvalue 'F' (a nil value)
!Aurora\Misc\MiscSkins.lua:34: in function `Skin'
!Aurora\Misc\MiscSkins.lua:116: in function <!Aurora\Misc\MiscSkins.lua:115>
(tail call): ?
[C]: ?
[string "safecall Dispatcher[1]"]:9: in function <[string "safecall Dispatcher[1]"]:5>
(tail call): ?
...aceMasque\Libs\AceAddon-3.0\AceAddon-3.0-12.lua:558: in function `EnableAddon'
...aceMasque\Libs\AceAddon-3.0\AceAddon-3.0-12.lua:571: in function `EnableAddon'
...aceMasque\Libs\AceAddon-3.0\AceAddon-3.0-12.lua:651: in function <...aceMasque\Libs\AceAddon-3.0\AceAddon-3.0.lua:636>
[C]: in function `LoadAddOn'
FrameXML\UIParent.lua:324: in function `UIParentLoadAddOn'
FrameXML\UIParent.lua:398: in function `TimeManager_LoadUI'
FrameXML\UIParent.lua:798: in function <FrameXML\UIParent.lua:763>

Locals:
nil

Last edited by karigi : 08-16-14 at 02:50 PM.
 
08-17-14, 07:57 PM   #8
Gethe
RealUI Developer
 
Gethe's Avatar
Premium Member
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 848
Originally Posted by karigi View Post
Server: Beta Leveling Realm 02
Class/Spec: Paladin/Ret Level 98
Location: Everywhere
Other addons: Monomyth, DBM
Turning off the !Aurora addon made the chat spam stop immediately.
The spam occurs more often when I open the world map or turn in/accept quests. It happens out in the world as well as in instances regardless of what I'm doing.

<snip>
Beta3 is up and has fixes for these issues.

Note: !Aurora is being renamed to !Aurora_RealUI to remove ambiguity with Aurora. Please be sure to delete and copy over the correct addons.
__________________
Knowledge = Power; Be OP
 
08-18-14, 09:46 PM   #9
Gethe
RealUI Developer
 
Gethe's Avatar
Premium Member
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 848
It looks like a bunch of spells got officially removed in the latest build. Due to this, there are a number of errors resulting from looking for a non-existent spell. Once I track down these changes I'll post an update.
__________________
Knowledge = Power; Be OP
 
08-19-14, 12:49 AM   #10
Moodib
A Murloc Raider
Join Date: Aug 2014
Posts: 4
Thanks for getting this going for beta. I just got in today and I will be doing some testing later this week. I haven't posted anything previously as RealUI has just worked out of the box for me, but I see that some work will need to be done to get it working well for WoD.

All that said, I'd probably have a rough time playing this game without RealUI. Not to say that I would quit altogether, but this is just such an awesome solution. Blizzard should take a note out of your design if they ever decide to redo their UI. Either that or hire you.

Edit: https://github.com/NibelheimInt/RealUI-80/tree/Beta Is this the correct spot for most up to date (beta 3) download?

Last edited by Moodib : 08-19-14 at 01:18 AM.
 
08-19-14, 02:13 AM   #11
Gethe
RealUI Developer
 
Gethe's Avatar
Premium Member
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 848
Originally Posted by Moodib View Post
Thanks for getting this going for beta. I just got in today and I will be doing some testing later this week. I haven't posted anything previously as RealUI has just worked out of the box for me, but I see that some work will need to be done to get it working well for WoD.

All that said, I'd probably have a rough time playing this game without RealUI. Not to say that I would quit altogether, but this is just such an awesome solution. Blizzard should take a note out of your design if they ever decide to redo their UI. Either that or hire you.
Hah! That would be Nibelheim if anyone, i'm just here to keep it running. She's the one that made the design.

Originally Posted by Moodib View Post
Edit: https://github.com/NibelheimInt/RealUI-80/tree/Beta Is this the correct spot for most up to date (beta 3) download?
While you can get it there (check the releases link), the prefered location is here on WoWI (image link in OP).
__________________
Knowledge = Power; Be OP
 
08-21-14, 05:15 AM   #12
mascano
A Kobold Labourer
Join Date: Aug 2014
Posts: 1
RealUI beta 4

Hi

I have some spam in chat with "GetauraInfo"

If i disable nibRealUI, it's disappear.

Thanks
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	chat.png
Views:	212
Size:	223.7 KB
ID:	8185  
 
08-21-14, 10:48 AM   #13
Gethe
RealUI Developer
 
Gethe's Avatar
Premium Member
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 848
Originally Posted by mascano View Post
Hi

I have some spam in chat with "GetauraInfo"

If i disable nibRealUI, it's disappear.

Thanks
Yup, I saw that last night and re-uploaded that version. Download it again and copy over the nibRealUI addon.
__________________
Knowledge = Power; Be OP
 
08-22-14, 07:56 PM   #14
Moodib
A Murloc Raider
Join Date: Aug 2014
Posts: 4
I've noticed that if I have quest items and try to use them from the on screen quest tracker that I get an aurora pop up as such. In order to use the item, I have to open my bag and find the item.

 
08-22-14, 11:15 PM   #15
Gethe
RealUI Developer
 
Gethe's Avatar
Premium Member
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 848
Originally Posted by Moodib View Post
I've noticed that if I have quest items and try to use them from the on screen quest tracker that I get an aurora pop up as such. In order to use the item, I have to open my bag and find the item.

<snip>
Next time you see this, please also post the error message you get. It can be found by clicking the bag icon below the minimap.
__________________
Knowledge = Power; Be OP
 
08-23-14, 01:28 PM   #16
Moodib
A Murloc Raider
Join Date: Aug 2014
Posts: 4
Originally Posted by Gethe View Post
Next time you see this, please also post the error message you get. It can be found by clicking the bag icon below the minimap.
Code:
1x [ADDON_ACTION_FORBIDDEN] AddOn '!Aurora_RealUI' tried to call the protected function 'UseQuestLogSpecialItem()'.
!BugGrabber\BugGrabber.lua:586: in function <!BugGrabber\BugGrabber.lua:586>
[C]: in function `UseQuestLogSpecialItem'
..._ObjectiveTracker\Blizzard_QuestObjectiveTracker.lua:202: in function <..._ObjectiveTracker\Blizzard_QuestObjectiveTracker.lua:195>

Locals:
nil
 
08-23-14, 09:55 PM   #17
Gethe
RealUI Developer
 
Gethe's Avatar
Premium Member
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 848
That function is not used *anywhere* in RealUI or any of the addons it includes. Make sure you're using the most recent version, and disable any other addons you're using.
__________________
Knowledge = Power; Be OP
 
08-24-14, 12:11 AM   #18
Ordrosh
A Theradrim Guardian
Join Date: Sep 2008
Posts: 69
just got the same error moodib posted using just beta4 and the 'usual' blizzard addons
I wouldn't be surprised if that error comes from their addon code, wouldn't be the first time
 
08-24-14, 12:19 AM   #19
Phanx
Cat.
 
Phanx's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,567
"X tried to call the protected function Y" errors are not meant to be taken literally. (Well, maybe Blizzard intended for them to be taken literally, but if so they royally botched the implementation, because it just doesn't work that way.) It almost never means that X actually tried to call Y directly. It just means that X touched something that touched something that touched something that touched something that touched something that's somehow involved somewhere in the chain of Blizzard code that calls Y, rendering the whole chain of execution tainted.

Look for any places in your code where you overwrite functions or variables that are originally defined in Blizzard code, or if it's not obvious, you can enable taint logging to get a full report of everything you're tainting. Find the ACTION_FORBIDDEN error in the taint log, figure out which variable it says is tainted, and then trace that variable back through the log to see where it was first tainted.
__________________
Author/maintainer of Grid, PhanxChat, oUF_Phanx, and many more.
Troubleshoot an addonTurn any code into an addonMore addon resources
Need help with your code? Post all of your actual code! Attach or paste your files.
Please don’t PM me about addon bugs or code questions. Post a comment or forum thread instead!
 
08-24-14, 01:05 AM   #20
Gethe
RealUI Developer
 
Gethe's Avatar
Premium Member
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 848
Well some how I'm not getting this error, and you guys are. I even rolled back my local version to beta4 just to be sure, no dice.

So Ordrosh and Moodib, do this:
Get to an area where you can get this error, then start logging by entering
/console taintLog 1
into chat. Do whatever it is you're doing to get the error, then type
/console taintLog 0
to stop logging.

Then go to World of Warcraft Beta\Logs, upload the taint.log file to your favorite file sharing site, and PM me the link.
__________________
Knowledge = Power; Be OP
 
 

WoWInterface » Site Forums » Archived Beta Forums » WoD Beta archived threads » RealUI beta

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off