Thread Tools Display Modes
Unread 04-15-09, 06:12 PM   #1
Derena
A Murloc Raider
Join Date: Apr 2009
Posts: 5
Quest tracking problem

So, I almost got my UI where I want it to be again, besides this one thing.

When I track a quest, it works fine, the problem starts when I try to track a second one. It sais I'm already tracking the maximum amount of allowed quests, wich is not possible since it's only one I'm tracking. I can track any quest I want, as long as it's just one.

Now I tried turning off all add ons, and I could track normally again, so I did the progress of elimination, by turning on each add on on and check if it's working or not ( tried each add on seperatly ). Only when nUi is enabled I got that problem.

Any ideas?
Derena is offline  
Unread 04-15-09, 06:15 PM   #2
spiel2001
nUI's Author
 
spiel2001's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,724
None at all as nUI doesn't do anything with the quest tracking frame except give it a location on screen.

Anyone else having this issue?
__________________

What people don't get is that I am, ultimately, an artist at heart.
My brush has two colors, 1 and 0, and my canvas is made of silicon.



Official nUI Web Site: http://www.nUIaddon.com
Official nUI Support Forum: http://forums.nUIaddon.com
My day job: http://www.presidio.com/
spiel2001 is offline  
Unread 04-15-09, 07:17 PM   #3
Xrystal
nUI User and Supporter
 
Xrystal's Avatar
Premium Member
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,034
That message appears if the frame where the quests/achievements/timers isn't long enough to hold at least 1 of each type.

I'm not in game at the moment but when I was testing this on the PTR I recall an option where you could make the transparency less so and the frame resizable. Either its by right clicking on the tracker frame itself somewhere or in the interface settings to handle advanced tracking settings. If memory serves you could track quite a few quests and achievements easily as long as there is room for all 3 types of tracking items.
Xrystal is offline  
Unread 04-16-09, 05:39 AM   #4
Derena
A Murloc Raider
Join Date: Apr 2009
Posts: 5
Oke, I did some testing with the advanced tracking, and the current workaround that works temporarly is to turn off nUI, turn off advanced tracking. Then track more then one quest, turn on advanced tracking, log off, turn on nUI and log back in. Then you need to turn on disable mouseover and that fixes it.
Derena is offline  
Unread 04-16-09, 07:43 AM   #5
Xrystal
nUI User and Supporter
 
Xrystal's Avatar
Premium Member
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,034
Hmm, I don't remember doing all that. When I log in next I'll check it out.
Xrystal is offline  
Unread 04-16-09, 09:58 PM   #6
Vellerran
A Defias Bandit
Join Date: Apr 2009
Posts: 2
I was having this problem too, and I had also narrowed it down to nUI which was confusing because I knew that all nUI did was let you move the quest tracker. So, as suggested by Xrystal, I enabled Advanced Objectives Tracking in the Blizzard Interface Options - Objectives menu, unchecked Disable Mouseover, and resized the frame until it was quite big, then rechecked Disable Mouseover. And now it works just fine.
Vellerran is offline  
Unread 04-17-09, 08:33 AM   #7
max23
A Murloc Raider
AddOn Compiler - Click to view compilations
Join Date: Apr 2008
Posts: 5
i have the same issue
max23 is offline  
Unread 04-17-09, 09:28 AM   #8
bluefear
A Defias Bandit
Join Date: Dec 2007
Posts: 3
It IS blizz, my girlfriend hates addons/UI's so much that she uses wow blank, even she has the error

cheers blizz!
bluefear is offline  
Unread 04-18-09, 03:37 AM   #9
Onk
A Murloc Raider
Join Date: Apr 2009
Posts: 8
I just noticed this issue after installing nUI yesterday - the quest tracking frame is rather small and doesn't resize when it's been relocated (making only 1-2 quests trackable at any time).

Before I put nUI on I was using XPerl & Bartender - there were no problems with the quest tracking window in its default place with those mods.

[Edit]
Okay nUI relocates the window on logon but doesn't attempt to resize it, so you can indeed up the opacity temporarily to resize the window and that sticks between logons it seems.
The resize hotspot is about 2px wide though, took me ages to finally grab it to resize!

Last edited by Onk : 04-18-09 at 03:45 AM. Reason: New info
Onk is offline  
Unread 04-18-09, 06:31 AM   #10
spiel2001
nUI's Author
 
spiel2001's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,724
That is correct, all nUI does is provide and anchor location for the window and nothing else. This problem occurs even if you have no mods installed.
__________________

What people don't get is that I am, ultimately, an artist at heart.
My brush has two colors, 1 and 0, and my canvas is made of silicon.



Official nUI Web Site: http://www.nUIaddon.com
Official nUI Support Forum: http://forums.nUIaddon.com
My day job: http://www.presidio.com/
spiel2001 is offline  
 

Go BackWoWInterface » Featured Projects » nUI, MozzFullWorldMap and PartySpotter » Support » nUI: Bug Reports » Quest tracking problem

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off