Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-29-12, 07:41 PM   #1
Haleth
This Space For Rent
 
Haleth's Avatar
WoWInterface Super Mod
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,151
Simple texture request

Hello.

I'm struggling with a WoW icon I want to edit. I've tried to add a 1-pixel black border to this icon:



I managed to do so alright and converted it to tga. It preserved transparency and it looked nice and crisp as well.

However, ingame, part of the border is a blurry grey. The icon is at the correct size, my UI is scaled properly and I don't have multisampling on.

Am I doing something wrong? Could someone explain it to me if they know the solution? Or feel free to do so yourself if you like.

Thanks.
Haleth is offline   Reply With Quote
Old 08-29-12, 07:53 PM   #2
Seerah
Fishing Trainer
 
Seerah's Avatar
WoWInterface Super Mod
Featured
Join Date: Oct 2006
Posts: 9,477
Did you have multisampling on in your graphics editor?
__________________
"You'd be surprised how many people violate this simple principle every day of their lives and try to fit square pegs into round holes, ignoring the clear reality that Things Are As They Are." -Benjamin Hoff, The Tao of Pooh

Seerah is offline   Reply With Quote
Old 08-29-12, 08:20 PM   #3
Haleth
This Space For Rent
 
Haleth's Avatar
WoWInterface Super Mod
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,151
No, that's what's so strange. The actual tga image when I was done with it was nice and crisp.

https://www.dropbox.com/s/ltalzlt9qz...WorldPing2.tga
Haleth is offline   Reply With Quote
Old 08-29-12, 09:32 PM   #4
Seerah
Fishing Trainer
 
Seerah's Avatar
WoWInterface Super Mod
Featured
Join Date: Oct 2006
Posts: 9,477
When I scale it up to 2400%, there are a few pixels that are grey, rather than black...
__________________
"You'd be surprised how many people violate this simple principle every day of their lives and try to fit square pegs into round holes, ignoring the clear reality that Things Are As They Are." -Benjamin Hoff, The Tao of Pooh

Seerah is offline   Reply With Quote
Old 08-30-12, 12:16 AM   #5
nin
A Cobalt Mageweaver
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Dec 2008
Posts: 210
I colored the parts i found that had greyish parts, the light red is grey on white. the bright red is grey on black.

https://www.dropbox.com/s/rt7c44wqamc2dng/grey.jpg
nin is offline   Reply With Quote
Old 08-30-12, 02:11 AM   #6
zork
A Pyroguard Emberseer
 
zork's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,289
You alpha channel is broken I guess:
http://imgur.com/a/DSM5f

I tried to correct your image:
Download: http://rothui.googlecode.com/svn-his...WorldPing3.tga

Sidenote. I read stuff from Iriel once about texture shearing.
http://www.vigilance-committee.org/w...m/PieShear.gif

The interesting part of that is the outer 1px offset. To see it you have to zoom in. The slice texture is 32x32 px in size but is off by 1px at the bottom. Basically only 32x31px is used. The 1px transparent row is then used to be able to shear the texture. (Basically the transparency of that one row is used as an indicator of what color to use)

Afaik the outer border of any texture that 1px is kind of special.

So if your texture is still bugging out try to keep the alpha channel black for the full 1px border of your image. (only use 30x30px inside)
__________________
| Simple is beautiful.
| Blog | Roth UI | Roth UI FAQ | GoogleCode | Zork | Guild | zorker.de

"I wonder what the non-pathetic people are doing tonight?" - Rajesh Koothrappali (The Big Bang Theory)

Last edited by zork : 08-30-12 at 02:25 AM.
zork is offline   Reply With Quote
Old 08-30-12, 03:39 AM   #7
Haleth
This Space For Rent
 
Haleth's Avatar
WoWInterface Super Mod
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,151
Thanks for that. Seerah/nin (you're back nin!), the inside was meant to be partially grey, but the spot on the border was an oversight.

zork, I've tried your fix and it's definitely an improvement, but there does still appear to be a slight blur as if it were anti-aliased. I think you're right about the outer border.
Haleth is offline   Reply With Quote
Old 08-30-12, 04:25 AM   #8
zork
A Pyroguard Emberseer
 
zork's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,289
Are you sure that you have no UI scaling and both "setpoint" and "setsize" use flat pixel values?
Is the texture the same size as the original texture image?
__________________
| Simple is beautiful.
| Blog | Roth UI | Roth UI FAQ | GoogleCode | Zork | Guild | zorker.de

"I wonder what the non-pathetic people are doing tonight?" - Rajesh Koothrappali (The Big Bang Theory)
zork is offline   Reply With Quote
Old 08-30-12, 04:36 AM   #9
Haleth
This Space For Rent
 
Haleth's Avatar
WoWInterface Super Mod
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,151
Yes and yes. Every other texture or pixel font in my UI looks sharp. I don't have any other textures with a 1 pixel border like this though.

I'd upload a screenshot but it's not high enough quality to show the blurry part.
Haleth is offline   Reply With Quote
Old 08-30-12, 05:15 AM   #10
zork
A Pyroguard Emberseer
 
zork's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,289
Maybe your monitor has a dust particle just on that spot.
__________________
| Simple is beautiful.
| Blog | Roth UI | Roth UI FAQ | GoogleCode | Zork | Guild | zorker.de

"I wonder what the non-pathetic people are doing tonight?" - Rajesh Koothrappali (The Big Bang Theory)
zork is offline   Reply With Quote
Old 08-30-12, 02:43 PM   #11
Phanx
A Pyroguard Emberseer
 
Phanx's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2006
Posts: 3,675
Originally Posted by Haleth View Post
I'd upload a screenshot but it's not high enough quality to show the blurry part.
/console screenshotFormat TGA
/console screenshotQuality 10

Or, after hitting PrintScreen, go paste into Photoshop instead of using the file WoW saves.
__________________
Author/maintainer of Grid, PhanxChat, ShieldsUp, and many more.
Troubleshoot an addonTurn any code into an addonMore addon resources
Need help with your code? Post all of your actual code! Attach or paste your files.
Please don’t PM me about addon bugs or code questions. Post a comment or forum thread instead!
Phanx is offline   Reply With Quote
Old 10-08-12, 09:24 PM   #12
Tonyleila
A Frostmaul Preserver
 
Tonyleila's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2010
Posts: 279
Why do you want a black border? This border will make it look bad if its not blured a little bit.
I made a TGA one that will look like blizzards

http://uploaded.net/file/nu2iw9uv


But if you want wan with clean black border use this png
__________________
Author of: LeilaUI and Aurora: Missing Textures
__________________

Last edited by Tonyleila : 10-08-12 at 09:33 PM.
Tonyleila is offline   Reply With Quote
Reply

Go BackWoWInterface » Developer Discussions » Graphics Help » Simple texture request

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off