Thread Tools Display Modes
Unread 04-26-11, 02:49 PM   #1
love4stupidppl
A Black Drake
 
love4stupidppl's Avatar
Join Date: Oct 2010
Posts: 81
Temporary Solution

Originally Posted by adderall View Post
do a find+replace on Addons\Carbonite\Carbonite.lua:

Code:
NUM_WORLDMAP_DETAIL_TILES
replace with

Code:
GetNumberOfDetailTiles()
Solution found, give credit to adderall
love4stupidppl is offline  
Unread 04-26-11, 02:57 PM   #2
flunkyx
A Kobold Labourer
Join Date: Apr 2011
Posts: 1
Good day devs,

I have experienced a LUA error with your addon today as detailed below. Up until the patch it was performing exceptionally well. I have fixed *quite a few problems* with a find and replace on some bits of code detailed in the op here. Credit does indeed go to adderall for this fix. However, this particular error persists.


Date: 2011-04-26 13:44:07
ID: 4
Error occured in: Global
Count: 1
Message: ..\AddOns\Carbonite\Carbonite.lua line 11807:
bad argument #1 to 'band' (number expected, got string)
Debug:
[C]: ?
[C]: band()
Carbonite\Carbonite.lua:11807: h()
Carbonite\Carbonite.lua:11676: NXOnEvent()
[string "*:OnEvent"]:1:
[string "*:OnEvent"]:1
AddOns:
Carbonite, v4.034
CarboniteTransfer, v1.01
BlizRuntimeLib_enUS v4.1.0.40100 <us>
(ck=65c)
flunkyx is offline  
Unread 04-26-11, 03:00 PM   #3
love4stupidppl
A Black Drake
 
love4stupidppl's Avatar
Join Date: Oct 2010
Posts: 81
You edit the file with notepad.

Or if you'd like I've uploaded a copy of modified carbonite.lua

https://rapidshare.com/files/459334904/Carbonite.lua
love4stupidppl is offline  
Unread 04-26-11, 03:04 PM   #4
love4stupidppl
A Black Drake
 
love4stupidppl's Avatar
Join Date: Oct 2010
Posts: 81
::bump:: to help Xemm find the thread.
love4stupidppl is offline  
Unread 04-26-11, 03:12 PM   #5
Lerfamu
A Kobold Labourer
Join Date: Oct 2010
Posts: 1
Originally Posted by love4stupidppl View Post
Solution found, give credit to adderall

Ty! Its working so far...

=)
Lerfamu is offline  
Unread 04-26-11, 03:13 PM   #6
IdoneaFX
A Murloc Raider
Join Date: Apr 2011
Posts: 6
I tried it and it does work - but it is a little blinky when you have the minimap integration turned on but it is a lot better then having to use the standard UI map...

I did get a few errors:

Code:
Date: 2011-04-26 16:09:13
ID: 4
Error occured in: Global
Count: 1
Message: ..\AddOns\Carbonite\Carbonite.lua line 11807:
   bad argument #1 to 'band' (number expected, got nil)
Debug:
   [C]: ?
   [C]: band()
   Carbonite\Carbonite.lua:11807: h()
   Carbonite\Carbonite.lua:11676: NXOnEvent()
   [string "*:OnEvent"]:1:
      [string "*:OnEvent"]:1

Date: 2011-04-26 16:09:13
ID: 5
Error occured in: Global
Count: 1
Message: ..\AddOns\Carbonite\Carbonite.lua line 11027:
   bad argument #1 to 'band' (number expected, got nil)
Debug:
   [C]: ?
   [C]: band()
   Carbonite\Carbonite.lua:11027:
      Carbonite\Carbonite.lua:11013

Date: 2011-04-26 16:09:13
ID: 8
Error occured in: Global
Count: 1
Message: ..\AddOns\Carbonite\Carbonite.lua line 11807:
   bad argument #1 to 'band' (number expected, got nil)
Debug:
   [C]: ?
   [C]: band()
   Carbonite\Carbonite.lua:11807: h()
   Carbonite\Carbonite.lua:11676: NXOnEvent()
   [string "*:OnEvent"]:1:
      [string "*:OnEvent"]:1

Date: 2011-04-26 16:07:57
ID: 9
Error occured in: Global
Count: 65
Message: ..\AddOns\Carbonite\Carbonite.lua line 11027:
   bad argument #1 to 'band' (number expected, got string)
Debug:
   [C]: ?
   [C]: band()
   Carbonite\Carbonite.lua:11027:
      Carbonite\Carbonite.lua:11013


AddOns:
  Swatter, v3.2.3 (<%codename%>)
  NPCScan, v4.1.0.1
  NPCScanOverlay, v4.1.0.1
  Ampere, v3.1.0.15
  AtlasLootLoader, vv6.03.00
  AucAdvanced, v5.9.4960 (WhackyWallaby)
  AucFilterBasic, v5.9.4960 (WhackyWallaby)
  AucFilterOutlier, v5.9.4960.2531
  AucMatchUndercut, v5.9.4960.2531
  AucStatHistogram, v5.9.4960 (WhackyWallaby)
  AucStatiLevel, v5.9.4960 (WhackyWallaby)
  AucStatPurchased, v5.9.4960 (WhackyWallaby)
  AucStatSales, v5.9.4960.2842
  AucStatSimple, v5.9.4960 (WhackyWallaby)
  AucStatStdDev, v5.9.4960 (WhackyWallaby)
  AucStatWOWEcon, v5.9.4960.2530
  AucUtilAHWindowControl, v5.9.4960.3311
  AucUtilAppraiser, v5.9.4960.2530
  AucUtilAskPrice, v5.9.4960.3175
  AucUtilAutoMagic, v5.9.4960.3142
  AucUtilCompactUI, v5.9.4960.2530
  AucUtilEasyBuyout, v5.9.4960.3583
  AucUtilFixAH, v5.9.4960 (WhackyWallaby)
  AucUtilGlypher, v5.9.4960.2545
  AucUtilItemSuggest, v5.9.4960.3108
  AucUtilPriceLevel, v5.9.4960.2545
  AucUtilScanButton, v5.9.4960.2530
  AucUtilScanFinish, v5.9.4960.2530
  AucUtilScanProgress, v5.9.4960.2530
  AucUtilScanStart, v5.9.4960.4819
  AucUtilSearchUI, v5.9.4960.3655
  AucUtilSimpleAuction, v5.9.4960.4546
  AucUtilVendMarkup, v5.9.4960.2530
  Babylonian, v5.1.DEV.130
  BankStack, vv21
  Carbonite, v4.034
  CarboniteTransfer, v1.01
  Configator, v5.1.DEV.282
  DBMCore, v
  DebugLib, v5.1.DEV.275
  DominosBufftimes, v
  Enchantrix, v5.9.4960 (WhackyWallaby)
  EnchantrixBarker, v5.9.4960 (WhackyWallaby)
  EnsidiaFails, v
  IceHUD, v1.7.4.4 (Revision: 845)
  MementoMori, v
  MikScrollingBattleText, v5.5.91
  Misspelled, v1.5.12
  MoveAnything, v12.1.4
  oGlow, v1.12
  Omen, v3.1.0
  OneBag3, vv3.3.13
  Postal, v3.4.4
  Prat30, v3.4.18      
  Prat30HighCPUUsageModules, v
  Prat30Libraries, v
  RaidAchievement, v1.069
  RaidAchievementAchieveReminder, v
  RazerNaga, v1.3.2
  RazerNagaCast, v
  RazerNagaRoll, v
  RazerNagaXP, v
  Recount, v
  RecountGuessedAbsorbs, v
  RecountHealAndGuessedAbsorbs, v
  ShadowedUnitFrames, vv3.3.3
  Stubby, v5.9.4960 (WhackyWallaby)
  TidyPlates, v6.1.13 Revision: 253
  TidyPlatesGraphite, v
  TidyPlatesGrey, v
  TidyPlatesNeon, v
  TidyPlatesQuatre, v
  TidyPlatesHub, v
  TipTac, v10.12.05
  VuhDo, v2.95
  VuhDoOptions, v2.95
  BlizRuntimeLib_enUS v4.1.0.40100 <us>
  (ck=8d4)
Perhaps with some more tweeking it can be as good as new again!

But still the quick fix is pretty good (for now).

Last edited by IdoneaFX : 04-26-11 at 03:18 PM. Reason: Yes I do use too many addons! But I like them! (and I have cut down quite a bit over the years)
IdoneaFX is offline  
Unread 04-26-11, 03:14 PM   #7
love4stupidppl
A Black Drake
 
love4stupidppl's Avatar
Join Date: Oct 2010
Posts: 81
Please in the future press the Code button, it's the one with # symbol, then paste your error, it will place it in a scrollable box.
love4stupidppl is offline  
Unread 04-26-11, 03:20 PM   #8
IdoneaFX
A Murloc Raider
Join Date: Apr 2011
Posts: 6
Originally Posted by love4stupidppl View Post
Please in the future press the Code button, it's the one with # symbol, then paste your error, it will place it in a scrollable box.
Sorry, I did not realize that you were the forum police - but I did as you asked and I appreciate the help with the quick fix - but there is no need for you to be rude in your posts in here or in other threads.

IdoneaFX is offline  
Unread 04-26-11, 03:22 PM   #9
love4stupidppl
A Black Drake
 
love4stupidppl's Avatar
Join Date: Oct 2010
Posts: 81
I wasn't meant to be rude at all, but more informative and helpful. If you took at as such, that's on you for reading it that way.
love4stupidppl is offline  
Unread 04-26-11, 04:51 PM   #10
EvilJookie
A Murloc Raider
Join Date: Sep 2006
Posts: 4
Talking Possible temp fix for the 'band' errors

I think I might have fixed the problem (at least it seems to be working for me), with some hints for fixes for other addons that use the combat log.

Essentially the problem stems from a change to COMBAT_LOG_EVENT_UNFILTER where blizzard added a new parameter in the middle of the API. With this new parameter, the wrong values are set to variables in carbonite and then generate this error.

There are 2 places you need to make a modification

First is line 11023 (or so) (This should fix the error generated on line 11027
replace
Code:
local time,cEv,sId,sNa,sFl,dId,dNa,dFl,a1,a2,a3,a4=select(1,...)
with
Code:
local time,cEv,hideCaster,sId,sNa,sFl,dId,dNa,dFl,a1,a2,a3,a4=select(1,...)
and a similar fix around line 11806 (which fixes the error generated on line 11808)
replace
Code:
local sNa,sFl,dId,dNa,dFl=select(4,...)
with
Code:
local hideCaster,sNa,sFl,dId,dNa,dFl=select(4,...)
NOTE: This temp fix is not ideal (since we're using a local variable instead of just ignoring the param we're not using, but it should be ok for now.

Good luck
EvilJookie is offline  
Unread 04-26-11, 05:01 PM   #11
love4stupidppl
A Black Drake
 
love4stupidppl's Avatar
Join Date: Oct 2010
Posts: 81
Ty evil, this does fix the "band" error, and the flickering.
love4stupidppl is offline  
Unread 04-26-11, 05:17 PM   #12
thetravellor
A Wyrmkin Dreamwalker
Join Date: May 2009
Posts: 51
Should we apply both fixes?

Sorry to be dense, do we apply both LUA fixes suggested in this thread?
thetravellor is offline  
Unread 04-26-11, 05:24 PM   #13
DJ Particle
A Wyrmkin Dreamwalker
 
DJ Particle's Avatar
Join Date: Oct 2010
Posts: 52
The first fix is not working for me....all I get is an unclickable Carbonite "C" on the minimap and nothing else, and I used the pre-fixed .lua direct link.

Was there any other folder I was supposed to put it in or just AddOns/Carbonite?
DJ Particle is offline  
Unread 04-26-11, 05:25 PM   #14
EvilJookie
A Murloc Raider
Join Date: Sep 2006
Posts: 4
Originally Posted by thetravellor View Post
Sorry to be dense, do we apply both LUA fixes suggested in this thread?
Yes. Each fix is for a different error.
EvilJookie is offline  
Unread 04-26-11, 05:27 PM   #15
Vegaskane
A Kobold Labourer
Join Date: Apr 2008
Posts: 1
I love carbonite! But Im not playing with *.lua in hopes of fixing the dam thing

I hope someone does a update soon, out of all of the UI's I use this one is the most critical. I hate patch days
Vegaskane is offline  
Unread 04-26-11, 05:36 PM   #16
Fizzmycrank
A Defias Bandit
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Originally Posted by Vegaskane View Post
I hope someone does a update soon, out of all of the UI's I use this one is the most critical. I hate patch days
amen to that!
I cant live without my Carbonite or Dominos
Fizzmycrank is offline  
Unread 04-26-11, 05:50 PM   #17
Hanter
A Fallenroot Satyr
Join Date: Apr 2011
Posts: 20
Originally Posted by Vegaskane View Post
I hope someone does a update soon, out of all of the UI's I use this one is the most critical. I hate patch days
Your not the only one.

I did the replacement of the code lines as noted in the op. I have also done replacements as what was suggested by EvilJookie and i still get about 50 - 300 pages of errors just from using a few spells or abilities in the game.
Hanter is offline  
Unread 04-26-11, 05:51 PM   #18
lonelorn8734
A Defias Bandit
Join Date: Apr 2011
Posts: 2
Posted this on other Temporary Solution thread:

Found a solution to another one of the error messages:

Change line 11022 in Carbonite.lua from

local time,cEv,sId,sNa,sFl,dId,dNa,dFl,a1,a2,a3,a4=select(1,...)

to

local time,cEv,hcaster,sId,sNa,sFl,dId,dNa,dFl,a1,a2,a3,a4=select(1,...)

Also change line 11806 in Carbonite.lua from

local sNa,sFl,dId,dNa,dFl=select(4,...)

to

local sNa,sFl,dId,dNa,dFl=select(5,...)

And it seems to fix all problems like stated above.
lonelorn8734 is offline  
Unread 04-26-11, 06:09 PM   #19
Hanter
A Fallenroot Satyr
Join Date: Apr 2011
Posts: 20
Originally Posted by lonelorn8734 View Post
Posted this on other Temporary Solution thread:

Found a solution to another one of the error messages:

Change line 11022 in Carbonite.lua from

local time,cEv,sId,sNa,sFl,dId,dNa,dFl,a1,a2,a3,a4=select(1,...)

to

local time,cEv,hcaster,sId,sNa,sFl,dId,dNa,dFl,a1,a2,a3,a4=select(1,...)

Also change line 11806 in Carbonite.lua from

local sNa,sFl,dId,dNa,dFl=select(4,...)

to

local sNa,sFl,dId,dNa,dFl=select(5,...)

And it seems to fix all problems like stated above.
That did it for me. I'm able to do every ability/skill i have available to my character now. Only problem is the blinking icons. But that is not a bother to me.



EDIT: I started to walk around with my settings and it started to glitch up on me. I saw the rest of the forum and noticed that the bugs im seeing are already being noted. Ill be waiting for the update tonight cause i have to have carb cause im wondering around horde territories being human. Ive been marking off where to go and where not to go for future reference.

Last edited by Hanter : 04-26-11 at 09:07 PM.
Hanter is offline  
Unread 04-26-11, 10:22 PM   #20
carboniteaddon
A Pyroguard Emberseer
 
carboniteaddon's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,245
Try the 4.1 beta version here:

http://www.wowinterface.com/forums/s...ad.php?t=39820
__________________
faatal
carboniteaddon is offline  
 

Go BackWoWInterface » Featured Projects » Carbonite » Carbonite Archive » Temporary Solution

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off