Quantcast Adding a button to a template UI - WoWInterface
Thread Tools Display Modes
03-08-17, 09:05 AM   #1
napnap
A Kobold Labourer
Join Date: Mar 2017
Posts: 1
Adding a button to a template UI

Hi!

So I want to add a button to a template, the template I'm talking about is this one:

This red area is this one :
Code:
	<Button name="LFGListApplicantMemberTemplate" virtual="true">
		<Size x="190" y="20"/>
		<Layers>
			<Layer level="ARTWORK">
				<FontString parentKey="Name" inherits="GameFontNormalSmall" justifyH="LEFT" text="NAME">
					<Size x="100" y="10"/>
					<Anchors>
						<Anchor point="LEFT" x="7" y="-1"/>
					</Anchors>
				</FontString>
				<FontString parentKey="ItemLevel" inherits="GameFontNormalSmall" justifyH="CENTER" text="529">
					<Anchors>
						<Anchor point="CENTER" relativeKey="$parent" relativePoint="LEFT" x="177" y="-1"/>
					</Anchors>
				</FontString>
			</Layer>
		</Layers>
		<Frames>
			<Frame parentKey="FriendIcon">
				<Size x="20" y="19"/>
				<Anchors>
					<Anchor point="LEFT" relativeKey="$parent.Name" relativePoint="RIGHT" x="0" y="0"/>
				</Anchors>
				<Layers>
					<Layer level="ARTWORK">
						<Texture parentKey="Icon" atlas="groupfinder-icon-friend" setAllPoints="true"/>
					</Layer>
				</Layers>
				<Scripts>
					<OnEnter>
						if ( self.relationship == "friend" ) then
							GameTooltip:SetOwner(self, "ANCHOR_RIGHT");
							GameTooltip:SetText(LFG_LIST_FRIEND, NORMAL_FONT_COLOR.r, NORMAL_FONT_COLOR.g, NORMAL_FONT_COLOR.b, 1, true);
							GameTooltip:Show();
						elseif ( self.relationship == "guild" ) then
							GameTooltip:SetOwner(self, "ANCHOR_RIGHT");
							GameTooltip:SetText(LFG_LIST_GUILD_MEMBER, NORMAL_FONT_COLOR.r, NORMAL_FONT_COLOR.g, NORMAL_FONT_COLOR.b, 1, true);
							GameTooltip:Show();
						else
							GameTooltip:Hide();
						end
					</OnEnter>
					<OnLeave function="GameTooltip_Hide"/>
				</Scripts>
			</Frame>
			<Button parentKey="RoleIcon1">
				<Size x="18" y="18"/>
				<Anchors>
					<Anchor point="LEFT" x="104" y="0"/>
				</Anchors>
				<NormalTexture/>
				<HighlightTexture alphaMode="ADD"/>
				<Scripts>
					<OnClick>
						PlaySound("igMainMenuOptionCheckBoxOn");
						C_LFGList.SetApplicantMemberRole(self:GetParent():GetParent().applicantID, self:GetParent().memberIdx, self.role);
					</OnClick>
				</Scripts>
			</Button>
			<Button parentKey="RoleIcon2">
				<Size x="18" y="18"/>
				<Anchors>
					<Anchor point="LEFT" relativeKey="$parent.RoleIcon1" relativePoint="RIGHT" x="1" y="0"/>
				</Anchors>
				<NormalTexture/>
				<HighlightTexture alphaMode="ADD"/>
				<Scripts>
					<OnClick>
						PlaySound("igMainMenuOptionCheckBoxOn");
						C_LFGList.SetApplicantMemberRole(self:GetParent():GetParent().applicantID, self:GetParent().memberIdx, self.role);
					</OnClick>
				</Scripts>
			</Button>
			<Button parentKey="RoleIcon3">
				<Size x="18" y="18"/>
				<Anchors>
					<Anchor point="LEFT" relativeKey="$parent.RoleIcon2" relativePoint="RIGHT" x="1" y="0"/>
				</Anchors>
				<NormalTexture/>
				<HighlightTexture alphaMode="ADD"/>
				<Scripts>
					<OnClick>
						PlaySound("igMainMenuOptionCheckBoxOn");
						C_LFGList.SetApplicantMemberRole(self:GetParent():GetParent().applicantID, self:GetParent().memberIdx, self.role);
					</OnClick>
				</Scripts>
			</Button>
		</Frames>
		<Scripts>
			<OnLoad>
				self:RegisterForClicks("RightButtonUp");
			</OnLoad>
			<OnClick>
				PlaySound("igMainMenuOptionCheckBoxOn");
				EasyMenu(LFGListUtil_GetApplicantMemberMenu(self:GetParent().applicantID, self.memberIdx), LFGListFrameDropDown, self, 60, -5, "MENU");
			</OnClick>
			<OnEnter function="LFGListApplicantMember_OnEnter"/>
			<OnLeave function="GameTooltip_Hide"/>
		</Scripts>
	</Button>
So my code looks like this:
Code:
<Ui>
    <Frame name="MyAddon" parent="LFGListApplicantMemberTemplate">
        <Size x="18" y="18"/>
        <Anchors>
            <Anchor point="TOPLEFT" relativePoint="TOPLEFT" x="4" y="-2"/>
        </Anchors>
        <Frames>
            <Button parentKey="MyAddonButton" inherits="UIMenuButtonStretchTemplate">
                <Size x="18" y="18"/>
                <Anchors>
                    <Anchor point="LEFT" relativeKey="$parent.Name" relativePoint="RIGHT" x="0" y="0"/>
                </Anchors>
                <HighlightTexture file="Interface\Buttons\UI-Common-MouseHilight" alphaMode="ADD"/>
            </Button>
        </Frames>
        <Scripts>
            <OnLoad>
                    self.MyAddonButton:SetText("Addon")
            </OnLoad>
        </Scripts>
    </Frame>
</Ui>
But nothing shows up. Any help please?
  Reply With Quote
03-08-17, 10:47 AM   #2
Seerah
Fishing Trainer
 
Seerah's Avatar
WoWInterface Super Mod
Featured
Join Date: Oct 2006
Posts: 10,401
The UI is already created (the template already used and done with) when you try to edit it. Instead, you'll probably need to loop through the displayed lines and add your buttons one at a time.
__________________
"You'd be surprised how many people violate this simple principle every day of their lives and try to fit square pegs into round holes, ignoring the clear reality that Things Are As They Are." -Benjamin Hoff, The Tao of Pooh

  Reply With Quote

WoWInterface » Developer Discussions » Graphics Help » Adding a button to a template UI

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off