Thread Tools Display Modes
Unread 09-20-12, 03:45 PM   #61
Rythal
Featured Artist
Featured
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,056
Originally Posted by Dridzt View Post
(a) That's a whole lot of hoops to jump through to support someone else's addon.
(b) It is my understanding that they are still running a code obfuscator on their addon and not publishing the lua source they themselves are working with.
They've just adjusted it so it doesn't run afoul of Blizzard's addon policy in a very blatant and obvious way.

For that reason their lua code changes disproportionately between revisions and someone trying to fix the new one would have to start over duplicating all the work they did on the last one tracing functions and such.
(I'm assuming that's one of the reasons they still run an obfuscator on their code to discourage fan updates)
yeah what he's saying (i think) is to not even bother with the official releases, just keep fixing the fan one and bringing in the patches the official does to fix things not already fixed. Which is sort of what i've already been doing with the version that use to be here, and now the .08 release that can be found (and soon .09 when I get off my lazy ass). The problem is those updates have to stay underground instead of being out in the open for people to find and use, and it creates a rift between those using the fan and those using the official... then again that rift already exists right now.

But his suggestion is instead of keeping the new fan updates underground, supply .patch files against it... the fan releases are not obfuscated so it would work.... and a .patch file against something you have to find yourself is not breaking any rules since your not providing the original.

Last edited by Rythal : 09-20-12 at 03:48 PM.
Rythal is offline  
Unread 09-20-12, 03:55 PM   #62
Dridzt
A Pyroguard Emberseer
 
Dridzt's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,190
Got it. (now)
Dridzt is online now  
Unread 09-20-12, 04:35 PM   #63
vixenkitsune
A Murloc Raider
Join Date: Sep 2012
Posts: 8
having problem

ok the darn quest log jsut messed up on me im looking in the lua and im not finding any or hte lines listed to fix this im so completely lost also when i do a search for the line number it says out of range notpad is only showing max nubmer of lines as 2475 so what am i doing wrong i need the quest log fixed please
vixenkitsune is offline  
Unread 09-20-12, 11:40 PM   #64
razersharp
A Murloc Raider
Join Date: Sep 2012
Posts: 4
Unhappy

When I left click to toggle the carbonte map the mini-wow map (in the upper right corner) doesn't show up anymore. Please help. I'm not a computer programmer btw so keep it simple. Thanks.
razersharp is offline  
Unread 09-21-12, 01:33 AM   #65
razersharp
A Murloc Raider
Join Date: Sep 2012
Posts: 4
Unhappy

I am having trouble with the Carbonite buttons getting thrown all over the screen when I'm in a dungeon and using heal bot 5.0.5.0 can someone help with this issue? The strange thing is it only happens on my elemental shaman.

Last edited by razersharp : 09-21-12 at 02:06 AM.
razersharp is offline  
Unread 09-21-12, 09:12 AM   #66
Opa
A Murloc Raider
Join Date: Oct 2008
Posts: 4
Wink

Rythal, thank you so much for fixing carbonite, you are a life saver. I just wish they would let you, or someone take over carbonite if they are not going to bother with it anymore. You are a sweetheart for doing this, again thank you so much.
Opa is offline  
Unread 09-21-12, 11:48 AM   #67
Yetizai
A Kobold Labourer
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
Could someone PM or email me the link to the Rythals fan update pls. yeti13@comcast.net
Yetizai is offline  
Unread 09-21-12, 02:06 PM   #68
rhonaroo
A Kobold Labourer
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
for those of us that are not computer genius

Rythal,

although u have given us the code to fix the lua errors for very broken carbonite there are alot of us who are not computer geniuses and have no clue as to how to change the code ourselves and have to uninstall the program so that we can actually see quests and all this is there any way for someone to actually explain how to fix it??????? and if there is a fan page fix please email me the link please at sharir1008@yahoo.com thx again Rythal for all the help u have prvided us all in the fixing of the broken carbonite

Last edited by rhonaroo : 09-21-12 at 02:16 PM.
rhonaroo is offline  
Unread 09-21-12, 02:41 PM   #69
blackpups
A Murloc Raider
Join Date: Aug 2009
Posts: 8
Originally Posted by rhonaroo View Post
Rythal,

although u have given us the code to fix the lua errors for very broken carbonite there are alot of us who are not computer geniuses and have no clue as to how to change the code ourselves and have to uninstall the program so that we can actually see quests and all this is there any way for someone to actually explain how to fix it??????? and if there is a fan page fix please email me the link please at sharir1008@yahoo.com thx again Rythal for all the help u have prvided us all in the fixing of the broken carbonite
Go to the folder where your Carbonite add-on is located. By default it is in your Program Files, World of Warcraft/Interface/Add Ons.

In the Carbonite folder, find the Carbonite.lua file. Open it in Notepad.

Use the find and replace feature of Notepad to make the changes outlined in Post #35 in this thread:

http://www.wowinterface.com/forums/s...0&postcount=35

Save the file after all changes are made.
blackpups is offline  
Unread 09-21-12, 09:55 PM   #70
WallyWest
A Deviate Faerie Dragon
Join Date: Apr 2009
Posts: 13
Thanks Rythal. Seems to be working fine for the moment. Count me in as someone who would love to hear about any future addons you create yourself.
WallyWest is offline  
Unread 09-23-12, 02:49 AM   #71
williamb
A Murloc Raider
Join Date: Oct 2010
Posts: 4
still not working

Hi
I tried to modifia the carbonite.lua and is still not working for my french version. I have a lot of errors et nothing appear on my screen.
Do you have any info for that?
Many thanks
williamb is offline  
Unread 09-23-12, 07:38 AM   #72
Chmee
A Molten Giant
Join Date: Dec 2006
Posts: 960
Probably a localization problem. Try searching these forums for "French localization".
Chmee is offline  
Unread 09-23-12, 10:19 AM   #73
pacasa
A Kobold Labourer
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
hmm, i installed carbonite and tried to change the lua with a notepad.
doesnt work. i download the file from jovenyoung (and of course i changed the ending from txt to lua) but this doent help too.



Originally Posted by Appleptiker View Post
DUDE!!! You have changed my life. It is finaly working with the german client. I don't know how to thank you.


Worktrough i did:
Installed Carbonite 5.041
Fixed Carbonite.lua with Rythals posted Changes with Notepad C++
Replaced Cabonite 5.041 localization.lua with Rythals localization.lua

That's it! Maybe it will work with French and Spanish versions.

Thx again Rythal

where can i find this localization.lua from rythal?


//edit
find it now on rythals homepage.

thanx rythal, great job!!

Last edited by pacasa : 09-23-12 at 10:32 AM.
pacasa is offline  
Unread 09-24-12, 08:18 PM   #74
jktz122
A Deviate Faerie Dragon
Join Date: Dec 2011
Posts: 12
unfortunatly i cant fix the one line or 2 i cant even open up lua files .. can someone tell me how to go back to rythals version of carbonite?
jktz122 is offline  
Unread 09-24-12, 10:28 PM   #75
jeffy162
Premium Member
 
jeffy162's Avatar
Premium Member
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: May 2009
Posts: 1,798
Find it Here.
__________________
Ahhhh, the vagueries of the aging mind. Wait.... What was I saying?

jeffy162 is offline  
Unread 09-24-12, 11:08 PM   #76
Jaysperry
A Kobold Labourer
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
how do i fix?

Message: Interface\AddOns\Carbonite\Carbonite.lua:6796: GetAchievementCrieriaInfo(achievementID, criteriaIndex), criteria not found
Time: 09/25/12 00:57:22
Count: 3299
Stack: [C]: in function `GetAchievementCriteriaInfo'
Interface\AddOns\Carbonite\Carbonite.lua:6796: in function `GZA'
Interface\AddOns\Carbonite\Carbonite.lua:5320: in function `UpL1'
Interface\AddOns\Carbonite\Carbonite.lua:1643: in function `F'
Interface\AddOns\Carbonite\Carbonite.lua:26105: in function `OnU'
Interface\AddOns\Carbonite\Carbonite.lua:14170: in function `NXOnUpdate'
[string "*:OnUpdate"]:1: in function <[string "*:OnUpdate"]:1>

Locals: (*temporary) = 4898
(*temporary) = 1
Jaysperry is offline  
Unread 09-24-12, 11:17 PM   #77
Maeby
A Fallenroot Satyr
Join Date: Jul 2009
Posts: 29
Originally Posted by nightshade68 View Post
I still have Rythal's update installed. If I install 5.041 and do the fixes in this thread, will the result be better or worse then Rythal's version?
This is my question as well.
Maeby is offline  
Unread 09-25-12, 02:23 AM   #78
Rythal
Featured Artist
Featured
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,056
Originally Posted by Maeby View Post
This is my question as well.
I might be bias'd but i'd say better... scenario tracking, challenge mode timers, panda maps, group questing works...
Rythal is offline  
Unread 09-27-12, 11:42 AM   #79
mcaran
A Murloc Raider
Join Date: Sep 2012
Posts: 8
Originally Posted by Rythal View Post
I might be bias'd but i'd say better... scenario tracking, challenge mode timers, panda maps, group questing works...
They are working partially for me. Anyway, Rythal did a good work. I can help a lot if somebody explains me how carbonite is coded.
mcaran is offline  
Unread 09-27-12, 07:05 PM   #80
jktz122
A Deviate Faerie Dragon
Join Date: Dec 2011
Posts: 12
i'm in pandaland but a lot of quests are not in the database so carbonite isnt helping .. i wish it did its one of the best add ons pre mop
jktz122 is offline  
 

Go BackWoWInterface » Featured Projects » Carbonite » Carbonite Archive » Roll Your Own Fixes for 5.041

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off