Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 10-02-12, 03:50 PM   #1
moorecomputing
A Kobold Labourer
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
NPC_Scan Overlay

Can we have this functionality back please? Thank you for all the hard work and a great product.
moorecomputing is offline   Reply With Quote
Unread 10-02-12, 10:57 PM   #2
Rythal
Featured Artist
Featured
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,143
Overlays are showing fine in carbonite.. what zone are you trying it in?

Last edited by Rythal : 10-02-12 at 11:06 PM.
Rythal is offline   Reply With Quote
Unread 10-08-12, 03:40 PM   #3
Kiwiiwoorman
A Murloc Raider
Join Date: Sep 2012
Posts: 4
3x _NPCScan.Overlay-5.0.0.1\Modules\Carbonite-5.05.02.lua:66: attempt to index upvalue "CarboniteMap" (a nil value)
_NPCScan.Overlay-5.0.0.1\Modules\Carbonite-5.05.02.lua:66: in function "?"
_NPCScan.Overlay-5.0.0.1\Modules\Carbonite-5.05.02.lua:97: in function "OnLoad"
_NPCScan.Overlay-5.0.0.1\Modules\Carbonite-5.05.02.lua:109: in main chunk

Locals:
NS = <unnamed> {
0 = <userdata>
WorldMapFrameOnHide = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\Carbonite.lua:61
OnUpdate = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\Carbonite.lua:29
WorldMapFrameOnShow = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\Carbonite.lua:39
}
WorldMap = <unnamed> {
0 = <userdata>
OnSynchronize = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:344
Loaded = true
KeyParent = <unnamed> {}
AchievementNPCNames = <table> {}
RangeRingTargetOnHide = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:101
KeyParentOnSizeChanged = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:81
Paint = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:163
OnShow = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMapTemplate.lua:65
KeyPaint = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:54
ToggleOnEnter = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:115
OnUnregister = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMapTemplate.lua:111
ToggleSetChecked = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:130
RangeRingSetEnabled = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:327
Registered = true
WORLD_MAP_UPDATE = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMapTemplate.lua:61
RangeRingSetTarget = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:91
KeyValidateSize = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:71
RangeRingPaint = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:106
RangeRingTargetOnShow = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:97
KeyOnSizeChanged = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:86
super = <table> {}
Toggle = <unnamed> {}
OnDisable = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:179
ToggleOnLeave = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:120
RangeRing = <unnamed> {}
OnMapUpdate = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMapTemplate.lua:74
KeyMinScale = 0.5
OnEnable = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:174
Name = "WorldMap"
Config = _NPCScanOverlayModuleWorldMap {}
KeyOnEnter = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:21
ToggleOnClick = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:124
KeyMaxSize = 0.33333333333333
OnUnload = <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:309
}
Kiwiiwoorman is offline   Reply With Quote
Unread 10-08-12, 03:43 PM   #4
tiburan
A Deviate Faerie Dragon
Join Date: Apr 2009
Posts: 11
Pretty much the same goes for "Zygor" other than that hell of a job Rythal
tiburan is offline   Reply With Quote
Unread 10-09-12, 07:13 PM   #5
webmono
A Kobold Labourer
Join Date: Oct 2012
Posts: 1
NPC_Scan Overlay

Been getting NPC_Scan Overlay/Carbonite errors as well the last couple updates. Otherwise...thank you thank you Rythal!


Date: 2012-10-09 17:59:59
ID: 1
Error occured in: Global
Count: 1
Message: ...erface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\Carbonite.lua line 66:
attempt to index upvalue 'CarboniteMap' (a nil value)
Debug:
...erface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\Carbonite.lua:66: ?()
...erface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\Carbonite.lua:97: OnLoad()
...erface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\Carbonite.lua:109: in main chunk
Locals:
self = WorldMapFrame {
0 = <userdata>
numQuests = 0
}
(*temporary) = nil
(*temporary) = <unnamed> {
Normal = <unnamed> {
}
Disabled = <unnamed> {
}
0 = <userdata>
Text = <unnamed> {
}
Border = <unnamed> {
}
SetChecked = <function> defined =[C]:-1
}
(*temporary) = <userdata>
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = "attempt to index upvalue 'CarboniteMap' (a nil value)"
WorldMap = <unnamed> {
0 = <userdata>
OnSynchronize = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:344
Loaded = true
KeyParent = <unnamed> {
}
AchievementNPCNames = <table> {
}
RangeRingTargetOnHide = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:101
KeyParentOnSizeChanged = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:81
Paint = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:163
OnShow = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMapTemplate.lua:65
KeyPaint = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:54
ToggleOnEnter = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:115
OnUnregister = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMapTemplate.lua:111
ToggleSetChecked = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:130
RangeRingSetEnabled = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:327
Registered = true
WORLD_MAP_UPDATE = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMapTemplate.lua:61
RangeRingSetTarget = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:91
KeyValidateSize = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:71
RangeRingPaint = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:106
RangeRingTargetOnShow = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:97
KeyOnSizeChanged = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:86
super = <table> {
}
Toggle = <unnamed> {
}
OnDisable = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:179
ToggleOnLeave = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:120
RangeRing = <unnamed> {
}
OnMapUpdate = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMapTemplate.lua:74
KeyMinScale = 0.5
OnEnable = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:174
Name = "WorldMap"
Config = _NPCScanOverlayModuleWorldMap {
}
KeyOnEnter = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:21
ToggleOnClick = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:124
KeyMaxSize = 0.33333333333333
OnUnload = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\WorldMap.lua:309
}
NS = <unnamed> {
0 = <userdata>
WorldMapFrameOnHide = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\Carbonite.lua:61
OnUpdate = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\Carbonite.lua:29
WorldMapFrameOnShow = <function> defined @Interface\AddOns\_NPCScan.Overlay\Modules\Carbonite.lua:39
}
CarboniteMap = nil

AddOns:
Swatter, v4.0.5 (<%codename%>)
NPCScan, v5.0.0.4
NPCScanOverlay, v5.0.0.1
Archy, v1.8.35
Carbonite, v5.05.03
CarboniteTransfer, v1.01
DebugLib, v5.1.DEV.312(/embedded)
Factionizer, v5.0.4.0
FishingBuddy, v1.1b
GoGoMount, v5.0.10
OneBag3, vv3.4.7
OneBank3, vv3.3.17
Outfitter, v5.6
Overachiever, v0.67
SlideBar, v4.0.5 (<%codename%>)
Stubby, v5.14.5335 (KowariOnCrutches)
BlizRuntimeLib_enUS v5.0.5.50001 <us>
(ck=1bb)
webmono is offline   Reply With Quote
Unread 10-09-12, 08:46 PM   #6
Rythal
Featured Artist
Featured
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,143
Yep it's in the notes that npcscan does not work as of 5.05.3, and it's nothing I can fix, you need to wait for a new release of npcscan that includes the new carbonite plugin.
Rythal is offline   Reply With Quote
Unread 10-10-12, 11:42 PM   #7
jclement30
A Murloc Raider
Join Date: Jul 2009
Posts: 5
Originally Posted by Rythal View Post
Yep it's in the notes that npcscan does not work as of 5.05.3, and it's nothing I can fix, you need to wait for a new release of npcscan that includes the new carbonite plugin.
Thank you, again.
jclement30 is offline   Reply With Quote
Unread 10-11-12, 12:03 AM   #8
jclement30
A Murloc Raider
Join Date: Jul 2009
Posts: 5
Over at the NPCSCAN website, I found a bug report: Issue 87:

http://code.google.com/p/wow-saiket/issues/detail?id=87

The developer tested it, but it was against carbonite 5.04.1, and found no issue. I added a comment there to let him know what all is going on here at carbonite, including links, and requested he contact Rythal.
jclement30 is offline   Reply With Quote
Unread 10-11-12, 06:57 AM   #9
Tomanuv
A Kobold Labourer
Join Date: Oct 2012
Posts: 1
NPC_Scan Overlay fix

This rows have to change in the file

_NPCScan.Overlay\Modules\Carbonite.lua

row
original
new

21
local CarboniteMap = NxMap1.NxM1;
local CarboniteMap = NxMap1.NxMap;

30
CarboniteMap:CZF( CarboniteMap.Con, CarboniteMap.Zon, WorldMap, 1 );
CarboniteMap:ClipZoneFrm( CarboniteMap.Cont, CarboniteMap.Zone, WorldMap, 1 );

32
WorldMap.KeyParent:SetAlpha( NxMap1.NxW.BaF ); -- Obey window's "Fade Out" setting
WorldMap.KeyParent:SetAlpha( NxMap1.NxWin.BackgndFade ); -- Obey window's "Fade Out" setting

66
local ScrollFrame = CarboniteMap.tsf;
local ScrollFrame = CarboniteMap.TextScFrm;

--------------------------------------------------------
http://code.google.com/p/wow-saiket/.../detail?id=101
Tomanuv is offline   Reply With Quote
Unread 10-11-12, 07:41 AM   #10
Mechrior
A Chromatic Dragonspawn
 
Mechrior's Avatar
Join Date: Nov 2006
Posts: 153
Upon loggin in near greenstone quarry in pandaria

15x _NPCScan.Overlay-5.0.0.1\Modules\Carbonite-5.05.03.lua:66: attempt to index upvalue "CarboniteMap" (a nil value)
_NPCScan.Overlay-5.0.0.1\Modules\Carbonite-5.05.03.lua:66: in function <_NPCScan.Overlay\Modules\Carbonite.lua:61>
<in C code>
<in C code>
<in C code>
WoWDBProfiler-1.0.18\Main.lua:642: in function "?"
Libs\CallbackHandler-1.0\CallbackHandler-1.0-6.lua:146: in function <Libs\CallbackHandler-1.0\CallbackHandler-1.0.lua:146>
<string>:"safecall Dispatcher[1]":4: in function <string>:"safecall Dispatcher[1]":4
<in C code>
<string>:"safecall Dispatcher[1]":13: in function "?"
Libs\CallbackHandler-1.0\CallbackHandler-1.0-6.lua:91: in function "Fire"
Archy-1.8.35\Libs\AceEvent-3.0\AceEvent-3.0-3.lua:120: in function <Archy\Libs\AceEvent-3.0\AceEvent-3.0.lua:119>

Locals:
(*temporary) = <func> =[C]:-1
= <func> @FrameXML\WorldMapFrame.lua:209
= <func> @_NPCScan.Overlay\Modules\Carbonite.lua:61
__________________
When the light in your heart shines, The rest of the world will pale in comparison


Mechrior is offline   Reply With Quote
Unread 10-12-12, 07:28 PM   #11
Hentaya
A Deviate Faerie Dragon
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: May 2009
Posts: 10
Perhaps one more line to change?

How about:
75
WorldMap.RangeRingSetTarget( CarboniteMap.PlF );
WorldMap.RangeRingSetTarget( CarboniteMap.PlyrFrm );

It's a guess!
Hentaya is offline   Reply With Quote
Unread 10-12-12, 08:21 PM   #12
Rythal
Featured Artist
Featured
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,143
if you look in NPCScan's repo, he's commited the version of it I sent him ... so it is downloadable and usable until he flags a release version.

http://code.google.com/p/wow-saiket/...rlay%2FModules

Last edited by Rythal : 10-12-12 at 08:23 PM.
Rythal is offline   Reply With Quote
Unread 10-13-12, 08:30 AM   #13
crazzzzi
A Flamescale Wyrmkin
 
crazzzzi's Avatar
Join Date: Mar 2010
Posts: 116
he did update both npc scan and overlay, only issue is still no swatches on the map is this still due to Carbonite being a little outta whack? Also carbonite digsite has been updated, but no swatches. On a good note none of these add-ons are throwing lua errors anymore. great work so far Rythal, looking forward to a fully functioning Carbonite
crazzzzi is offline   Reply With Quote
Unread 10-13-12, 08:45 AM   #14
Sareena
A Defias Bandit
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
I downloaded the new version of NPC Overlay this morning but I'm not seeing any of the shaded in areas or whatever you call it on my map. I have had the same problem with my quests as well. All I see for quests are the little dots, but no shaded in areas. I don't know what I'm doing wrong here. I have not seen any quest shaded in areas since before the 5.0 WoW patch.
__________________
Sareena is offline   Reply With Quote
Unread 10-13-12, 10:09 AM   #15
jeffy162
Premium Member
 
jeffy162's Avatar
Premium Member
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: May 2009
Posts: 1,842
Originally Posted by Sareena View Post
I downloaded the new version of NPC Overlay this morning but I'm not seeing any of the shaded in areas or whatever you call it on my map. I have had the same problem with my quests as well. All I see for quests are the little dots, but no shaded in areas. I don't know what I'm doing wrong here. I have not seen any quest shaded in areas since before the 5.0 WoW patch.
This is a long shot, but, take a look at the Quest Watch window header (the part with the colored buttons) and make sure the green button is BRIGHT GREEN. If it is not, just click it to change its' state.
Click image for larger version

Name:	QB-1.jpg
Views:	20
Size:	25.9 KB
ID:	7286
Here's a description of what those buttons do:
Quest Watch List

The watch window is draggable but not sizeable. It grows and shrinks as needed based on the quests you are currently watching. The Watch window can be made into a sizeable scrolling list if "Use fixed size list" is checked in the Quest Watch page of the Options window.

The green button toggles if all watched quests will be shown on the map and is on by default.

The purple "Auto Track" button will target the highest priority quest objective and updates dynamically as you move. Priority is based on distance, quest level and if the quest is complete.

The yellow/blue "Quest Givers" button shows Quest Giver icons on the map. Normal ones are shown as parchment icons. Daily quest givers as blue ! icons.

Button colors:
Dark yellow = No givers
Yellow = Quest givers and daily givers
Blue = Daily givers

The white "Show Party Quests" button determines if quests from other party members with Carbonite will also be shown in the Watch List.
It's from the "CarboniteReadMe" plain text file that is in the main Carbonite folder of every Carbonite installation.

Of course, it might just be that you are doing quests in an area where Carbonite doesn't have those quests in its' own data base. It will use Blizzards quest area highlight for those quests if you track "Quest POI"s with the Blizzard tracking facility. Click the magnifying glass minimap icon and make sure that option is checked in the list. The quest areas should then be shaded a light blue when it is tracked by Blizzard, but I think it shows the standard Carbonite shading if the quest is known by Carbonite and you have that option checked in Carbonites options.
__________________
Ahhhh, the vagueries of the aging mind. Wait.... What was I saying?

jeffy162 is offline   Reply With Quote
Unread 10-13-12, 11:58 AM   #16
Sareena
A Defias Bandit
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
I had he green button checked already and the tracking thing done already. Here is a screen shot of my map. I disabled all of my addons too and still nothing.

__________________
Sareena is offline   Reply With Quote
Unread 10-13-12, 01:25 PM   #17
jeffy162
Premium Member
 
jeffy162's Avatar
Premium Member
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: May 2009
Posts: 1,842
Hmmm.... Try opening the Blizzard Quest Log (alt + L) and tracking the quests there and see what happens. If nothing else, you'll at least be able to open the Blizzard World Map (alt + M) and find the numbered quest locations then.

It's also possible that the quest objectives, for that quest at least, don't have an area that the objectives roam in but rather are stationary objectives.

I apologize, but I am just not familiar with the _NPCScan and _NPCScan.Overlay addons and therefor their current problems. I am, however, somewhat familiar with Carbonite, having used it for the last four years. Of course, like everyone else though, I'm still learning about the latest version of Carbonite and its' problems/foibles.
__________________
Ahhhh, the vagueries of the aging mind. Wait.... What was I saying?

jeffy162 is offline   Reply With Quote
Unread 10-13-12, 02:17 PM   #18
Rythal
Featured Artist
Featured
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,143
In pandaria the shaded area's for quests are on the minimap, not the map, so you wouldn't see them on that full sized view.
Rythal is offline   Reply With Quote
Unread 10-13-12, 06:24 PM   #19
Coasty
A Flamescale Wyrmkin
Join Date: Aug 2009
Posts: 116
Originally Posted by Rythal View Post
In pandaria the shaded area's for quests are on the minimap, not the map, so you wouldn't see them on that full sized view.
Just thought I'd throw in that I'm also only seeing the quest markers, and not the shaded quest areas around the quest areas. As said above, for me that's been true since patch 5.x.x went active.

Somehow, though, I think you're already aware that's a problem for some of us! I also suspect you're working on bigger problems than that one at the moment.
__________________
Paul Stout
nUI User and Contributor
coasty63@comcast.net
Coasty is offline   Reply With Quote
Unread 10-14-12, 02:20 AM   #20
Rythal
Featured Artist
Featured
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,143
do you have both parts enabled? (sync quest watch in carbonite options, and track quest POI in the magnifying glass minimap button)
Rythal is offline   Reply With Quote
Reply

Go BackWoWInterface » Featured Projects » Carbonite » Carbonite: Bug Reports - Live Release Version » NPC_Scan Overlay

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off