Quantcast [Update] 8.1 r20 - WoWInterface
Thread Tools Display Modes
06-11-17, 05:48 PM   #1
Gethe
RealUI Developer
 
Gethe's Avatar
Premium Member
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 834
[Update] 8.1 r20


8.1 r20

New Error Catcher

!BugGrabber and Bugger have been replaced with a new addon: RealUI_Bugs. With this new addon I am able to integrate error alerts much more tightly into RealUI. In the future this will also allow for targeted debugging info to be added directly into the error report. Note: This will never contain a character's name or other information that could positively identify a specific character.

When an error occurs, there will be a one line chat output and the Infobar start button will change to a bug icon along with the total number of errors. To view the error you can click the chat link, use the new start menu item, or /error.

This is a required addon, and any other bug catching addons will be disabled if not removed.


Channeled Spells

The list of channeled spells has been fully updated. Additionally, haste is now account for so you'll be able to see new tick markers added as you gain more haste.


Please do not post bugs/errors in this thread.
__________________
Knowledge = Power; Be OP
  Reply With Quote
06-11-17, 07:11 PM   #2
myrroddin
A Molten Giant
 
myrroddin's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2008
Posts: 803
Originally Posted by Gethe View Post
This is a required addon, and any other bug catching addons will be disabled if not removed.
I don't currently use RealUI, but have in the past. My question is if someone wants to continue using !BugGrabber and BugSack/Bugger/!Swatter. Will your new solution outright replace such addons for users who need an error catching addon for non-RealUI addons?

Meaning, if I am writing MyAddon, and I know there will be bugs as I develop it, will RealUI_Bugs provide the necessary tools, even though MyAddon has nothing to do with RealUI?
  Reply With Quote
06-11-17, 07:26 PM   #3
overtheandyhill
A Kobold Labourer
Join Date: Jun 2017
Posts: 1
I'm going on multiple months without access to the artifact pane when using RealUI, and specifically with Aurora enabled. If I uncheck Aurora, I can have access no problem. I've reached out through Github and been told my version of LibArtifactData is out of date, which is wrong. I am completely up to date. here is the error:

201x FrameXML\MainMenuBar.lua:125: Usage: local cost = C_ArtifactUI.GetCostForPointAtRank(rank, tier)
[C]:: in function 'GetCostForPointAtRank'
FrameXML\MainMenuBar.lua:125: in function <FrameXML\MainMenuBar.lua:123>
...lUI\Libs\LibArtifactData-1.0\LibArtifactData-1.0-5.lua:234: in function <...lUI\Libs\LibArtifactData-1.0\LibArtifactData-1.0.lua:229>
...lUI\Libs\LibArtifactData-1.0\LibArtifactData-1.0-5.lua:295: in function <...lUI\Libs\LibArtifactData-1.0\LibArtifactData-1.0.lua:282>
...lUI\Libs\LibArtifactData-1.0\LibArtifactData-1.0-5.lua:313: in function <...lUI\Libs\LibArtifactData-1.0\LibArtifactData-1.0.lua:312>

This is beyond frustrating.
  Reply With Quote
06-11-17, 07:52 PM   #4
Gethe
RealUI Developer
 
Gethe's Avatar
Premium Member
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 834
Originally Posted by myrroddin View Post
I don't currently use RealUI, but have in the past. My question is if someone wants to continue using !BugGrabber and BugSack/Bugger/!Swatter. Will your new solution outright replace such addons for users who need an error catching addon for non-RealUI addons?

Meaning, if I am writing MyAddon, and I know there will be bugs as I develop it, will RealUI_Bugs provide the necessary tools, even though MyAddon has nothing to do with RealUI?
Yes and yes. The new addon is made with !BugGrabber embedded in it, so that API will be available if needed. It also does not do any sort of filtering.
__________________
Knowledge = Power; Be OP
  Reply With Quote
06-11-17, 08:04 PM   #5
Gethe
RealUI Developer
 
Gethe's Avatar
Premium Member
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 834
Originally Posted by overtheandyhill View Post
I'm going on multiple months without access to the artifact pane when using RealUI, and specifically with Aurora enabled. If I uncheck Aurora, I can have access no problem. I've reached out through Github and been told my version of LibArtifactData is out of date, which is wrong. I am completely up to date. here is the error:

201x FrameXML\MainMenuBar.lua:125: Usage: local cost = C_ArtifactUI.GetCostForPointAtRank(rank, tier)
[C]:: in function 'GetCostForPointAtRank'
FrameXML\MainMenuBar.lua:125: in function <FrameXML\MainMenuBar.lua:123>
...lUI\Libs\LibArtifactData-1.0\LibArtifactData-1.0-5.lua:234: in function <...lUI\Libs\LibArtifactData-1.0\LibArtifactData-1.0.lua:229>
...lUI\Libs\LibArtifactData-1.0\LibArtifactData-1.0-5.lua:295: in function <...lUI\Libs\LibArtifactData-1.0\LibArtifactData-1.0.lua:282>
...lUI\Libs\LibArtifactData-1.0\LibArtifactData-1.0-5.lua:313: in function <...lUI\Libs\LibArtifactData-1.0\LibArtifactData-1.0.lua:312>

This is beyond frustrating.
Try out this r20 update and see if you still get the error. If so, by all means post the error (in a new thread) and i'll see what I can do.
__________________
Knowledge = Power; Be OP
  Reply With Quote
06-12-17, 12:07 PM   #6
myrroddin
A Molten Giant
 
myrroddin's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2008
Posts: 803
Originally Posted by Gethe View Post
Yes and yes. The new addon is made with !BugGrabber embedded in it, so that API will be available if needed. It also does not do any sort of filtering.
Awesome, thanks Gethe!
  Reply With Quote
06-14-17, 12:20 PM   #7
jmcgrath
A Deviate Faerie Dragon
 
jmcgrath's Avatar
Join Date: Oct 2008
Posts: 16
Any way to set the error message to hide?
As you can imagine, there are a lot of issues on patch day, and I literally can't see chat without a wall of lua error messages. The other addons hid those.
  Reply With Quote
06-14-17, 01:35 PM   #8
Gethe
RealUI Developer
 
Gethe's Avatar
Premium Member
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 834
Originally Posted by jmcgrath View Post
Any way to set the error message to hide?
As you can imagine, there are a lot of issues on patch day, and I literally can't see chat without a wall of lua error messages. The other addons hid those.
This specifically was one of the reasons I made the new addon, to make errors more visible not less. They won't get fixed by burying one's head in the sand, and need to be reported to the appropriate addon's author.

If an addon is erroring so much that it's covering the chat, you're probably better off disabling that addon until it's updated.
__________________
Knowledge = Power; Be OP
  Reply With Quote
06-14-17, 04:07 PM   #9
jmcgrath
A Deviate Faerie Dragon
 
jmcgrath's Avatar
Join Date: Oct 2008
Posts: 16
Originally Posted by Gethe View Post
This specifically was one of the reasons I made the new addon, to make errors more visible not less. They won't get fixed by burying one's head in the sand, and need to be reported to the appropriate addon's author.

If an addon is erroring so much that it's covering the chat, you're probably better off disabling that addon until it's updated.
I'm in agreement with you in terms of not burying one's head and assisting in bugfixing, but I'm noting the instances where the same bug from the same addon is being highlighted repeatedly in chat. So instead of one mention of a lua error, it is actually posting each count of such an error to chat. It would work better if it only mentioned each individual error (per failing addon, or type of failure per addon) once, no?
  Reply With Quote
06-14-17, 10:51 PM   #10
Gethe
RealUI Developer
 
Gethe's Avatar
Premium Member
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 834
Originally Posted by jmcgrath View Post
I'm in agreement with you in terms of not burying one's head and assisting in bugfixing, but I'm noting the instances where the same bug from the same addon is being highlighted repeatedly in chat. So instead of one mention of a lua error, it is actually posting each count of such an error to chat. It would work better if it only mentioned each individual error (per failing addon, or type of failure per addon) once, no?
That's fair, I'll see about adding some amount of throttling to the chat output.
__________________
Knowledge = Power; Be OP
  Reply With Quote
06-15-17, 11:25 AM   #11
jmcgrath
A Deviate Faerie Dragon
 
jmcgrath's Avatar
Join Date: Oct 2008
Posts: 16
Thanks for considering it.
  Reply With Quote
08-30-17, 02:00 AM   #12
DarthKraze
A Murloc Raider
Join Date: May 2017
Posts: 6
Any chance at a changelog? Thanks!
  Reply With Quote
08-30-17, 04:36 PM   #13
Gethe
RealUI Developer
 
Gethe's Avatar
Premium Member
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 834
changelogs are on the download page
__________________
Knowledge = Power; Be OP
  Reply With Quote

WoWInterface » Featured Projects » RealUI » [Update] 8.1 r20

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off