Quantcast WoWInterface - View Single Post - Tooltip and Constants
View Single Post
05-16-18, 04:30 AM   #1
VincentSDSH
Non-Canadian Luzer!
 
VincentSDSH's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jun 2006
Posts: 350
Tooltip and Constants

I'm seeing a very strange issue with tooltip location and it doesn't seem to be an addon that's doing it.

Background:
In FrameXML/ContainerFrame.lua are the following lines:
Lua Code:
  1. CONTAINER_OFFSET_Y = 70;
  2. CONTAINER_OFFSET_X = 0;
  3. CONTAINER_SCALE = 0.75;

In FrameXML/GameTooltip.lua is the following:
Lua Code:
  1. function GameTooltip_SetDefaultAnchor(tooltip, parent)
  2.     tooltip:SetOwner(parent, "ANCHOR_NONE");
  3.     tooltip:SetPoint("BOTTOMRIGHT", "UIParent", "BOTTOMRIGHT", -CONTAINER_OFFSET_X - 13, CONTAINER_OFFSET_Y);
  4.     tooltip.default = 1;
  5. end

This should position the tooltip point at -13, 70...but it never seems to be.

This is where it gets weird.

If I dump these constants, they aren't 0 and 70 respectively. In fact they are different for different characters (with some duplicates that seem to be isolated to server but I have low confidence that means anything). They are always near that area but a difference of 30pixels is still odd since it shouldn't change at all.

I've checked every addon and library and none change this constant -- this happens in the base UI with no addons.

I thought I'd just set them back to the defaults and be done with it but they change at least twice during load, so change after the end of my :OnEnable() function. I got cleaver and delayed resetting them for 2 seconds and that seemed to work but within a minute they were changed again.

This behavior also happens in the base UI, setting and dumping the not-quite-constants via /script and /dump commands.

I'm wondering if there is something, maybe at the C level, that can modify those under some condition or other, or some scaling thing that affects them (I didn't find any in the Lua but maybe I missed it).

This is only a problem in one tiny area of my UI and it's easily worked-around by resetting the constants back to default before I do what I need to do so this is more informational than anything.
__________________
AddonsExecutive Assistant User Configurable To-Do ListLegible Mail Choose the Font for Your Mail
  Reply With Quote