Quantcast
Make "Load out of date addons" unticked by default - WoWInterface
Thread Tools Display Modes
09-22-22, 09:38 AM   #1
hasnogaems
A Flamescale Wyrmkin
 
hasnogaems's Avatar
Join Date: Apr 2016
Posts: 108
Make "Load out of date addons" unticked by default

Can I make it unselected by default?
  Reply With Quote
09-22-22, 11:23 AM   #2
SDPhantom
A Pyroguard Emberseer
 
SDPhantom's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2006
Posts: 2,179
Addons can't interact with login or character select screens.
__________________
WoWInterface AddOns
"All I want is a pretty girl, a decent meal, and the right to shoot lightning at fools."
-Anders (Dragon Age: Origins - Awakening)
  Reply With Quote
09-22-22, 03:38 PM   #3
Dridzt
A Pyroguard Emberseer
 
Dridzt's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,320
Originally Posted by hasnogaems View Post
Can I make it unselected by default?
You can by editing \WTF\Config.wtf and adding or amending this line to
Code:
SET checkAddonVersion "1"
You might even be able to do it from in-game by setting the console variable and reloading.

Last edited by Dridzt : 09-22-22 at 03:41 PM.
  Reply With Quote
09-24-22, 10:51 AM   #4
hasnogaems
A Flamescale Wyrmkin
 
hasnogaems's Avatar
Join Date: Apr 2016
Posts: 108
Originally Posted by Dridzt View Post
You can by editing \WTF\Config.wtf and adding or amending this line to
Code:
SET checkAddonVersion "1"
You might even be able to do it from in-game by setting the console variable and reloading.
Very nice, thanks!
  Reply With Quote
09-26-22, 02:46 AM   #5
myrroddin
A Pyroguard Emberseer
 
myrroddin's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,215
The toggle is disabled by default whenever there is a game patch, content patch, or expansion. If you enable the toggle or the CVar gets enabled, which you can change as per Dridzt's suggestion, it will stay enabled until you either disable the toggle or change the CVar.
  • Game patch: xx.xx.YY
  • Content patch: xx.YY.xx
  • Expansion: YY.xx.xx
The toggle stays off until you enable, and stays on until you disable unless one of the list above conditions is true, in which case Blizzard disables the toggle automatically.

Last edited by myrroddin : 09-26-22 at 02:48 AM. Reason: clarity
  Reply With Quote
10-08-22, 11:53 AM   #6
hasnogaems
A Flamescale Wyrmkin
 
hasnogaems's Avatar
Join Date: Apr 2016
Posts: 108
Originally Posted by Dridzt View Post
You can by editing \WTF\Config.wtf and adding or amending this line to
Code:
SET checkAddonVersion "1"
Been testing it on classic wotlk. And it is not working.
Turned out all I needed to do is accept this two dialog pop ups instead of declining them.


If I decline it turn checkbox on all the time, constantly.

They are missleading and I thought they will just uncheck all my out of date addons instead of just unchecking load out of date addons.

Last edited by hasnogaems : 10-24-22 at 05:51 PM.
  Reply With Quote

WoWInterface » AddOns, Compilations, Macros » AddOn Help/Support » Make "Load out of date addons" unticked by default

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off