Quantcast
MessageFrame and setting font - WoWInterface
Thread Tools Display Modes
03-27-08, 04:49 AM   #1
Ailae
A Rage Talon Dragon Guard
 
Ailae's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Dec 2007
Posts: 318
MessageFrame and setting font

Evening all.

I am fiddling around a bit with a SpellAlert-type mod and chose to make use of the MessageFrame widget which has a built-in fadeout and showtime for messages sent via it.

According to Wowwiki this widget inherits functions from UIObject, FontInstance, Region and Frame. Great, I thought, that will make it easy to customize which font I'd like to use.

But then, confusion struck.

Code:
buffFrame:SetFont("Fonts\\FRIZQT__.TTF", 18, "OUTLINE")
This shows up on screen when I do buffFrame:AddMessage("Boofies!")

But neither of these show up on screen when sending a message to my frame. Why?

Code:
buffFrame:SetFontObject(GameFontNormal)

buffFrame:SetFont("Interface\\AddOns\\FolderOfFonts\\Fontname.ttf", 18, "OUTLINE")
I'd like to have another font than the ugly FRIZQT. And I've made sure the filename is corret.

Anyone have any idea? Or should I just go with a standard frame and make my own fading?

Thanks in advance!
/Ailae
  Reply With Quote
03-27-08, 11:16 AM   #2
Ailae
A Rage Talon Dragon Guard
 
Ailae's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Dec 2007
Posts: 318
Hm..

Code:
buffFrame:SetFontObject("GameFontNormal")
This works. Still can't pass on a font to SetFont though.
  Reply With Quote

WoWInterface » Developer Discussions » Lua/XML Help » MessageFrame and setting font

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off