Quantcast Something to Automatically Bind Quest Items - WoWInterface
Thread Tools Display Modes
11-07-10, 06:21 AM   #1
Dizazsters
A Defias Bandit
Join Date: Nov 2010
Posts: 2
Something to Automatically Bind Quest Items

It would be nice to have a addon that automatically binds quest items so they are easier to use. For me it would just be a preference of choosing to keybind over clicking, but it would also be a tremendous help for people using laptops with no mouse. If this addon is out there please inform me because I can't find one.
  Reply With Quote
11-07-10, 07:24 AM   #2
Gandoch
A Wyrmkin Dreamwalker
 
Gandoch's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Aug 2008
Posts: 50
The scope is a little wider, but IHML is great for this sort of thing.
  Reply With Quote
11-07-10, 08:07 AM   #3
ShadowProwler420
A Flamescale Wyrmkin
 
ShadowProwler420's Avatar
Join Date: Feb 2008
Posts: 116
Why not simply drag-n-drop the quest item you need to use to an action bar and keybind it?

If you don't want to do that, Carbonite's quest watcher list has small buttons next to any quest that has usable quest items.
__________________

  Reply With Quote
11-07-10, 09:41 AM   #4
Evenprimes
A Defias Bandit
Join Date: Mar 2009
Posts: 3
I'd suggest either Opie or AutoBarMuffin. Both can build dynamic lists of click-to-use quest items and make them available via a hotkey.
__________________
  Reply With Quote
11-07-10, 10:05 AM   #5
Gsusnme
A Wyrmkin Dreamwalker
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jun 2008
Posts: 55
Let's not forget QBar as it's my personal favorite, it also has optional ButtonFacade support. It allows you to add a key-bind to it but it's a little flaky.

There is also QuestClicks which seems a lot more robust, with the extra added ability to manually add or remove specific items from showing on the bar, via the in-game interface.
Currently no key-bind support but the author has stated that is a soon to come feature.
  Reply With Quote
11-07-10, 12:55 PM   #6
Jigain
A Molten Giant
 
Jigain's Avatar
Join Date: Jul 2009
Posts: 733
Originally Posted by ShadowProwler420 View Post
If you don't want to do that, Carbonite's quest watcher list has small buttons next to any quest that has usable quest items.
You can also set a keybind to the quest item for the closest quest.
__________________


  Reply With Quote
11-08-10, 04:20 PM   #7
Dizazsters
A Defias Bandit
Join Date: Nov 2010
Posts: 2
Originally Posted by ShadowProwler420 View Post
Why not simply drag-n-drop the quest item you need to use to an action bar and keybind it?
The whole reason for this addon would be to not do that.

Originally Posted by Gsusnme View Post
Let's not forget QBar as it's my personal favorite, it also has optional ButtonFacade support. It allows you to add a key-bind to it but it's a little flaky.

There is also QuestClicks which seems a lot more robust, with the extra added ability to manually add or remove specific items from showing on the bar, via the in-game interface.
Currently no key-bind support but the author has stated that is a soon to come feature.
Qbar looks perfect, thanks so much and to others that left suggestions.
  Reply With Quote
09-27-14, 09:12 PM   #8
Pedrotic
A Murloc Raider
 
Pedrotic's Avatar
Join Date: Sep 2014
Posts: 4
anything updated on this?
  Reply With Quote
09-27-14, 09:36 PM   #9
p3lim
A Pyroguard Emberseer
 
p3lim's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,696
Quite the necrobump (4 years man), but, you're in luck.

I've been working on this for Warlords of Draenor beta, and it seems to work well so far.
It basically replicates the ExtraActionButton, but for quest items. It even uses the same keybinding!

If you have a quest that provides an item to use for a quest, it will show a button.
If you have multiple quests, it will show the one you are closest to the center of.
The minimum range you have to be to the center of the quest is currently 250 yards, but that is not final.

Give it a whirl, I'll make sure to upload it here on Wowinterface once WoD is out and I'm sure it's stable enough for public release.

https://github.com/p3lim-wow/ExtraQuestButton

Last edited by p3lim : 09-27-14 at 10:23 PM.
  Reply With Quote
09-27-14, 09:36 PM   #10
Phanx
Cat.
 
Phanx's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,617
Not sure what there is to update, but I don't use an addon for this; I just use the following macro to use whatever item is displayed first in the quest tracker:
/click WatchFrameItem1
I have it bound to Alt-Q but you could also just drop it on any action button if you don't like "hidden" keybinds.

This of course depends on you having automatic quest tracking turned on so the items are actually shown in the tracker, and you may also want to sort the tracked quests by proximity.
__________________
Author/maintainer of Grid, PhanxChat, oUF_Phanx, and many more.
Troubleshoot an addonTurn any code into an addonMore addon resources
Need help with your code? Post all of your actual code! Attach or paste your files.
Please don’t PM me about addon bugs or code questions. Post a comment or forum thread instead!
  Reply With Quote
09-27-14, 10:21 PM   #11
p3lim
A Pyroguard Emberseer
 
p3lim's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,696
Although that works, it has some downsides compared to what I've been working on:

- Depends on the WatchFrame and the proximity setting (which I've personally found to be far from reliable)
- Because of this, if there is just one quest higher up it doesn't work (I think)
- Doesn't show the item in the macro nor the cooldown
- Install any addon that replaces the WatchFrame and it won't work
- Not future-proof (you'll need a new one for the expansion because of the changes)
- Yet another keybinding
  Reply With Quote
09-27-14, 11:09 PM   #12
Phanx
Cat.
 
Phanx's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,617
Originally Posted by p3lim View Post
Because of this, if there is just one quest higher up it doesn't work (I think)
Quest tracker item buttons are dynamically assigned. Each row doesn't have its own permanent button. "WatchFrameItem1" is always the first shown item button. It doesn't matter if you're tracking 47 quests and the first item button is shown on row 45 -- it's still "WatchFrameItem1".

The only reason I suggested proximity-based sorting (personally I don't use it) is because occasionally you might have more than one quest with an item to use, so proximity sorting will help prevent situations where the item you want to use isn't the first one listed.

Originally Posted by p3lim View Post
Doesn't show the item in the macro nor the cooldown
True, but since I just use a key binding, I don't see the macro anyway, and I'd assume anyone else looking specifically for a key binding for quest items doesn't care about that either.

Originally Posted by p3lim View Post
Not future-proof (you'll need a new one for the expansion because of the changes)
Nothing is future-proof. Blizzard doesn't guarantee stability for even the most basic API functions. This isn't really a compelling argument, especially since updating my macro will require about 10 seconds to /fstack, note the new frame name (if it's even changed), and update the macro.

Originally Posted by p3lim View Post
Yet another keybinding
OP specifically asked for a key binding. If you just want to click stuff, why not just click it in the watch frame?
__________________
Author/maintainer of Grid, PhanxChat, oUF_Phanx, and many more.
Troubleshoot an addonTurn any code into an addonMore addon resources
Need help with your code? Post all of your actual code! Attach or paste your files.
Please don’t PM me about addon bugs or code questions. Post a comment or forum thread instead!

Last edited by Phanx : 09-27-14 at 11:13 PM.
  Reply With Quote
09-28-14, 06:39 AM   #13
p3lim
A Pyroguard Emberseer
 
p3lim's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,696
Originally Posted by Phanx View Post
OP specifically asked for a key binding. If you just want to click stuff, why not just click it in the watch frame?
Originally Posted by p3lim View Post
It basically replicates the ExtraActionButton, but for quest items. It even uses the same keybinding!
All in all, it's up to each user, I'm gonna release my project in any case.
  Reply With Quote
09-28-14, 08:10 AM   #14
Tonyleila
A Molten Giant
 
Tonyleila's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2010
Posts: 759
Any idea why Kaspersky blocks this link for Phishing?
Code:
worldofwarcraft.mmocluster.com/img_achievments/1214723_ff01f2981ad4834a84e50ae3885b0876.jpg
__________________
Author of: LeilaUI and Aurora: Missing Textures
__________________
  Reply With Quote
09-28-14, 09:58 AM   #15
Pedrotic
A Murloc Raider
 
Pedrotic's Avatar
Join Date: Sep 2014
Posts: 4
haha thank u bro...
for ur answer...
followed ur link but its kinda confusing(help a nab here)what to download how to install and how it works and stuff xD
  Reply With Quote
09-28-14, 10:23 AM   #16
p3lim
A Pyroguard Emberseer
 
p3lim's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,696
Originally Posted by Pedrotic View Post
haha thank u bro...
for ur answer...
followed ur link but its kinda confusing(help a nab here)what to download how to install and how it works and stuff xD
There's a "Download ZIP" button in the bottom-right, install the folder inside that zip like any other addon, but you have to rename the folder to remove the "-master" part at the end.

You'll see how it works when you get a quest with an item, the keybinding is the same as the "Extra Action" in the normal keybinding window.
  Reply With Quote
09-29-14, 03:41 PM   #17
Pedrotic
A Murloc Raider
 
Pedrotic's Avatar
Join Date: Sep 2014
Posts: 4
thank u mate...
i will try it out and report back yet i am using it with a UI, i am not sure how will they work together...

my UI:
http://www.wowinterface.com/download...inUI.html#info

irrelevant question:

NPCScan addon makes an annoying "yellow circle" around the player in my minimap, how to disable this circle WITHOUT disabling the addon ? :}

edit1:
is this addon add the Extra Button in KeyBindings? if thats it, i bound T or R to it but it did nothing, dosent it use quest items?

Last edited by Pedrotic : 09-29-14 at 03:58 PM.
  Reply With Quote
09-29-14, 06:11 PM   #18
p3lim
A Pyroguard Emberseer
 
p3lim's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,696
Originally Posted by Pedrotic View Post
thank u mate...
i will try it out and report back yet i am using it with a UI, i am not sure how will they work together...

my UI:
http://www.wowinterface.com/download...inUI.html#info

irrelevant question:

NPCScan addon makes an annoying "yellow circle" around the player in my minimap, how to disable this circle WITHOUT disabling the addon ? :}

edit1:
is this addon add the Extra Button in KeyBindings? if thats it, i bound T or R to it but it did nothing, dosent it use quest items?
I already stated that it only works in Warlords of Draenor, you're most likely playing on live servers, not the beta or PTR.
  Reply With Quote
09-30-14, 10:40 AM   #19
Pedrotic
A Murloc Raider
 
Pedrotic's Avatar
Join Date: Sep 2014
Posts: 4
oops yeah!
thank u so i'll wait for WoD xD

BTW do u have any clue about my other question!?
  Reply With Quote
09-30-14, 08:20 PM   #20
Talyrius
An Onyxian Warder
 
Talyrius's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2008
Posts: 361
Originally Posted by Pedrotic View Post
NPCScan addon makes an annoying "yellow circle" around the player in my minimap, how to disable this circle WITHOUT disabling the addon ? :}
I'm not in the game right now to check what it's called, but there is an option to disable it. Did you even look?
  Reply With Quote

WoWInterface » AddOns, Compilations, Macros » AddOn Search/Requests » Something to Automatically Bind Quest Items

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off