Quantcast Changes to texture:SetMask() in build 29600 (8.1.5). - WoWInterface
Thread Tools Display Modes
03-11-19, 10:29 AM   #1
Cogwerkz
A Deviate Faerie Dragon
 
Cogwerkz's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2017
Posts: 10
Exclamation Changes to texture:SetMask() in build 29600 (8.1.5).

So I just discovered something that as far as I know only first started happening in WoW build 29600, March 5th 2019.

In my latest UI (AzeriteUI) I have round icons on my actionbuttons. Some of these fade in and out. But just today I noticed that all of a sudden the icons were square again, and I hadn't touched that code in months! I tried adding callbacks to update the mask texture after applying a texture, when showing or hiding the icon, when changing the alpha, everything. It simply didn't work. But only for some buttons.

So long story short, fix was to call SetTexture before the first SetMask call. It HAS to be done in that order to make sure the mask will stick now. It doesn't actually seem to require a real texture path, though, using SetTexture("") appears to be enough. If you have a real texture path that works too, ofc. Just make sure you call SetTexture with something in it first.

So if you're going to use
Code:
texture:SetMask(path)
...then do yourself a favor and throw in a SetTexture call first;
Code:
texture:SetTexture("")
texture:SetMask(path)
__________________
AzeriteUI

Last edited by Cogwerkz : 03-11-19 at 01:53 PM. Reason: weird typos and forgotten words
  Reply With Quote

WoWInterface » Developer Discussions » General Authoring Discussion » Changes to texture:SetMask() in build 29600 (8.1.5).

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off