Quantcast in game pauses - WoWInterface
Thread Tools Display Modes
12-29-17, 02:09 PM   #1
meggalo
A Deviate Faerie Dragon
 
meggalo's Avatar
Join Date: Jan 2010
Posts: 15
in game pauses

Hi and thanks for reading and perhaps help me out to understand.
I get bored of wow and the only thing that keeps me going is the different UI compilations people create and I try.
My main problem comes from about 90 percent of ui causes my game to pause for a sec or two when playing. Some uis eg Dec Duff elv are perfect with no problems yet others eg Lui maorui so on all cause this problem.
I have read all solutions but nothing works eg lowering dvx to 9 lower quality so on. I have an aegis ti computer dual 1080s so i don't think its the comp.
So why is it some are ok but most are not?
__________________
  Reply With Quote
12-29-17, 03:56 PM   #2
Tim
A Cobalt Mageweaver
 
Tim's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Apr 2008
Posts: 244
Well, the reason why Elv layouts are more efficient for you is due to the coding infrastructure is done better. Those other 2 you listed aren't standalone but, a compilation so you have to deal with many other addons that may be running poor code. Some of it could be on your end with your game settings, no clue. Good ways to determine which addons are causing issues are to turn them on or off 1 by 1 and determining when there's a difference.
  Reply With Quote
12-29-17, 05:14 PM   #3
meggalo
A Deviate Faerie Dragon
 
meggalo's Avatar
Join Date: Jan 2010
Posts: 15
Originally Posted by Tim View Post
Well, the reason why Elv layouts are more efficient for you is due to the coding infrastructure is done better. Those other 2 you listed aren't standalone but, a compilation so you have to deal with many other addons that may be running poor code. Some of it could be on your end with your game settings, no clue. Good ways to determine which addons are causing issues are to turn them on or off 1 by 1 and determining when there's a difference.
Yeah true but if say I try lui with no other add-ons it still does it. I enjoyed maorui and as it comes still does it and is the same when I add some of my add-ons. Yet on other's, i can add my addons on top and it doesn't affect it.
Whilst the authors bring them out I suppose it must be ok for them otherwise they would notice it is also.
I had the same problems for years and I found one easy fix I think around 2010 and never had any problems again but do you think I can remember it lol.
Datatext addons used to cause it a lot for me and managed to fix it that way but these compilations I wouldn't know how to disable them.
Could it also be blizzards end as so many complaints in the forums about the same problem?
This the computer i'm using so i should be able to play the game full blast and no problems.
https://www.msi.com/Desktop/Aegis-Ti3/Specification
__________________

Last edited by meggalo : 12-29-17 at 05:21 PM.
  Reply With Quote
12-29-17, 06:10 PM   #4
Tim
A Cobalt Mageweaver
 
Tim's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Apr 2008
Posts: 244
You're not understanding.. LUI and MaorUI both are compilation suites. This means they are not an all-in-one UI. They have other authors addons packed into their compilation. The problems are lying with this more than likely.
  Reply With Quote
12-29-17, 07:05 PM   #5
meggalo
A Deviate Faerie Dragon
 
meggalo's Avatar
Join Date: Jan 2010
Posts: 15
Originally Posted by Tim View Post
You're not understanding.. LUI and MaorUI both are compilation suites. This means they are not an all-in-one UI. They have other authors addons packed into their compilation. The problems are lying with this more than likely.
Yes, i do understand but shouldn't the extra add-ons I use do the same thing to the elvui based ones?
And i asked say lui for instance! once the author updates and releases to the public shouldn't it be doing it for them? or is it something I do my end. And I mean use the UI as it is released not with any extras?
If an addon is poorly coded I hear for an example Loot Appraisal people saying it's poorly coded play up with an elvui set up.
Would it pay to go to the default UI and add my add-ons one by one till it does it, to make sure it's not one of those add-ons?
__________________
  Reply With Quote
12-29-17, 09:03 PM   #6
Tim
A Cobalt Mageweaver
 
Tim's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Apr 2008
Posts: 244
If you start the game with just the addons you want to use, no ElvUI/LUI/MaoRUI, does the lagging still persist? You should download a bug tracker and install it as well. If the problem persists then you need to update the addons and look into the bug tracker to see if any of your addons are throwing up flags. If the lagging doesn't happen with just your choice of addons installed then there's an issue with a compilation you're trying to use.
  Reply With Quote
01-01-18, 02:11 PM   #7
meggalo
A Deviate Faerie Dragon
 
meggalo's Avatar
Join Date: Jan 2010
Posts: 15
Originally Posted by Tim View Post
If you start the game with just the addons you want to use, no ElvUI/LUI/MaoRUI, does the lagging still persist? You should download a bug tracker and install it as well. If the problem persists then you need to update the addons and look into the bug tracker to see if any of your addons are throwing up flags. If the lagging doesn't happen with just your choice of addons installed then there's an issue with a compilation you're trying to use.
Sorry with new years i have been away.
That's the thing i always have buggraber and bugsack and some uis that i have tried don't have any errors and still have the same problem.
That's why I posted here hoping someone might have a fix.
I know all about keeping addons up to date and add-ons that can cause problems so on.
So far only the elv ui ones don't have that problem.
Years ago i had the same problem but that was caused every time I went into a new zone and found out eg bazzoka chocolate and other data brokers used to cause it and was a simple fix but this modern one occur's all the time.
__________________
  Reply With Quote
01-01-18, 02:46 PM   #8
Fizzlemizz
I did that?
 
Fizzlemizz's Avatar
Premium Member
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Dec 2011
Posts: 932
If you have one or more addons that do things like using one or more unthrottled "OnUpdate" scripts that do a whole lot of things then that can effect game play.

The same addons that only updates the same things say 5, 10, 15 times a second will run a lot more smoothly.
__________________
Fizzlemizz
Maintainer of Discord Unit Frames and Discord Art.
Author of FauxMazzle and Move Pad Plus.
  Reply With Quote
01-01-18, 06:07 PM   #9
meggalo
A Deviate Faerie Dragon
 
meggalo's Avatar
Join Date: Jan 2010
Posts: 15
Originally Posted by Fizzlemizz View Post
If you have one or more addons that do things like using one or more unthrottled "OnUpdate" scripts that do a whole lot of things then that can effect game play.

The same addons that only updates the same things say 5, 10, 15 times a second will run a lot more smoothly.
Thank you and I'm trying your UI to see if it recreates it but you have proven that it isn't wow,or my computer just some bad configured ui's all the time.
I have yet to get an error even after loading some of my add-ons and no pausing in the game what so ever.
__________________
  Reply With Quote

WoWInterface » General Discussion » Gameplay » in game pauses

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off