Quantcast all targeted? - WoWInterface
Thread Tools Display Modes
08-20-12, 08:48 PM   #1
neerdeth
A Defias Bandit
Join Date: Aug 2012
Posts: 3
all targeted?

I'm looking for an addon that tell whether all raid dps is on the same target.
  Reply With Quote
08-20-12, 09:49 PM   #2
Phanx
Cat.
 
Phanx's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,617
I don't know of any dedicated addons for that purpose, but you could use any of the numerous tooltip addons that show you which group members are targeting the unit (eg. mouse over a unit nobody should be hitting, and see who is targeting it), or a combat meter addon showing damage taken by NPCs.

Or, here is a macro that will tell you which raid members are targeting a unit they can attack that is not the same as your target:
Code:
/run local g, n, t, u = UnitGUID, UnitName, "target"; for i = 1, GetNumRaidMembers() do u = "raid"..i; if g(u..t) ~= g(t) and UnitCanAttack(u, u..t) then print(n(u), "is targeting", n(u..t)) end end
If you want to use it in parties, change GetNumRaidMembers to GetNumPartyMembers and "raid" to "party".

MoP version:
Code:
/run local g, n, t, b, u = UnitGUID, UnitName, "target", IsInRaid() and "raid" or "party"; for i = 1, GetNumGroupMembers() do u = b..i; if g(u..t) ~= g(t) and UnitCanAttack(u, u..t) then print(n(u), "is targeting", n(u..t)) end end
You'll get false positives if you have an offtank holding another mob, or something, but it shouldn't report healers since it checks to make sure that the target is attackable before reporting.
__________________
Author/maintainer of Grid, PhanxChat, oUF_Phanx, and many more.
Troubleshoot an addonTurn any code into an addonMore addon resources
Need help with your code? Post all of your actual code! Attach or paste your files.
Please don’t PM me about addon bugs or code questions. Post a comment or forum thread instead!

Last edited by Phanx : 09-05-12 at 08:06 PM.
  Reply With Quote
08-20-12, 10:59 PM   #3
Seerah
Fishing Trainer
 
Seerah's Avatar
WoWInterface Super Mod
Featured
Join Date: Oct 2006
Posts: 10,632
There are also tooltip addons that display the target of your mouseover unit (ie, you could mouseover your raid frames to see who/what they have targeted).
__________________
"You'd be surprised how many people violate this simple principle every day of their lives and try to fit square pegs into round holes, ignoring the clear reality that Things Are As They Are." -Benjamin Hoff, The Tao of Pooh

  Reply With Quote
09-04-12, 11:16 PM   #4
jedimasterlenny
A Defias Bandit
Join Date: Sep 2012
Posts: 3
That macro doesn't work, can you explain why?
  Reply With Quote
09-05-12, 01:23 AM   #5
UrbanArmitage
An Aku'mai Servant
Join Date: Jun 2012
Posts: 37
Wow, that's a bit like 'I got in the space shuttle and pushed the 'launch' button and nothing happened. Can you explain why?'

You may need to provide a little more information before anyone is going to be able to even start trying to help you with your problem.
  Reply With Quote
09-05-12, 01:54 AM   #6
Phanx
Cat.
 
Phanx's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,617
Make sure you read the whole post, and aren't using the WoW 4.x macro in WoW 5.x, or vice versa (I don't know what region you play in, or what patch is current there). Otherwise, yeah, be more specific. Do you get an error message? Do you have error messages enabled under Interface Options > Help? Do you have BugSack or Swatter installed and enabled? Were you in a party or a raid? Were you in a dungeon, a battleground, an arena, or sitting in the auction house? Are you sure any group members were targeting something that (a) was not the same thing you were targeting, and (b) they could attack? etc.
__________________
Author/maintainer of Grid, PhanxChat, oUF_Phanx, and many more.
Troubleshoot an addonTurn any code into an addonMore addon resources
Need help with your code? Post all of your actual code! Attach or paste your files.
Please don’t PM me about addon bugs or code questions. Post a comment or forum thread instead!
  Reply With Quote
09-05-12, 06:29 AM   #7
zohar101
A Cyclonian
 
zohar101's Avatar
Join Date: Jan 2010
Posts: 43
With addons you can do it two ways that I've seen so far.

If you're marking your mob with a mark (skull, square, triangle), you can show on your raidframes if you're using Grid or Vuhdo, what your raid members are targetting in an indicator showing this mark. That way you scan your raid and watch for raid marks (that in this case will show their target's mark, not their own mark) which should tell you who's doing what.

Otherwise, use an addon that will list in a tooltip who's targetting a mob. Like:
http://www.wowace.com/addons/magic-targets/
http://www.wowinterface.com/download...93-TipTac.html

Some unitframes may also offer you the option to list all raiders targetting your currently targetted unit, like XPerl.
  Reply With Quote
09-05-12, 09:22 AM   #8
jedimasterlenny
A Defias Bandit
Join Date: Sep 2012
Posts: 3
I was using the 5.x macro in version 5.0.4, i play on Bleeding hollow which is a US server. I have tried it in a battleground while in a raid, I have tried it in Tol Barad while in a raid, I have tried it in the open arena in Nagrand while in a raid (all the while using the "raid" functions not the "party" ones).

When I use the macro, nothing happens at all, no errors, no indication that the macro has even been used.
  Reply With Quote
09-05-12, 10:16 AM   #9
jedimasterlenny
A Defias Bandit
Join Date: Sep 2012
Posts: 3
GetNumRaidMembers has been changed to GetNumGroupMembers
  Reply With Quote
09-05-12, 08:09 PM   #10
Phanx
Cat.
 
Phanx's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,617
You should definitely have been getting a Lua error on activating the macro, then. For future debugging, please make sure you have Lua errors displayed:

(a) Install the BugSack addon.

or:

(b) Open the Interface Options window, click the Game tab, click the Help list item, and check the "Display Lua Errors" option.

BugSack is best. The default error display can't detect errors that occur while logging in, and can't save errors for later if they pop up at an inconvenient time (eg. in the middle of combat), but it's better than nothing.

Anyway, I fixed the macro in my previous post. If you encounter any more problems with it, please report back with the actual error message.
__________________
Author/maintainer of Grid, PhanxChat, oUF_Phanx, and many more.
Troubleshoot an addonTurn any code into an addonMore addon resources
Need help with your code? Post all of your actual code! Attach or paste your files.
Please don’t PM me about addon bugs or code questions. Post a comment or forum thread instead!
  Reply With Quote

WoWInterface » AddOns, Compilations, Macros » AddOn Search/Requests » all targeted?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off