Quantcast
TitanPanel new ver and nUI dont ..... - WoWInterface
 
Thread Tools Display Modes
11-18-10, 11:52 AM   #1
Blanckaert
A Flamescale Wyrmkin
Join Date: May 2010
Posts: 121
Exclamation TitanPanel new ver and nUI dont .....

like each other, it seems TP has changed itself again, and they dont place properly... nUI dont have a larger drop down top menu to 'fit' TitanPanel (as if TitanPanel isnt loaded, but is...)

Image attached.... going to reload ui, and see if maybe that might help...

ah... missed it the first time, but got:

Date: 2010-11-18 12:48:30
ID: 1
Error occured in: Global
Count: 1
Message: ..\AddOns\nUI\Integration\nUI_TitanPanel.lua line 157:
hooksecurefunc(): TitanPanelBarButton_ToggleAuxAutoHide is not a function
Debug:
[C]: ?
[C]: hooksecurefunc()
nUI\Integration\nUI_TitanPanel.lua:157:
nUI\Integration\nUI_TitanPanel.lua:150
AddOns:
((list trimmed))
nUI dev + ver (of course)

Titan, v5.0.0.40000 - Revision 467
TitanBag, v5.0.0.40000
TitanClock, v5.0.0.40000
TitanCoords, v5.0.0.40000
TitanDefense, v3.0.9.40000
TitanGold, v5.0.0.40000
TitanGuild, v3.6k
TitanLocation, v5.0.0.40000
TitanLootType, v5.0.0.40000
TitanPerformance, v5.0.0.40000
TitanRepair, v5.0.0.40000
TitanVolume, v5.0.0.40000
TitanWG, v1.2.1.40000
TitanXP, v5.0.0.40000
BlizRuntimeLib_enUS v4.0.3.40000 <us>
(ck=c94)

(Edit)

From TitanPanel WebSite:

•The 4 Titan Panel bars are now independent. 1 or 2 on the top and 1 or 2 on the bottom.
•Each bar can have its own settings - show / hide; center / left; auto-hide; transparency.
•There is an options screen for main bar & main bar 2 and aux bar & aux bar 2.
•The options that affect main or aux are in the proper options screen.
•The transparency option was updated to adjust each of the 4 bars independently.

.... so umm I know Scott was not wanted to spend time on fixing 5 and concentrate on 6, but anyone know a edit fix for this or Scott, is this something 'easy' to do ?


** Yeah this is a bug report, sorry I put in wrong forum **
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	WoWScrnShot_111810_124642.jpg
Views:	882
Size:	435.4 KB
ID:	5259  
__________________
Have fun, and remember WOW is just a game, for us to enjoy, and all the Addons we use.... remember the programmer is a human too, and MOST times, is doing this as a hobby, so give them time to have their life, so they can fix the addons, so we can have our WOW life.

Last edited by Blanckaert : 11-18-10 at 12:03 PM.
 
11-18-10, 12:35 PM   #2
spiel2001
nUI's Author
 
spiel2001's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,724
It's probably easy enough, but I really don't want to invest the time in it right now. Maybe someone else can flesh out a fix, otherwise, I'm going to leave it for nUI6.
__________________

What people don't get is that I am, ultimately, an artist at heart.
My brush has two colors, 1 and 0, and my canvas is made of silicon.



Official nUI Web Site: http://www.nUIaddon.com
Official nUI Support Forum: http://forums.nUIaddon.com
My day job: http://www.presidio.com/
 
11-18-10, 12:58 PM   #3
whereswaldo
A Chromatic Dragonspawn
 
whereswaldo's Avatar
Join Date: May 2008
Posts: 167
What version of TitanPanel are you using? It is working fine for me and the TOC file says ## Version: 5.0.0.40000 - Revision 467. If needed, I can upload a screenshot later tonight. Might be an issue if you have Auto Hide turned on (which I don't).
__________________

[SIGPIC][/SIGPIC]
 
11-18-10, 01:24 PM   #4
samyonair
A Frostmaul Preserver
 
samyonair's Avatar
Join Date: May 2009
Posts: 257
Version 5.0.0.4000

I Get the same error message, version of titan Panel is 5.0.0.4000 Releasedate 18.11.10, have switched all configurations in titan panel but nothing works nui scales not with this version and and I get the same errormessage, would be nice to find someone with a temp fix, my coding skills are very basic and lua I've no skill otherwise i would look into it.

greetings samyonair
 
11-18-10, 06:27 PM   #5
Blanckaert
A Flamescale Wyrmkin
Join Date: May 2010
Posts: 121
Originally Posted by spiel2001 View Post
It's probably easy enough, but I really don't want to invest the time in it right now. Maybe someone else can flesh out a fix, otherwise, I'm going to leave it for nUI6.
No Problem Scott... it's not a play killer for me I'd rather you spend your time on nUI6 ....
__________________
Have fun, and remember WOW is just a game, for us to enjoy, and all the Addons we use.... remember the programmer is a human too, and MOST times, is doing this as a hobby, so give them time to have their life, so they can fix the addons, so we can have our WOW life.
 
11-18-10, 06:28 PM   #6
Blanckaert
A Flamescale Wyrmkin
Join Date: May 2010
Posts: 121
Originally Posted by whereswaldo View Post
What version of TitanPanel are you using? It is working fine for me and the TOC file says ## Version: 5.0.0.40000 - Revision 467. If needed, I can upload a screenshot later tonight. Might be an issue if you have Auto Hide turned on (which I don't).
I dont have auto hide on either, always 'pinned' to the screen. and I just downloaded this ver direct from the TP Website.
__________________
Have fun, and remember WOW is just a game, for us to enjoy, and all the Addons we use.... remember the programmer is a human too, and MOST times, is doing this as a hobby, so give them time to have their life, so they can fix the addons, so we can have our WOW life.
 
11-18-10, 10:30 PM   #7
whereswaldo
A Chromatic Dragonspawn
 
whereswaldo's Avatar
Join Date: May 2008
Posts: 167
I did a quick scan of my Titan and Nui folders for the function that is having a problem (well up to the word Toggle) and found the following:

Functions that nUI_TitanPanel tries to hook

00156: hooksecurefunc( "TitanPanelBarButton_ToggleAutoHide", DetectTitanBars );
00157: hooksecurefunc( "TitanPanelBarButton_ToggleAuxAutoHide", DetectTitanBars );
00158: hooksecurefunc( "TitanPanelBarButton_ToggleDoubleBar", DetectTitanBars );
00159: hooksecurefunc( "TitanPanelBarButton_ToggleAuxDoubleBar", DetectTitanBars );
00160: hooksecurefunc( "TitanPanelBarButton_TogglePosition", DetectTitanBars );
00161: hooksecurefunc( "TitanPanelBarButton_ToggleBarsShown", DetectTitanBars );
*
Functions that are declared in TitanPanel:

01989: function TitanPanelBarButton_ToggleAlign(align)
02001: function TitanPanelBarButton_ToggleAutoHide(frame)
02012: function TitanPanelBarButton_ToggleScreenAdjust()
02018: function TitanPanelBarButton_ToggleAuxScreenAdjust()

Looks like a lot has changed
__________________

[SIGPIC][/SIGPIC]
 
11-19-10, 05:20 AM   #8
Gaidinward
A Wyrmkin Dreamwalker
 
Gaidinward's Avatar
Join Date: Oct 2008
Posts: 58
The previous version, Version: 4.3.9.40000 - Revision 386, is still working fine for me. If there is not some new feature you need, just revert to older version until nUI6 is done.
 
11-19-10, 09:29 AM   #9
Blanckaert
A Flamescale Wyrmkin
Join Date: May 2010
Posts: 121
ok.. attempted to play with the file, and cleared out one error to get another...


Date: 2010-11-19 10:21:01
ID: 1
Error occured in: Global
Count: 1
Message: ..\AddOns\nUI\Integration\nUI_TitanPanel.lua line 104:
attempt to index global 'TitanPanelAuxBarButtonHider' (a nil value)
Debug:
[C]: ?
nUI\Integration\nUI_TitanPanel.lua:104:
nUI\Integration\nUI_TitanPanel.lua:98
nUI\Integration\nUI_TitanPanel.lua:167:
nUI\Integration\nUI_TitanPanel.lua:150
AddOns:
Swatter, v3.1.16 (<%codename%>)
TitanXP, v5.0.0.40000
BlizRuntimeLib_enUS v4.0.3.40000 <us>
(ck=cce)


So... more stuff changed... My recommendation (and what I'm going to do) is revert back to the prev ver of TitanPanel, and not bug Scott to get nUI6 up and running....
__________________
Have fun, and remember WOW is just a game, for us to enjoy, and all the Addons we use.... remember the programmer is a human too, and MOST times, is doing this as a hobby, so give them time to have their life, so they can fix the addons, so we can have our WOW life.
 
11-19-10, 03:34 PM   #10
Beloom
A Defias Bandit
 
Beloom's Avatar
Join Date: Oct 2010
Posts: 2
Reverting back to the previous version works just fine.
 
11-20-10, 01:58 PM   #11
blademage727
A Fallenroot Satyr
 
blademage727's Avatar
Join Date: Oct 2005
Posts: 23
Any chance nUI will be updated to work with the new TitanPanel version soon? Going to downgrade for now, but I'd like to be able to keep TitanPanel current if possible. ^.^"
 
11-20-10, 02:23 PM   #12
spiel2001
nUI's Author
 
spiel2001's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,724
nUI5 will not be modified to work with the nUI Titan release -- I will take it into account in nUI6.
__________________

What people don't get is that I am, ultimately, an artist at heart.
My brush has two colors, 1 and 0, and my canvas is made of silicon.



Official nUI Web Site: http://www.nUIaddon.com
Official nUI Support Forum: http://forums.nUIaddon.com
My day job: http://www.presidio.com/
 
11-20-10, 04:19 PM   #13
Xrystal
nUI Maintainer
 
Xrystal's Avatar
Premium Member
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,510
Rofl, glad you said that Scott rofl ..

I just rigged up a quick fix to get it working .. gonna try and make it a separate plug in rather than get people to adjust code or add an updated file.

I will make sure it works with the newest version of nUI before finalising it but with the version before that this is what it looks like with the new duo bars active and autohidden.

And for those that are itching to see what the change was that I made

Please do NOT put this in the nUI folder but rather use it as a guide as to what needs to be added to the existing file and you know what you are doing

In the mean time I will try to turn it into a temp fix plugin while Scott concentrates on version 6.

Edit: Scratch that ... can't do a quick and dirty fix as a separate file ..

Edit2: And knowing how sensitive Scott is to his source code getting out there I'll just post what I found out.

New TitanPanelFrames - the Display_Bars are the bars when they are displayed. the Hider_Bars are what are shown when they are hidden to hold the UI in place I suspect.
Code:
Titan_Bar__Display_Bar 
Titan_Bar__Hider_Bar 
Titan_Bar__Display_Bar2
Titan_Bar__Hider_Bar2
Titan_Bar__Display_AuxBar
Titan_Bar__Hider_AuxBar
Titan_Bar__Display_AuxBar2
Titan_Bar__Hider_AuxBar2
New Titan Panel Functions and Validators
Code:
TitanPanelGetVar("Bar_Show")
TitanPanelGetVar("Bar_Hide")
TitanPanelGetVar("Bar2_Show")
TitanPanelGetVar("Bar2_Hide")
TitanPanelGetVar("AuxBar_Show")
TitanPanelGetVar("AuxBar_Hide")
TitanPanelGetVar("AuxBar2_Show")
TitanPanelGetVar("AuxBar2_Hide")
How to get it to decide where to put the nUI Frames. This is an example of just one of them. The other is easy to identify from this. The tests I am making are on variables I have created to make it more understandable.
Code:
	if BothTopBarsShown then
		if not TopBar2AutoHidden then
			nUI_TopBarsLocator:SetPoint( "BOTTOMLEFT", TopBar2Frame, "BOTTOMLEFT", 0, 0 );	
		else
			nUI_TopBarsLocator:SetPoint( "BOTTOMLEFT", TopBar2AutoHidingFrame, "BOTTOMLEFT", 0, 0 );	
		end
	elseif TopBar1Shown then
		if not TopBar1AutoHidden then
			nUI_TopBarsLocator:SetPoint( "BOTTOMLEFT", TopBar1Frame, "BOTTOMLEFT", 0, 0 );
		else
			nUI_TopBarsLocator:SetPoint( "BOTTOMLEFT", TopBar1AutoHidingFrame, "BOTTOMLEFT", 0, 0 );
		end
	else
		nUI_TopBarsLocator:SetPoint( "BOTTOM", UIParent, "TOP", 0, 0 );
	end
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	WoWScrnShot_112010_214323.jpg
Views:	719
Size:	273.5 KB
ID:	5305  Click image for larger version

Name:	WoWScrnShot_112010_215802.jpg
Views:	729
Size:	251.8 KB
ID:	5306  
__________________

Last edited by Xrystal : 11-20-10 at 04:36 PM.
 
11-20-10, 04:51 PM   #14
Xrystal
nUI Maintainer
 
Xrystal's Avatar
Premium Member
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,510
Sometimes I surprise myself rofl.

Managed to get it working as a plugin that will override nUI's current functionality when dealing with Titan Panel.

Hopefully the file will be openable but time will tell. This one currently works with 5.07.06 of nUI+.

Edit: Just tested and it also works with 5.07.07 as expected.
Attached Files
File Type: zip nUI_Plugin_TitanPanel_v1_01_00.zip (1.7 KB, 836 views)
__________________

Last edited by Xrystal : 11-20-10 at 05:05 PM.
 
11-20-10, 05:17 PM   #15
Blanckaert
A Flamescale Wyrmkin
Join Date: May 2010
Posts: 121
Thank Xrystal.... placed it in the \interface\addons directory, and works great....
__________________
Have fun, and remember WOW is just a game, for us to enjoy, and all the Addons we use.... remember the programmer is a human too, and MOST times, is doing this as a hobby, so give them time to have their life, so they can fix the addons, so we can have our WOW life.

Last edited by Blanckaert : 11-20-10 at 05:23 PM.
 
11-23-10, 08:35 PM   #16
Rayven01
A Deviate Faerie Dragon
 
Rayven01's Avatar
Join Date: Dec 2008
Posts: 11
Thanks Xrystal!
 
11-24-10, 03:09 PM   #17
shayotan
A Murloc Raider
Join Date: Oct 2008
Posts: 7
i downloaded zip but it wont open ??

Originally Posted by Xrystal View Post
Sometimes I surprise myself rofl.

Managed to get it working as a plugin that will override nUI's current functionality when dealing with Titan Panel.

Hopefully the file will be openable but time will tell. This one currently works with 5.07.06 of nUI+.

Edit: Just tested and it also works with 5.07.07 as expected.
 
11-24-10, 04:03 PM   #18
Xrystal
nUI Maintainer
 
Xrystal's Avatar
Premium Member
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,510
You might want to read the last post in this thread...

http://www.wowinterface.com/forums/s...ad.php?t=36226

Think they figured out why that happens sometimes.
__________________
 
11-28-10, 08:00 AM   #19
shayotan
A Murloc Raider
Join Date: Oct 2008
Posts: 7
Xrystal, How do i get this to work? i extracted it and put it in my interface addons folder but it did not work. what am i missing?

EDIT: Ok thank you for the other link, apparently i did not read far enough ahead. so this is what you have to do,
download the link from Xrystal.
extract it with 7zip.
add a .zip extension to the extracted file.
now extract that into your interface/addons folder
and...

Whaalaaa! tada works. tyvm



Originally Posted by Xrystal View Post
Sometimes I surprise myself rofl.

Managed to get it working as a plugin that will override nUI's current functionality when dealing with Titan Panel.

Hopefully the file will be openable but time will tell. This one currently works with 5.07.06 of nUI+.

Edit: Just tested and it also works with 5.07.07 as expected.

Last edited by shayotan : 11-28-10 at 08:10 AM.
 
11-28-10, 08:01 AM   #20
Xrystal
nUI Maintainer
 
Xrystal's Avatar
Premium Member
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,510
Hmm, what exactly isn't working with it ?
__________________
 
 

WoWInterface » Featured Projects » nUI, MozzFullWorldMap and PartySpotter » Support » nUI: Technical Support » TitanPanel new ver and nUI dont .....

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off