Quantcast
Blizzard Removed Capability of Running Videos Ingame - WoWInterface
Thread Tools Display Modes
05-25-11, 02:53 PM   #1
jaliborc
A Chromatic Dragonspawn
 
jaliborc's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2007
Posts: 196
Blizzard Removed Capability of Running Videos Ingame

I've just figured out that Blizzard removed somewhere along 3.x, the capability of "MovieFrame" to run videos in-game, besides the Blizzard ones. But cannot find any patch notes about it or any insight about the reasons for such change.

Basically, previously videos were ran by file-path, now they are run by an internal ID (which, of course, only lists Blizzard videos).

Anyone knows when/why this happened, or how should I contact Blizzard to request a reverse of the change?
  Reply With Quote
05-25-11, 04:21 PM   #2
Vlad
A Molten Giant
 
Vlad's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Dec 2005
Posts: 792
They got rick rolled and figured they never want to be scarred like that again -thus they removed the ability to playback custom movies.

Jokes aside no one used it at all and I figure that's why it was removed -tough I agree a little sad.
  Reply With Quote
05-25-11, 07:57 PM   #3
Crissa
A Flamescale Wyrmkin
 
Crissa's Avatar
Join Date: May 2008
Posts: 136
I'd ask in the addon forum at worldofwarcraft.com, see if you can find anyone else that used those functions and if they know if they just moved them or not.

-Crissa
  Reply With Quote
05-27-11, 09:36 AM   #4
haylie
A Scalebane Royal Guard
 
haylie's Avatar
Join Date: May 2009
Posts: 417
http://www.wowinterface.com/download...ighRoller.html
  Reply With Quote
05-27-11, 09:46 AM   #5
Vlad
A Molten Giant
 
Vlad's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Dec 2005
Posts: 792
Indeed, the problem is that the API changed from

:StartMovie(string, int)

into

:StartMovie(int, int)

Where string was the path but now it's a ID pointing to a .dbc entry, hence can't play custom videos any longer. (The last int is still audio levels, 0-255 where 255 is highest volume available.)
  Reply With Quote
05-30-11, 01:50 AM   #6
SDPhantom
A Pyroguard Emberseer
 
SDPhantom's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,924
Originally Posted by jaliborc View Post
Anyone knows when/why this happened, or how should I contact Blizzard to request a reverse of the change?
This happened with patch 4.0.3. I had an ingame movie player I created to allow the player to replay various WoW cinematics. They also changed the codec used, it used to be DivX with the FourCC changed to DXGM. The new FourCC is PMVX. I'm unsure as to what encoding is actually used.
__________________
ESOUI AddOns | WoWInterface AddOns
"All I want is a pretty girl, a decent meal, and the right to shoot lightning at fools."
-Anders (Dragon Age: Origins - Awakening)
  Reply With Quote
06-01-11, 04:58 PM   #7
Cairenn
Credendo Vides
 
Cairenn's Avatar
Premium Member
WoWInterface Admin
Join Date: Mar 2004
Posts: 7,111
Just fyi, the answer is "no".
  Reply With Quote
06-02-11, 09:42 AM   #8
TSquared
Big Daddy!
Join Date: May 2008
Posts: 527
A little clarification - High Roller didn't cause it.

The cinematic system was changing to where more meta-data was required. Just a filename wasn't enough. Thus, the ID system.
  Reply With Quote

WoWInterface » General Discussion » General WoW Chat » Blizzard Removed Capability of Running Videos Ingame

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off