Quantcast unable to connect - WoWInterface
 
Thread Tools Display Modes
10-15-14, 08:36 PM   #1
dracogunner70
A Deviate Faerie Dragon
Join Date: Oct 2014
Posts: 12
unable to connect

im receiving this error message

Minion is unable to connect to the internet. Please check your firewall, security & proxy settings. Please visit our Help & Support page for additional information.

i do run norton security suite. i have turned off fire walls .given app permission on fire walls . both files are attached. i run win 7
Attached Files
File Type: xml minion.xml (471 Bytes, 128 views)
File Type: log minion0.log (3.7 KB, 114 views)
  Reply With Quote
10-16-14, 11:11 AM   #2
Dolby
PPAP
 
Dolby's Avatar
WoWInterface Admin
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,217
Hi dracogunner70,

In Norton security suite do you have the family internet filter enabled where it will censor unknown and flagged sites? We are currently working on a bug with Minion since its having trouble connecting through Nortons proxy when the family censor is enabled.

If you are just using Nortons firewall and virus/malware features then I would check the firewall activity log and see if its blocking the connection to the following:

http://cdn.mmoui.com
https://api.mmoui.com
  Reply With Quote
10-16-14, 08:01 PM   #3
dracogunner70
A Deviate Faerie Dragon
Join Date: Oct 2014
Posts: 12
Originally Posted by Dolby View Post
Hi dracogunner70,

In Norton security suite do you have the family internet filter enabled where it will censor unknown and flagged sites? We are currently working on a bug with Minion since its having trouble connecting through Nortons proxy when the family censor is enabled.

If you are just using Nortons firewall and virus/malware features then I would check the firewall activity log and see if its blocking the connection to the following:

http://cdn.mmoui.com
https://api.mmoui.com

thankyou for your reply-

no i do not have a family filter installed or checked- as for the log - it does not show where the app was blocked anywhere? it doesnt make any sense to me- i have gone into firewall settings and allowed the minion application acess ..
  Reply With Quote
10-16-14, 08:35 PM   #4
Dolby
PPAP
 
Dolby's Avatar
WoWInterface Admin
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,217
Are you running the 2015 version of Norton Security? If so I'll install that on my VM for some testing to see if I can reproduce the problem.
  Reply With Quote
10-17-14, 03:43 AM   #5
dracogunner70
A Deviate Faerie Dragon
Join Date: Oct 2014
Posts: 12
Originally Posted by Dolby View Post
Are you running the 2015 version of Norton Security? If so I'll install that on my VM for some testing to see if I can reproduce the problem.
funny im using the one given by comcast. norton security suite. usually with this version if you give the app permission to acess the internet - everything is golden. can i ask what exactly is the issue? besides the obvious - is there any other places i should check? i remember using the orginal minion- i loved it- stopped using curse client the next day.

ive downloaded both version's of minion. thinking i needed 32 bit - but still same issue

well again thankyou for all that you are doing....

Last edited by dracogunner70 : 10-17-14 at 03:48 AM.
  Reply With Quote
10-17-14, 09:18 AM   #6
Dolby
PPAP
 
Dolby's Avatar
WoWInterface Admin
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,217
The issue the log tells me is Minion is not even allowed to connect to the internet to download a font it uses. In the log one of the first thing it tries to do is download the font that is used in Minion:

[2014-10-15 22:26:41.FINE com.zam.minion.Minion start Font: null

It should look like:

[2014-10-17 00:51:56.FINE com.zam.minion.Minion start Font: Font[name=Interstate Mono, family=Interstate Mono, style=Regular, size=20.0]


The other thing that happens durning the network connection test:
Code:
[2014-10-15 22:26:42.FINE com.zam.minion.util.FeedClient checkNetworkConnections Starting network check ...
[2014-10-15 22:26:42.FINE com.zam.minion.util.FeedClient getRoutePlanner System Default Http Proxy.
[2014-10-15 22:26:42.INFO org.apache.http.impl.execchain.RetryExec execute I/O exception (java.net.SocketException) caught when processing request: Invalid argument: connect
[2014-10-15 22:26:42.INFO org.apache.http.impl.execchain.RetryExec execute I/O exception (java.net.SocketException) caught when processing request: Invalid argument: connect
[2014-10-15 22:26:42.INFO org.apache.http.impl.execchain.RetryExec execute Retrying request
[2014-10-15 22:26:42.INFO org.apache.http.impl.execchain.RetryExec execute Retrying request
[2014-10-15 22:26:42.INFO org.apache.http.impl.execchain.RetryExec execute I/O exception (java.net.SocketException) caught when processing request: Invalid argument: connect
[2014-10-15 22:26:42.INFO org.apache.http.impl.execchain.RetryExec execute I/O exception (java.net.SocketException) caught when processing request: Invalid argument: connect
[2014-10-15 22:26:42.INFO org.apache.http.impl.execchain.RetryExec execute Retrying request
[2014-10-15 22:26:42.INFO org.apache.http.impl.execchain.RetryExec execute Retrying request
[2014-10-15 22:26:42.INFO org.apache.http.impl.execchain.RetryExec execute I/O exception (java.net.SocketException) caught when processing request: Invalid argument: connect
[2014-10-15 22:26:42.INFO org.apache.http.impl.execchain.RetryExec execute I/O exception (java.net.SocketException) caught when processing request: Invalid argument: connect
[2014-10-15 22:26:42.INFO org.apache.http.impl.execchain.RetryExec execute Retrying request
[2014-10-15 22:26:42.INFO org.apache.http.impl.execchain.RetryExec execute Retrying request
[2014-10-15 22:26:42.WARNING com.zam.minion.util.FeedClient$HeadThread run IOException: Invalid argument: connect
[2014-10-15 22:26:42.WARNING com.zam.minion.util.FeedClient$HeadThread run IOException: Invalid argument: connect
Which makes it look like something is blocking Minion from connecting to the internet. I'm checking with our java programmer to make sure.

If it was a 64bit vs 32bit you wouldn't even get to the network check in Minion.

I think I found the version of Norton you're running. I'll install it on a VM later today and see if I can reproduce the problem and find a solution. http://constantguard.comcast.net/norton-security-suite/

Last edited by Dolby : 10-17-14 at 09:21 AM.
  Reply With Quote

WoWInterface » Site Forums » Minion » unable to connect

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off