Quantcast
Issue with glow/sparkle - WoWInterface
Thread Tools Display Modes
10-22-11, 08:35 AM   #1
kehwar
A Defias Bandit
Join Date: Oct 2011
Posts: 2
Issue with glow/sparkle

I'm a resto druid, i have a custom bar with the following states:
[stance:2/4/6][nostance]
[stance:1]
[stance:3]
[stance:5]

I have a separate bar for each state and works fine, now:
I have my healing spells on the first bar (2/4/6/nostance), if i use Tree of Life Form it swaps to its own bar... but... the healing spells don't get the glow effect the should have. And, when the buff ends and the bar swaps again to the original, my spells have the glow

Is there a way to disable the glow altogether?
  Reply With Quote
10-22-11, 06:23 PM   #2
Dwargh
A Theradrim Guardian
 
Dwargh's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2008
Posts: 64
Originally Posted by kehwar View Post
I'm a resto druid, i have a custom bar with the following states:
[stance:2/4/6][nostance]
[stance:1]
[stance:3]
[stance:5]

I have a separate bar for each state and works fine, now:
I have my healing spells on the first bar (2/4/6/nostance), if i use Tree of Life Form it swaps to its own bar... but... the healing spells don't get the glow effect the should have. And, when the buff ends and the bar swaps again to the original, my spells have the glow

Is there a way to disable the glow altogether?

There is, in bar editor in the top right area, bottom checkbox.
Spell activation Glow. I believe that's what you want.

Edit:
Found this on my way through all the Macaroon! Comments.

Originally posted by Maul
Originally posted by Blue442
i did something to my tree of life bar, adn i cant sort it out.

it feels like the "Tree of life" state and the "caster" state have swaped. my special highlights dissapear when i hit tree form, and when i come out of it, my caster bar lights up as if there is something special going on.

im pretty sure i did it when i shift clicked on it to change bars. but now i cant get it back. i might have to delete the bar and restart, but i don't really want to since its my bear, cat, seal, travel form, tree of life, caster bar :x

anyway for me to troubleshoot what the heck i did? lol
I had this same issue and it is was caused by druids losing Dire Bear Form and now only having one Bear Form. You have to first re-learn Bear Form if you have not and then open up the Bar Editor. On the right-hand side are the state re-mapping options. Just make sure the state mapping is how you want it and change it where it is not.

Also this might help:

Originally posted by Redunder
On my war char, my overpower ability stay lit up even when there is nothing to overpower.....
Originally posted by Blue442
had this very issue. deleting and re-creating the bars fixed it.

i suspect it had to do with the fact that i would change the bar "Stance" while having macaroon options open, then try to drag an action to it.

i recreated the bars w/out ever doing that and the problem for me went away.

Last edited by Dwargh : 10-24-11 at 05:08 AM.
  Reply With Quote
10-22-11, 07:16 PM   #3
kehwar
A Defias Bandit
Join Date: Oct 2011
Posts: 2
thanx, i found it. Also, i decided to delete all my bars and use just one with many custom states like this: Resto/Balance Druid

[bonusbar:5]
[mod:alt.spec:1]
[mod:alt,spec:2]
[bar:2]
[form:3,stealth]
[form:3]
[form:1]
[spec:1,form:5]
[spec:2,form:5]
[spec:1]
[spec:2]

BUT, apparently the custom states cap at 9, cause the state 10, and others i created later to test, all share the buttons from the state 1
  Reply With Quote
10-24-11, 01:44 PM   #4
anseloth
Coding Archmage
 
anseloth's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2008
Posts: 50
Originally Posted by kehwar View Post
thanx, i found it. Also, i decided to delete all my bars and use just one with many custom states like this: Resto/Balance Druid

[bonusbar:5]
[mod:alt.spec:1]
[mod:alt,spec:2]
[bar:2]
[form:3,stealth]
[form:3]
[form:1]
[spec:1,form:5]
[spec:2,form:5]
[spec:1]
[spec:2]

BUT, apparently the custom states cap at 9, cause the state 10, and others i created later to test, all share the buttons from the state 1
well, i don't see why you need the last two states you listed there, is there any way those could be worked out of the list? or are they needed for something that only they do?

i just thought, if you removed the unnecessary states from the list, then, problem solved, right?
__________________



  Reply With Quote
10-24-11, 03:19 PM   #5
Phanx
Cat.
 
Phanx's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,617
Originally Posted by kehwar View Post
[bonusbar:5]
[mod:alt.spec:1]
[mod:alt,spec:2]
[bar:2]
[form:3,stealth]
[form:3]
[form:1]
[spec:1,form:5]
[spec:2,form:5]
[spec:1]
[spec:2]
The way you have ordered those, if you are on actionbar2, it will always show the actionbar2 state regardless of which form/spec you are in.

Also, you have a period instead of a comma in your spec1 alt state (line 2).

Since you have so many spec-dependent states, why don't you just use Macaroon's built-in dual-spec support? Then you will effectively get 2 actual states for each state you type in (one for each spec) and you can just use:

[bonusbar:5]
[mod:alt]
[bar:2]
[form:3, stealth]
[form:3]
[form:1]
[form:5]
[]
  Reply With Quote
10-29-11, 05:51 AM   #6
Dwargh
A Theradrim Guardian
 
Dwargh's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2008
Posts: 64
Originally Posted by kehwar View Post
thanx, i found it. Also, i decided to delete all my bars and use just one with many custom states like this: Resto/Balance Druid

[bonusbar:5]
[mod:alt.spec:1]
[mod:alt,spec:2]
[bar:2]
[form:3,stealth]
[form:3]
[form:1]
[spec:1,form:5]
[spec:2,form:5]
[spec:1]
[spec:2]

BUT, apparently the custom states cap at 9, cause the state 10, and others i created later to test, all share the buttons from the state 1
Originally posted by Trimble Epic And since someone is bound to ask, here's my state set.


[stance:0/2/4/5/6,nomod:alt,nomod:shift,nobonusbar:5]
[form:0,1,3,4,dead,nodead]
[stance:0/2/4/5/6,mod:alt,nomod:shift,nobonusbar:5]
[stance:0/2/4/5/6,mod:shift,nomod:alt,nobonusbar:5]
[stance:0/2/4/5/6,mod:alt,mod:shift,nobonusbar:5]
[bonusbar:5]
[stance:1,nomod:shift,nomod:alt,nobonusbar:5]
[stance:1,mod:shift,nomod:alt,nobonusbar:5]
[stance:1,mod:alt,nomod:shift,nobonusbar:5]
[stance:1,mod:alt,mod:shift,nobonusbar:5]
[stance:3,nomod:shift,nomod:alt,nostealth,nobonusbar:5]
[stance:3,mod:shift,nomod:alt,nostealth,nobonusbar:5]
[stance:3,mod:alt,nomod:shift,nostealth,nobonusbar:5]
[stance:3,mod:alt,mod:shift,nostealth,nobonusbar:5]
[stance:3,nomod:shift,nomod:alt,stealth,nobonusbar:5]
[stance:3,mod:shift,nomod:alt,stealth,nobonusbar:5]
[stance:3,mod:alt,nomod:shift,stealth,nobonusbar:5]
[stance:3,mod:alt,mod:shift,stealth,nobonusbar:5]

Note that the second one is there to work around what seems to be a BUG in macaroon... the second one has no buttons. For some reason, when I have more than 10 states, the 11th state and further show a copy of the second state's buttons under their own.
Might this be of help?
  Reply With Quote
10-29-11, 06:29 PM   #7
Phanx
Cat.
 
Phanx's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,617
Whoever wrote that doesn't seem to understand basic programming logic at all... it would be significantly easier to read and understand rewritten this way:
Code:
[bonusbar:5]
[form:6,dead,nodead]
[form:1,mod:alt,mod:shift]
[form:1,mod:alt]
[form:1,mod:shift]
[form:1]
[form:3,stealth,mod:alt,mod:shift]
[form:3,stealth,mod:alt]
[form:3,stealth,mod:shift]
[form:3,stealth]
[form:3,mod:alt,mod:shift]
[form:3,mod:alt]
[form:3,mod:shift]
[form:3]
[mod:alt,mod:shift]
[mod:alt]
[mod:shift]
[]
  Reply With Quote
10-31-11, 11:20 AM   #8
Dwargh
A Theradrim Guardian
 
Dwargh's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2008
Posts: 64
Originally Posted by Phanx View Post
Whoever wrote that doesn't seem to understand basic programming logic at all... it would be significantly easier to read and understand rewritten this way:
Code:
[bonusbar:5]
[form:6,dead,nodead]
[form:1,mod:alt,mod:shift]
[form:1,mod:alt]
[form:1,mod:shift]
[form:1]
[form:3,stealth,mod:alt,mod:shift]
[form:3,stealth,mod:alt]
[form:3,stealth,mod:shift]
[form:3,stealth]
[form:3,mod:alt,mod:shift]
[form:3,mod:alt]
[form:3,mod:shift]
[form:3]
[mod:alt,mod:shift]
[mod:alt]
[mod:shift]
[]
Yes, your rewritten version sure is better. However I was more thinking of the statement about the second line if you have more than 11 lines.
  Reply With Quote
11-01-11, 12:31 PM   #9
anseloth
Coding Archmage
 
anseloth's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2008
Posts: 50
ok, i think its time we just asked kehwar what he wants each state to do.

otherwise, we are guessing at what a lot of those states are for, which adds a lot of guesswork to figuring out the fixes he wants.

so, kehwar? could you give us a list (oh, and using the list option in the reply interface would be really cool) of each state's purpose? here's an example of the kind of list i mean, built using the second list of states you posted:
  1. [bonusbar:5] this state is the vehicle state
  2. [mod:alt.spec:1] this state is for my primary spec, with the alt modifier
  3. [mod:alt,spec:2] this state is for my secondary spec, with the alt modifier
  4. [bar:2] this state is for my secondary moves
  5. [form:3,stealth] this state is for stealthed cat form
  6. [form:3] this state is for cat form, when not stealthed
  7. [form:1] this state is for bear form
  8. [spec:1,form:5] this state is for my primary spec's extra shapeshift form (either Moonkin or Tree of Life)
  9. [spec:2,form:5] this state is for my secondary spec's extra shapeshift form (either Moonkin or Tree of Life)
  10. [spec:1] this state is the fallback state for my primary spec
  11. [spec:2] this state is the fallback state for my secondary spec
oh and, btw? just checking, but, why don't you have a the below fallback?
Code:
[]
that fallback state always goes last, and is the "if none of the above fit, use this" state. (oh and, just btw, i used the "code" option for that last state, in the posting window it's the button with the cloud-looking thing with a # over it.)
__________________




Last edited by anseloth : 11-01-11 at 12:34 PM.
  Reply With Quote

WoWInterface » Featured Projects » Ion Engines, Engage! » Issue with glow/sparkle

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off