Quantcast Addon confusion - WoWInterface
Thread Tools Display Modes
01-05-19, 01:03 PM   #1
Tunalmighty
A Defias Bandit
Join Date: Jan 2019
Posts: 3
Addon confusion

Back to the game after 8 years. Lots of questions.

First, I have the old game on my computer. An HP running Windows 10.

Second, I did play a secondary "starter" account recently.

On Dec. 31, 2018, I reactivated my original account by purchasing the BoA game and a one month subscription.

On Jan. 5, 2019, I tried to download and install a group of addons. After reading some info I finally placed the addons in the following folder: C:\Program Files (x86)\World of Warcraft\_retail_\Interface\AddOns

I was told that this was the proper folder after the most recent patch.

When I loaded the game, I do not get the "addons" button.

I am not sure if there is another folder to place the addons in, but I am able to successfully launch the original account by clicking on the "World of Warcraft Launcher" icon in the World of Warcraft folder listed above.

Please advise

Tun
  Reply With Quote
01-05-19, 01:54 PM   #2
Seerah
Fishing Trainer
 
Seerah's Avatar
WoWInterface Super Mod
Featured
Join Date: Oct 2006
Posts: 10,600
It's possible that you did not install them correctly. Check this: https://www.wowinterface.com/forums/...l_doesntwork_2

(That hasn't been updated yet for the _retail_, etc. changes, but it's good enough. )
__________________
"You'd be surprised how many people violate this simple principle every day of their lives and try to fit square pegs into round holes, ignoring the clear reality that Things Are As They Are." -Benjamin Hoff, The Tao of Pooh

  Reply With Quote
01-05-19, 02:19 PM   #3
Tunalmighty
A Defias Bandit
Join Date: Jan 2019
Posts: 3
I'm sure I installed them incorrectly, otherwise they would be working. But, i don't think the "sub" folder is the issue, unless the "_retail_" folder is the issue.

I just can't seem to find another folder on my comp that they should go into.
  Reply With Quote
01-05-19, 02:50 PM   #4
Fizzlemizz
I did that?
 
Fizzlemizz's Avatar
Premium Member
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,109
If you open the Launcher then select:
Options/Show In Explorer

That will make sure you are using the correct game folder (just in case).

Then it's
_retail_\Interface\Addons
__________________
Fizzlemizz
Maintainer of Discord Unit Frames and Discord Art.
Author of FauxMazzle, FauxMazzleHUD and Move Pad Plus.
  Reply With Quote
01-05-19, 04:56 PM   #5
Seerah
Fishing Trainer
 
Seerah's Avatar
WoWInterface Super Mod
Featured
Join Date: Oct 2006
Posts: 10,600
To be sure it is not a subfolder issue, you could show us a screenshot of what you have.

Open the folder of an addon until you see its addonname.toc file. Take a screenshot showing the file path in your file explorer window.
__________________
"You'd be surprised how many people violate this simple principle every day of their lives and try to fit square pegs into round holes, ignoring the clear reality that Things Are As They Are." -Benjamin Hoff, The Tao of Pooh

  Reply With Quote
01-07-19, 02:23 PM   #6
Tunalmighty
A Defias Bandit
Join Date: Jan 2019
Posts: 3
Thank you all for your help. There was indeed a secondary step that didn't appear in the thread posted. I needed to take the "unzipped" folders and open them up too, and them place the contents into the addons folder. Once that was done, I was good to go. Well, except for 10 lua reports that came up after I logged on!! lol But, I'll deal with them later.

Appreciate it!
  Reply With Quote

WoWInterface » AddOns, Compilations, Macros » AddOn Help/Support » Addon confusion

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off