Quantcast Fonts! - WoWInterface
Thread Tools Display Modes
08-30-12, 07:49 AM   #1
Plotva
A Murloc Raider
Join Date: Aug 2012
Posts: 5
Fonts!

Hi everyone, the subj is: after 5.0.4 i cant simply change all ingame fonts by creating folder "Fonts" with 4 basic font files and renaming my fonts into names of existing blizzard fonts. Now i should use addon for my aim, but i still cant find a suitable one, every new addon i try has a lack of functions or smth another that makes me angry So, is that possible in that patch to change fonts somehow like i did before? Or its inevitably to use an addon for this purpose? If its inevitable to use an addon, plz suggest me one that wouldnt want me to stare at .lua file in order to turn off stupid outline of any font or smth like this.
  Reply With Quote
08-30-12, 11:33 AM   #2
MiRai
A Warpwood Thunder Caller
Join Date: Jul 2011
Posts: 96
Which fonts can't you change using the regular method?

I didn't change anything from Cata to MoP and the fonts that are in my WoW/Fonts folder are still overriding everything as intended (as far as I can tell).
  Reply With Quote
08-31-12, 04:36 AM   #3
Plotva
A Murloc Raider
Join Date: Aug 2012
Posts: 5
What a badluck, after my first launch 5.0.4 i saw that menu and npc names turn into standart blizzard font, i even tried to load new client and reinstall my UI, but nothing has changed
  Reply With Quote
08-31-12, 06:10 AM   #4
Phanx
Cat.
 
Phanx's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,617
I'm still using the same Fonts folder I've been using for years, and everything -- including the login screen, and overhead unit names -- are displayed in my custom font as expected, so I don't think Blizzard has changed anything. There must be something not quite right on your end.

Are you on Windows or Mac?

If you're on Windows, make sure you don't have file extensions hidden... otherwise you're probably giving your files names like "ARIALN.ttf.ttf" instead of the correct "ARIALN.ttf". To turn off file extension hiding, click the "Organize" button at the top of any folder window (just below the back/forward arrows), click "Folder and search options" in the dropdown menu, click the "View" tab in the popup dialog, uncheck "Hide extensions for known file types", and finally click "OK" to close the popup dialog. Now you should see the real, full names of all files. Make sure there aren't double extensions.

Posting a screenshot of your Fonts folder might help, too.
__________________
Author/maintainer of Grid, PhanxChat, oUF_Phanx, and many more.
Troubleshoot an addonTurn any code into an addonMore addon resources
Need help with your code? Post all of your actual code! Attach or paste your files.
Please don’t PM me about addon bugs or code questions. Post a comment or forum thread instead!
  Reply With Quote
08-31-12, 09:48 AM   #5
Vlad
A Molten Giant
 
Vlad's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Dec 2005
Posts: 792
I can confirm it still works, so it's definitely a file naming issue.
__________________
Profile: Curse | Wowhead
  Reply With Quote
09-01-12, 03:55 AM   #6
Plotva
A Murloc Raider
Join Date: Aug 2012
Posts: 5
Also its worth to add that using familiar folder "Fonts" still helps to change some fonts into mine:
- login and pass fonts,
- almost all addons fonts, except tiptac and may be couple more.
Other fonts (npc, dialog boxes, announcements, warnings etc.) remain standart.

My file extension isnt hidden, here is a screenshot.

  Reply With Quote
09-01-12, 04:02 AM   #7
Qupe
A Warpwood Thunder Caller
 
Qupe's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2008
Posts: 92
You're missing one new font file: FRIENDS.ttf

I guess one other note, based on what phanx said, if you go to the "details" view of the folder is it just the font name (and nothing else) with a "TrueTypeFont" extension listed as the file type? Just to make 100% sure.

ex:
__________________
Quse UI
WoW :: EQ2

Last edited by Qupe : 09-01-12 at 04:07 AM.
  Reply With Quote
09-01-12, 04:18 AM   #8
Plotva
A Murloc Raider
Join Date: Aug 2012
Posts: 5
Thanks for note about new font, but adding didnt change anything (at first glance)

  Reply With Quote
09-01-12, 04:47 AM   #9
Phanx
Cat.
 
Phanx's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,617
Based on your screenshots, I'd guess you are playing in a Russian client. If so, then the problem likely stems from Blizzard having added separate font files for Russian (and Korean and Chinese) in 5.0.4.

Vladinator posted a complete list of the new fonts here:
http://www.wowinterface.com/forums/s...064#post259064

You can also see some discussion in that thread about the font changes.

Try adding these files:
  • FRIZQT___CYR.TTF (that's 3 underscores)
  • MORPHEUS_CYR.TTF
  • NIM_____.ttf (that's 5 underscores)
  • SKURRI_CYR.TTF
I'd recommend leaving the old files, even though they aren't all used by the Russian client directly, as many addons refer to those files.
__________________
Author/maintainer of Grid, PhanxChat, oUF_Phanx, and many more.
Troubleshoot an addonTurn any code into an addonMore addon resources
Need help with your code? Post all of your actual code! Attach or paste your files.
Please don’t PM me about addon bugs or code questions. Post a comment or forum thread instead!
  Reply With Quote
09-01-12, 05:09 AM   #10
Plotva
A Murloc Raider
Join Date: Aug 2012
Posts: 5
Adding font files with new names solved the problem!

Thank you so much Phanx! Didnt find any buttons here like "+" to click in gratitude
  Reply With Quote

WoWInterface » AddOns, Compilations, Macros » AddOn Help/Support » Fonts!

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off