Quantcast
Clique/Grid2 - WoWInterface
Thread Tools Display Modes
08-21-16, 11:21 AM   #1
Synchrony
An Aku'mai Servant
Join Date: Jul 2012
Posts: 35
Clique/Grid2

Hi all,

I've noticed that since the prepatch, Clique and Grid2 aren't always playing nice anymore. On occasion, it seems like Clique fails to recognize my Grid2 mouseover target and instead of casting whatever heal I'm trying to cast, my action bar ability with the same hotkey will activate. It tends to happen in group settings (i.e., I can't seem to replicate it solo) and I don't know which of the two addons is causing the problem, or if it's another addon entirely. I tried disabling all but the two and healing through the first boss of a dungeon; it didn't happen but it also wasn't a very long test run.

Obviously it's a problem because I end up using CDs when I don't mean to (I've popped Flourish and Innervate at the most inappropriate times, it's so frustrating) and group members are going without healing when I'm thinking they're getting healed. Has anyone run into this? Are there any potential solutions?

Thanks!
  Reply With Quote
08-21-16, 03:39 PM   #2
Jopher
A Murloc Raider
Join Date: Aug 2016
Posts: 9
This same thing happens to me when I am using default blizz raid frames.. if there is a fix, that would be awesome.
  Reply With Quote
08-21-16, 05:14 PM   #3
Synchrony
An Aku'mai Servant
Join Date: Jul 2012
Posts: 35
If it's happening with default raid frames as well, I'd wager it's a Clique issue. I've wondered if it doesn't have to do with Clique's settings for different specs causing a bug where it thinks you're suddenly in your "secondary spec" and you no longer have your Clique binding active so it defers to your action bars. Who knows. I guess we wait for an update to Clique?
  Reply With Quote
08-21-16, 07:55 PM   #4
Phanx
Cat.
 
Phanx's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,617
Originally Posted by Synchrony View Post
... my action bar ability with the same hotkey will activate.
Binding the same key to two things at the same time is always going to be unreliable. Internally it's likely triggering what's called a "race condition" where two things are told to happen at the same time, but only one thing can actually happen at the same time, so one of the two things happens first -- but since they were supposed to happen simultaneously, there's no rule for determining which one happens first. That's called "undefined behavior" and is partly random, partly determined by the technical implementation of the programming language, and maybe partly determined by the unique properties of your CPU and/or other hardware. It may, for some amount of time under given conditions, seem consistent, but it's never guaranteed, and you can't rely on it staying consistent.

The solution to your particular issue is to just use a mouseover macro on the action button, eg.

/cast [@mouseover,help] [mod:alt,@player] [] Flash Heal

...and delete the duplicate binding in Clique.
__________________
Author/maintainer of Grid, PhanxChat, oUF_Phanx, and many more.
Troubleshoot an addonTurn any code into an addonMore addon resources
Need help with your code? Post all of your actual code! Attach or paste your files.
Please don’t PM me about addon bugs or code questions. Post a comment or forum thread instead!
  Reply With Quote
08-23-16, 02:07 AM   #5
Jopher
A Murloc Raider
Join Date: Aug 2016
Posts: 9
Originally Posted by Phanx View Post
Binding the same key to two things at the same time is always going to be unreliable. Internally it's likely triggering what's called a "race condition" where two things are told to happen at the same time, but only one thing can actually happen at the same time, so one of the two things happens first -- but since they were supposed to happen simultaneously, there's no rule for determining which one happens first. That's called "undefined behavior" and is partly random, partly determined by the technical implementation of the programming language, and maybe partly determined by the unique properties of your CPU and/or other hardware. It may, for some amount of time under given conditions, seem consistent, but it's never guaranteed, and you can't rely on it staying consistent.

The solution to your particular issue is to just use a mouseover macro on the action button, eg.

/cast [@mouseover,help] [mod:alt,@player] [] Flash Heal

...and delete the duplicate binding in Clique.
Im confused by this macro. Where is there room to put the second spell? ie. if I were to have flash heal and smite binded together, with flash heal being the mouseover.
  Reply With Quote
08-23-16, 02:12 AM   #6
MiRai
A Warpwood Thunder Caller
Join Date: Jul 2011
Posts: 96
Originally Posted by Jopher View Post
Im confused by this macro. Where is there room to put the second spell? ie. if I were to have flash heal and smite binded together, with flash heal being the mouseover.
The same way it's written in the macro from your other thread, by adding a semi-colon at the end and then the other spell/ability you want to use.
  Reply With Quote

WoWInterface » AddOns, Compilations, Macros » AddOn Help/Support » Clique/Grid2

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off