Quantcast I do not understand how Vehicles work? - WoWInterface
Thread Tools Display Modes
06-15-11, 02:31 PM   #1
Jynks
A Chromatic Dragonspawn
Join Date: Oct 2006
Posts: 192
I do not understand how Vehicles work?

Hi there...

Still trying to get Macroon to work as I like.. and I have one problem still...

How do you get teh bar swap for Vehicles working? This one is hard to test as I need a vehicle to do it .. but do not know one that I can use for testing...

Basicly I would like it so it is the same as in default... as in I have a macaroon bar that is 1-9 as key binding.... and would like it the same as actionbar1 as in those same buttons are swapped to the Vehicles abilities...

So not in Vehicles - 1-9 is spells
in Vehicles - 1-9 is Vehicles abilities

How would I go about this? As I said it is pretty hard to test.
  Reply With Quote
06-15-11, 02:41 PM   #2
Nibelheim
local roygbi-
 
Nibelheim's Avatar
Featured
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,600
For testing, create a Goblin and complete the 3 or 4 quests until you get the Gobomobile. Or, head out to the Plants vs Zombies area and start that quest.
  Reply With Quote
06-15-11, 02:53 PM   #3
Jynks
A Chromatic Dragonspawn
Join Date: Oct 2006
Posts: 192
ok cool.. great,,, thanks man...

any ideas how I in fact can get this button switching to work though?
  Reply With Quote
06-15-11, 03:06 PM   #4
Nibelheim
local roygbi-
 
Nibelheim's Avatar
Featured
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,600
Originally Posted by Jynks View Post
ok cool.. great,,, thanks man...

any ideas how I in fact can get this button switching to work though?
Nope, never used Macaroni
  Reply With Quote
06-16-11, 05:05 AM   #5
Dwargh
A Theradrim Guardian
 
Dwargh's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2008
Posts: 64

You set the bar to have the vehicle and/or possess states in the bar editor.
Then you left click the bar(still in bar edit mode) so you get those states shown and then go to button edit mode and make sure they have the actionID# 121-132
Ofc the Vehicle state only needs 10 buttons so that's 121-130

when that is done you get out of editing and go grab your vehicle. there are several dailies in Northrend to test these things. if you don't want to make a goblin. Then you could always make a DK as well and go through the training area there.
  Reply With Quote
06-17-11, 11:55 AM   #6
anseloth
Coding Archmage
 
anseloth's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2008
Posts: 50
Originally Posted by Dwargh View Post

You set the bar to have the vehicle and/or possess states in the bar editor.
Then you left click the bar(still in bar edit mode) so you get those states shown and then go to button edit mode and make sure they have the actionID# 121-132
Ofc the Vehicle state only needs 10 buttons so that's 121-130

when that is done you get out of editing and go grab your vehicle. there are several dailies in Northrend to test these things. if you don't want to make a goblin. Then you could always make a DK as well and go through the training area there.
my favorite place to test a vehicle / possess bar is the Argent Tournament Grounds (in Icecrown's northeast corner), the mounts used there for mounted combat work nicely.
__________________



  Reply With Quote
07-03-11, 06:42 PM   #7
Polegara
Premium Member
 
Polegara's Avatar
Premium Member
Join Date: Nov 2010
Posts: 10
On a somewhat related note, I cannot get Macaroon to recognise that I am in a vehicle when I sit pillion in a Chopper/Mechanohog.

Normal vehicles such as the bird trash in FL work perfectly.

Any tips? Typing /script VehicleExit() is getting annoying
  Reply With Quote
07-04-11, 05:38 AM   #8
Nibelheim
local roygbi-
 
Nibelheim's Avatar
Featured
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,600
Originally Posted by Polegara View Post
Any tips? Typing /script VehicleExit() is getting annoying
Try: /run VehicleExit()

It's 3 less letters to type!

Sorry I can't help further
  Reply With Quote
07-04-11, 12:46 PM   #9
anseloth
Coding Archmage
 
anseloth's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2008
Posts: 50
Originally Posted by Polegara View Post
On a somewhat related note, I cannot get Macaroon to recognise that I am in a vehicle when I sit pillion in a Chopper/Mechanohog.

Normal vehicles such as the bird trash in FL work perfectly.

Any tips? Typing /script VehicleExit() is getting annoying
stupid question, but why not just make a macro with that command on your normal actionbar set, too?

i am suggesting this fix assuming that the problem is that your normal actionbars are still showing when you are in a Chopper/Mechanohog, instead of the vehicle actionbars that you want it to show.
__________________



  Reply With Quote
07-04-11, 04:49 PM   #10
Dwargh
A Theradrim Guardian
 
Dwargh's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2008
Posts: 64
You could also simlpy change the macro of one of your normal buttons to include a exit command with a mod key pressed.

Or - IF you havent bound NumPad key 5 to anything and haven't changed the Blizz default key binding - you can use that.

The only other thing I can come up with as a workaround atm is adding something like

Code:
/run [novehicleui,bonusbar:5] [vehicleui] VehicleExit()
Not sure if that would work as is.. and if it worked I'd say it's weird since then it'd mean that WoW acknowledges that you either are in a Vehicle or Possess state.. but anyhow.
  Reply With Quote

WoWInterface » Featured Projects » Ion Engines, Engage! » I do not understand how Vehicles work?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off