Quantcast
Please update your addons - WoWInterface
Thread Tools Display Modes
11-29-11, 02:54 PM   #1
WOWVern
A Cyclonian
Join Date: Dec 2007
Posts: 44
Please update your addons

Sounds simplistic enough. Let me clarify:

Some addons are causing WoW to crash in the loading screen with "Load Out of Date Addons" checked. I believe Blizzard has made it mandatory (due to the Background Downloader being run) to have as many addons up to date as possible. It means more work, but in the long run it makes the game run smoother.
  Reply With Quote
11-29-11, 03:08 PM   #2
Cairenn
Credendo Vides
 
Cairenn's Avatar
Premium Member
WoWInterface Admin
Join Date: Mar 2004
Posts: 7,133
Ummm, what? (a) Who are you talking to? (b) Blizz has made it mandatory? What the heck are you talking about?
__________________
“Do what you feel in your heart to be right — for you’ll be criticized anyway.” ~ Eleanor Roosevelt
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Co-Founder & Admin: MMOUI
FaceBook Profile, Page, Group
Avatar Image by RaffaeleMarinetti
  Reply With Quote
11-29-11, 03:31 PM   #3
Haleth
This Space For Rent
 
Haleth's Avatar
Featured
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,173
You're on a site dedicated to WoW addons, I think that the general idea of updating addons is understood.

If addons are causing a crash on your loading screen then you either a) are using too many addons, causing a lack of RAM memory which would be very unlikely; b) using a broken addon which should either be updated by yourself if a new version is available or by the author.

Try deleting your WTF, Cache and Data/Cache folders also (make backup of the WTF folder).
  Reply With Quote
11-29-11, 03:38 PM   #4
reflectional
A Fallenroot Satyr
 
reflectional's Avatar
Join Date: Nov 2009
Posts: 20
This was happening to me so i disabled a few addons that i didn't need at that moment and everything ran fine.
  Reply With Quote
11-29-11, 03:38 PM   #5
tiker
A Deviate Faerie Dragon
 
tiker's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Nov 2006
Posts: 13
Just an FYI, I've read so far that Recount and FishingBuddy addons are causing crashing / hanging issues for people.

My wife had a problem and was able to logon after disabling FishingBuddy but leaving Recount enabled.

Just putting it out there.
  Reply With Quote
11-29-11, 10:47 PM   #6
SDPhantom
A Pyroguard Emberseer
 
SDPhantom's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2006
Posts: 2,137
Usually when a patch comes out, WoW breaks several addons in the process. Now, I login with one of my addons breaking the WoW chat/command system. Oh, how the tables have turned.



Originally Posted by WOWVern View Post
Some addons are causing WoW to crash in the loading screen with "Load Out of Date Addons" checked.
One of my own addons that uses code to dynamically throttle itself has been acting strangely in a way similar to this in which the throttle no longer functions properly and causes the game to hang for short periods of time. Doing an open-ended scan causes the game to run into an infinite loop which the throttle code was supposed to prevent.

Edit: I found the problem, the great minds at Blizzard decided to screw up the function GetTime() so the value returned only updates once every frame.
__________________
WoWInterface AddOns
"All I want is a pretty girl, a decent meal, and the right to shoot lightning at fools."
-Anders (Dragon Age: Origins - Awakening)

Last edited by SDPhantom : 11-29-11 at 11:06 PM.
  Reply With Quote
11-30-11, 01:36 AM   #7
Saiket
A Chromatic Dragonspawn
 
Saiket's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2008
Posts: 154
Originally Posted by SDPhantom View Post
Edit: I found the problem, the great minds at Blizzard decided to screw up the function GetTime() so the value returned only updates once every frame.
Yep, you can either use time(), which only has second precision, or debugprofilestart()/debugprofilestop() which has sub-millisecond precision but might interfere with legitimate debug timers.
  Reply With Quote
11-30-11, 02:08 AM   #8
Xrystal
nUI Maintainer
 
Xrystal's Avatar
Premium Member
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,697
ooh, hopefully I'll remember that and check nUI.

Also, if it hasn't been mentioned in this thread anywhere .. apparently SetCooldown isn't working the same way anymore. Some new frame or two has been created that handles events and doesn't update the buttons at the same rate as they did before.
__________________
  Reply With Quote
11-30-11, 02:27 AM   #9
SDPhantom
A Pyroguard Emberseer
 
SDPhantom's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2006
Posts: 2,137
Originally Posted by Saiket View Post
Yep, you can either use time(), which only has second precision, or debugprofilestart()/debugprofilestop() which has sub-millisecond precision but might interfere with legitimate debug timers.
time() doesn't have the precision for FPS-based throttle code and I started work on a prototype of library code to restore the old GetTime() functionality using the profiling functions while attempting to make their use transparent. It would do this my hijacking the functions themselves then creating proxy functions to allow other addons to still use them.

Although as a side-effect of the library code in effect now, GetTime() would have a lot more precision than it used to have, although it may be off by as much as 1ms.

I guess another way would be to use GetFramerate() to see how much time you need to adjust by and use the profiling functions to govern the loops.



Originally Posted by Xrystal View Post
.. apparently SetCooldown isn't working the same way anymore. Some new frame or two has been created that handles events and doesn't update the buttons at the same rate as they did before.
I'll have to look for that, it's blocking my cooldown text addon from working.
__________________
WoWInterface AddOns
"All I want is a pretty girl, a decent meal, and the right to shoot lightning at fools."
-Anders (Dragon Age: Origins - Awakening)

Last edited by SDPhantom : 11-30-11 at 02:36 AM.
  Reply With Quote
11-30-11, 02:44 AM   #10
Xrystal
nUI Maintainer
 
Xrystal's Avatar
Premium Member
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,697
One of the nUI users found a bit more about it yesterday ,..

https://github.com/tullamods/OmniCC/...omment-2640919

theres a quick and dirty fix in there for OmniCC which the nUI user may have used to fix nUI. Not had the chance to check it out myself since they posted that link as it was already past 3am when that came through haha
__________________
  Reply With Quote
11-30-11, 03:59 AM   #11
SDPhantom
A Pyroguard Emberseer
 
SDPhantom's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2006
Posts: 2,137
Broken link.
__________________
WoWInterface AddOns
"All I want is a pretty girl, a decent meal, and the right to shoot lightning at fools."
-Anders (Dragon Age: Origins - Awakening)
  Reply With Quote
11-30-11, 04:08 AM   #12
Cairenn
Credendo Vides
 
Cairenn's Avatar
Premium Member
WoWInterface Admin
Join Date: Mar 2004
Posts: 7,133
http://www.wowinterface.com/download...36-OmniCC.html is updated.
__________________
“Do what you feel in your heart to be right — for you’ll be criticized anyway.” ~ Eleanor Roosevelt
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Co-Founder & Admin: MMOUI
FaceBook Profile, Page, Group
Avatar Image by RaffaeleMarinetti
  Reply With Quote
11-30-11, 11:10 AM   #13
Lily.Petal
A Molten Giant
 
Lily.Petal's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2010
Posts: 540
Recount breaks with every patch though. Not sure on FishingBuddy

Originally Posted by tiker View Post
Just an FYI, I've read so far that Recount and FishingBuddy addons are causing crashing / hanging issues for people.

My wife had a problem and was able to logon after disabling FishingBuddy but leaving Recount enabled.

Just putting it out there.
OT: Sadly, both of my main computers are not working right meow; updated my mac and now won't start and my laptop's screen broke. Might be a while before I look/update or start on a project :<
__________________

Aggro Color to KG Panels Borders - Nibelheim
Lua Based UI Hider - Nibelheim
Custom LUA PowerText - Stuf - Nibelheim, Seerah
  Reply With Quote
11-30-11, 11:46 AM   #14
Zidomo
A Cliff Giant
 
Zidomo's Avatar
Join Date: Apr 2006
Posts: 76
Both Recount & FishingBuddy have put out updated 4.3 release versions in the past day (Recount actually has been updated to 4.3 in WowAce alpha versions for close to a month).

Neither of them are on this site; check Curse.
  Reply With Quote
11-30-11, 12:48 PM   #15
Shadowed
...
Premium Member
Featured
Join Date: Feb 2006
Posts: 387
Originally Posted by SDPhantom View Post
time() doesn't have the precision for FPS-based throttle code and I started work on a prototype of library code to restore the old GetTime() functionality using the profiling functions while attempting to make their use transparent. It would do this my hijacking the functions themselves then creating proxy functions to allow other addons to still use them.

Although as a side-effect of the library code in effect now, GetTime() would have a lot more precision than it used to have, although it may be off by as much as 1ms.

I guess another way would be to use GetFramerate() to see how much time you need to adjust by and use the profiling functions to govern the loops.




I'll have to look for that, it's blocking my cooldown text addon from working.
Out of curiosity, do you have an example of what it is you're trying to do that you cannot anymore?
  Reply With Quote
11-30-11, 12:51 PM   #16
Talyrius
An Onyxian Warder
 
Talyrius's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2008
Posts: 363
I'm curious as well.
  Reply With Quote
11-30-11, 01:02 PM   #17
Vlad
A Molten Giant
 
Vlad's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Dec 2005
Posts: 793
The GetTime change was unexpected, so far my addons using it work fine but maybe not those that need more precision.
  Reply With Quote
11-30-11, 02:56 PM   #18
SDPhantom
A Pyroguard Emberseer
 
SDPhantom's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2006
Posts: 2,137
Originally Posted by Xrystal View Post
theres a quick and dirty fix in there for OmniCC which the nUI user may have used to fix nUI.
Looks like they added a new API function called SetActionUIButton() that handles the action bar cooldown frames from C code. Looks like he hooked that function to get his code to work, then scanned in all of the bars, adding all the buttons manually.



Originally Posted by Shadowed View Post
Out of curiosity, do you have an example of what it is you're trying to do that you cannot anymore?
For example, my SpellList addon scans through the spell database to allow the user to view them. It uses a FPS limit-based throttle to ensure the FPS rate doesn't go below a certain number while scanning. To do this, it takes a timestamp from the last update and runs until the difference from that and the current time exceeds time determined by the FPS limit. At which, the code releases the OnUpdate handler to let WoW continue the rendering pass. The difficulty imposed is that GetTime() only updates after every OnUpdate. Notice I never said this was impossible to fix. Just that Blizzard tends to like to make things unnecessarily difficult.
__________________
WoWInterface AddOns
"All I want is a pretty girl, a decent meal, and the right to shoot lightning at fools."
-Anders (Dragon Age: Origins - Awakening)

Last edited by SDPhantom : 11-30-11 at 03:00 PM.
  Reply With Quote
12-03-11, 01:59 PM   #19
Xinhuan
A Chromatic Dragonspawn
 
Xinhuan's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2007
Posts: 174
The GetTime() change broke background coroutines in my addon Routes. I was using it to determine how often to yield(). Now I'll either have to use debugprofilestart()/stop() or just estimate blindly...
__________________
Author of Postal, Omen3, GemHelper, BankItems, WoWEquip, GatherMate, GatherMate2, Routes and Cartographer_Routes
  Reply With Quote

WoWInterface » AddOns, Compilations, Macros » AddOn Help/Support » Please update your addons

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off